Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Февраль » 14 » Гончаренко: Із “Меркурієм” будемо грати на тлі великих фізичних навантажень
20:44
Гончаренко: Із “Меркурієм” будемо грати на тлі великих фізичних навантажень
Завтра, 15-го лютого львівська "Енергія” проведе перший матч 1/8 фіналу Кубка України. "Зелено-білі” удома поміряються силами із чернівецьким "Меркурієм”. Гра відбудеться у палаці спорту "Галичина”. Початок матчу о 13-й годині. Про підготовку до кубкової гри клубному сайту розповів наставник "Енергії” Станіслав Гончаренко.

- Станіслав Олександрович, ваша команда проводить тренувальні збори в Трускавці. Не замерзли в курортному місті?

- (Сміється) Ні, не замерзли. А ось техніка не витримала. Учора через морози не завівся автобус, тому на тренування ми добиралися своїм ходом. Але це приємні клопоти, якесь різноманіття у житті повинно бути. Тому ми на цю пригоду відреагували із посмішкою. В Трускавці нормально почуваємося. Пік морозів та незручностей, здається, ми уже пережили. Увесь запланований об'єм робіт "енергетики” виконали, не дозволили собі жодної слабинки. Усе йде по плану.
Що стосується сприйняття навантажень у цій ситуації, то усі дуже ініціативні. Попри пригніченість, викликану морозами, мені подобається ставлення хлопців до роботи. Вони, здавалося б, не в найкращому психологічному стані через морози, але в залі усі відразу стають зовсім іншими і атмосфера у нас завжди по-професійному робоча.

- Що скажете про "Меркурій”? Вивчали свого кубкового суперника?

- Спеціальної підготовки до матчу із "Меркурієм” не проводимо. І свого суперника ми не вивчаємо. І це не через зверхнє ставлення до нього. Просто так склалися обставини. По-перше, ми зараз на зборах. По-друге, ми зайняті фізичними навантаженнями. І по-третє, у нас не має можливості вивчити "Меркурій”, оскільки не має записів його ігор. Єдине, знаємо їхній склад. Нам відомо, що за чернівецьку команду виступає чимало виконавців, які пройшли вищу лігу.

Якщо відверто, для нас зараз головне - тренувальні збори. Цей етап Кубка складається із двох ігор. Тому ми не робимо ставку тільки на перший матч. Навпаки, ми розуміючи, що буде два матчі, перший з них проведемо на тлі великих фізичних навантажень, тобто на тлі втоми. На такий крок пішли свідомо. Оскільки ми приїхали на збір готуватися не до кубкової гри, а до вирішальних матчів чемпіонату. Тому програма розроблена так, що команда на піковий стан готовності вийде в іграх розіграшу Екстра-ліги.

- Як оціните стан збірників? Через насичений графік ігор вони "не перенаситилися” футзалом?

- Ні... Більше того, на зборах помітив, що таким гравцям, як Легчанов та Чепорнюк не вистачає набору дозованих занять. Дуже важко збірники входили у тренувальний процес морально. Хлопці із Хорватії приїхали дуже розчарованими. Тому із першого дня намагаюся не зачіпати тему чемпіонату Європи, щоби не задіти їхні якісь струни. Ми в одному із закладів Трускавця на великому екрані влаштували колективний перегляд матчів за бронзу та золото Євро-2012. Усі поїхали, залишився лише Максим Павленко. Можемо тільки уявити степінь його розчарування, коли він підійшов до мене і сказав, що не хоче їхати. Вочевидь, людині настільки боляче, що він більше не хотів повертатися на чемпіонат Європи.

- В Трускавці комфортно проводити збори влітку, коли тепло. Зараз же по горам не побігаєш. Завдяки поїздці в Трускавець, хотіли зробити так, щоби підопічним нічого не заважало зосередитися на роботі?

- З вами погоджуюся, влітку тут комфортніше працювати. Але потрібно враховувати на якому етапі ми перебуваємо в календарному році по ходу чемпіонату країни. Що найголовніше, в Трускавці ми не переслідуємо ціль набрати якісь супер-кондиції. Ми хочемо підвести до єдиного моноліту стан усієї команди. Останні 2-2,5 місяці ми не мали нагоди  постійно перебувати разом. З врахуванням усіх турнірів збірної, команда була розрізненому стані і в урізаному складі. Тільки через це приїхали в Трускавець. Тут потрібно підвести увесь функціональний регулятор опцій під одну командну одиницю. Адже донедавна усі були в різному стані. Тренуватися ушістьох по повній та правильній програмі було не можливо. Проведенням цих зборів даємо можливість усім увійти в ритм і в сумарний стан підготовки збірників, які впродовж 2,5 місяців регулярно відлучалися в національну команду.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/news/intervju/366-goncharenko-iz-merkuriem-budemo-graty-na-tli-velykyh-fizychnyh-navantazhen.html

Просмотров: 478 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz