Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Февраль » 23 » Володимир Колок: «Якби рівень жіночого футзалу був слабким, то збірна не посіла би п’яте місце на ЧС»
14:37
Володимир Колок: «Якби рівень жіночого футзалу був слабким, то збірна не посіла би п’яте місце на ЧС»
оловний тренер «Біличанки» та збірної України — про авторитет нашої команди на міжнародній арені та перспективи розвитку цього виду спорту

— Пане Володимире, хто складає стрижень збірної?
— Переважно гравці «Біличанки», яка останні п’ять років виграє чемпіонат. Окрім того, до національної команди залучаю й своїх вихованок, які нині виступають у чемпіонаті Росії. У підсумку маємо команду, об’єднану одним стилем, філософією та духом гри на полі.

— Який рівень жіночого футзалу в Україні?
— Однозначно сказати не можна. Та якби жіночий футзал був дуже сильним, «Біличанка» не стала би п’ять разів поспіль чемпіоном. А з іншого боку, якби він був слабким, то збірна України не могла би посісти п’яте місце на чемпіонаті світу. При цьому не проводимо особливий відбір, не ведемо спеціальну селекційну роботу, а даємо всім, хто бажає, освоювати жіночий футзал. Хоча в нас є кілька футзалісток, яких нас попросили взяти інші тренери після закінчення школи. Але основу ось уже впродовж двадцяти років складають мешканки селища Коцюбинського, де населення — п’ятнадцять тисяч. Та ще кілька дівчат із сусіднього Ірпеня.

— Які команди вам складають конкуренцію в чемпіонаті?
— Найважче нам грати з дівчатами з Дніпропетровська та Полтави. Однак не цураємося спарингів навіть із чоловічими командами  або їздимо за кордон на різноманітні турніри.

— Повернемося до збірної України. Які в неї плани?
— На останній чемпіонат світу, що пройшов торік у грудні в Португалії, нас уперше відрядила Федерація футболу України. Разом з нами поїхав і представник федерації, заступник директора Іван Степанович Шепеленко. Ознайомилися зі світовим футзалом, рівнем нашої команди на тлі інших збірних. Поспілкувався з керівниками майже всіх колективів. Отримав інформацію, скільки вкладають фінансів у футзал і команди інших країн. Це було перше відрядження збірної за рахунок федерації на світовий чемпіонат. Сподіваємося, що це дасть поштовх у розвитку жіночого футзалу в Україні, адже наші дівчата лише за рахунок підготовки в клубі спромоглися вийти на високий рівень, ставши п’ятими.

— А хто ж передовики?
— У четвірці були Бразилія, Португалія, Іспанія й Росія.

— До яких змін потрібно вдатися в нашому чемпіонаті, щоби вітчизняний футзал теж прогресував?
— Не хотів би зачіпати політику, але все залежить від держави. Яке ставлення її до людей, до спортсменів і взагалі до спорту, така й віддача. Хоча наші дівчата й хлопці віддають максимум із того, що можуть показати на ентузіазмі, за рахунок самопожертви. Ось приїхала російська збірна, де у шести професійних клубах футзалістки отримують платню по дві тисячі доларів. Там чудові бази, все працює на розвиток цього виду спорту. Федерація працює на збірну. Там останні новинки в медицині та фармакології, кращі лікарі, масажисти. А в нас все — на ентузіазмі. До останнього чемпіонату збірна країни їздила за рахунок нашого клубу. І навіть однострої купували коштом ФК. Потрібно докорінно змінювати ставлення держави як до людей взагалі, так і до спорту.

— Перспектива й потенціал в збірної, взагалі у футзалу?
— Є багато жіночих команд у країні. Але нікому вони не потрібні, тому що немає коштів. Усюди йде скорочення. Закривають спортивні та інші заклади. Якщо держава повернеться обличчям до спорту, все буде гаразд. Тоді й збірна країни однозначно проб’ється на п’єдестал пошани світового рівня.

Олександр КРУПІЦА, «Український футбол».

Просмотров: 819 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz