Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Март » 26 » Віримо в команду!
10:07
Віримо в команду!

Подвиг. Інакше не назвеш те маленьке диво, яке гравці «Кардинала» створили у домашній грі двадцять четвертого туру Екстра-ліги проти івано-франківського «Урагана». Рівняни двічі за матч здійснили неймовірний, навіть для футзалу камбек, перемігши у підсумку – 5:4.

Передісторія поєдинку була простою: обидві команди були змушені перемагати. «Ураган» - щоб продовжити боротьбу за другу позицію, «Кардинал» - щоби зберегти хоча б математичні шанси на четверте місце у турнірній таблиці.

Очевидно, саме над мотивація зіграла з рівнянами злий жарт. «Кардинал» розпочав, що називається, з місця – в кар’єр, усі сили кинувши в атаку. Вже на перших секундах зустрічі Віталій Танський опинився першим на підборі після розіграшу кутового, капітан, обіграв опонента і завдав потужного удару по воротах «Урагана» - Кирило Ципун на місці.

Наступний же кутовий обернувся для господарів майданчика невдачею. «Дракони» перехопили м’яч, Петро Шотурма на швидкості втік від опікунів, віддав вправо на Королишина, а Тарас зрячою передачею знайшов Ільдара Макаєва, якому залишалося лише переправити сферу у сітку воріт – 0:1.

«Кардинал» міг відповісти миттєво. Сергій Піддубний опинився у вигідному положенні перед воротами, бив несильно, на точність – але в останню мить Кирило Ципун заблокував удар ногою.

А згодом Михайло Волянюк красиво обіграв Павлюка, опинився тет-а-тет із Ципуном, втім дуель воротарю програв.

Після пропущеного швидкого голу гравці «Кардинала» почали помітно нервувати. Поспішали із передачами, ніяк не могли налагодити ігрову взаємодію. Здавалося, ніби футболісти вперше зустрілися на майданчику після декілька місячних канікул. 

Гості у свою чергу, здобувши результативну перевагу – на рожон не лізли. Вичікували помилку суперника. І дочекалися. 

Олександр Басіч у центрі майданчика втратив м’яча, розпочинаючи атаку власної команди. Роніньо точною передачею миттєво знайшов «на п’ятачку» Морено. Останній з легкістю «вніс» м’яча у ворота – 0:2.

А вже за хвилину гості відправили «Кардинал» у нок-даун. Ільдар Макаєв накрутив кількох опонентів, віддав на Шотурму, а Петро втретє засмутив рівненських уболівальників – 0:3.

Майже вісім хвилин, що залишалися до завершення тайму, глядачі відверто нудьгували. «Ураган», маючи вже вагомий багаж м’ячів, продовжував контргру. Гравці ж «Кардинала» спромоглися аж на одну конструктивну атаку. За декілька секунд до сирени Когут не зумів замкнути простріл Чернієнка, перебуваючи перед порожніми воротами.

Що трапилося, чи про що говорили в роздягальні після першого тайму гравці «Кардинала» - знають лише вони. Втім, за ті декілька хвилин команда пережила власне чергове переродження. По перерві на паркет вийшов зовсім інший, грізний і по-спортивному «озвірілий» «Кардинал».

Рівняни, стелилися у підкатах, боролися за м’яч у кожному епізоді, з усіх сил намагаючись довести супернику і самим собі силу власного характеру.

Перші тривожні дзвіночки для «Урагану» пролунали на першій же хвилині другого тайму. Віталій Танський та Андрій Чернієнко двічі потужно пробивали із середньої дистанції і двічі гостей виручав Ципун.

Ще за хвилину останній редут «Урагану» теж пав під натиском «Кардинала». Чернієнко знову пробив здалеку, м’яч відскочив до Лісніченка, який опинився спиною до воріт. Віталій холоднокровно приборкав м’яча і з розвороту пробив під воротарем – 1:3.

На куражі господарі одразу мали забивати вдруге. Кручок увірвався у воротарський майданчик «драконів» по правому флангу, отримав точну передачу на хід, але пробив у воротаря.

Варто відзначити, що свої нагоди у ці хвилини мали і гості. Віталій Дєнюжкін з величезними труднощами відбив удари Макаєва та Морено. Після удар Королишина м’яч просвистів поруч зі стійкою.

Біля протилежних воріт свою гармату дальніми пострілами продовжив розряджати Чернієнко. Футзал у виконанні обох команд почав нагадувати швидше настільний теніс. Із неймовірними швидкостями, обопільними ударами та масою гольових моментів.

На тридцятій хвилині господарі все ж забили вдруге. Тригубець, який до цього чимало помилявся, із центральної зони точною передачею знайшов зліва вільного Волянюка. Михайло зблизився із Ципуном і з ювелірною точністю пробив повз голкіпера. Від стійки – 2:3.

«Кардинал» відчув запах крові, а зупинити таку команду Сергія Піддубного – дуже важко. Будь кому. 

Аби зрівняти рахунок рівнянам знадобилося ще чотири хвилини. Цього разу Артем Фаренюк знову зліва знайшов Чернієнка, а Андрій пробив над Ципуном, який кинувся на перехоплення – 3:3! 

Практично одразу шанс вперше у матчі вивести господарів вперед втратили Фаренюк та Волянюк (проти останнього, імовірно, фолили у межах воротарського майданчика, втім свисток арбітра промовчав).

Не забиваєш – отримуй. Морено пасом із центра майданчика знайшов біля воріт Дєнюжкіна Кордобу. Роман майстерно розібрався у ситуації і пробив в проти хід воротарю у дальній кут – 3:4. 

Кінець? Аж ніяк!

Віталій Танський після тайм-ауту виходить п’ятим польовим. «Кардинал» притискає суперника до воріт і знову зрівнює рахунок. Артем Фаренюк з практично нульового кута на вдачу завдав удару у бік воріт Ципуна. Для Кирила такий поворот подій став абсолютною несподіванкою – 4:4.

До завершення гри – півтори хвилини. Сергій Гупаленко, робить відчайдушну спробу вирвати перемогу. Замість Кирила Ципуна на майданчик п’ятим виходить Євген Валенко. Позиційну атаку у чисельній більшості «Ураган» завершує неточним ударом Петра Шотурми. А вже в наступній своїй атаці гості помиляються у центрі майданчика. М’яч опиняється у ногах Сергія Піддубного. «Професор» робить декілька кроків і завдає точного удару у порожні ворота – 5:4! І це вже не просто камбек, а щось на грані фантастики.

За десять секунд до фінальної сирени гості отримали право виконати штрафний. Втім Петро Шотурма метрів з десяти пробив над воротами…

Феєрична, неймовірна, вольова перемога «Кардинала», яка залишає за командою теоретичні шанси поборотися за четверту позицію у турнірній таблиці чемпіонату.

 

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 5:4 (0:3)

«Кардинал»: Віталій Дєнюжкін - Віталій Танський, Олександр Басіч, Андрій Черниєнко, Артем Фаренюк - Сергій Піддубний, Сергій Тригубець, Михайло Волянюк, Віталій Лісніченко, Володимир Кручок, Дмитро Ситник, Павло Дармовіс, Юрій Когут.

«Ураган»: Кирило Ципун - Ільдар Макаєв, Максим Павлюк, Петро Шотурма, Тарас Королишин - Роман Кіндратів, Морено, Роніньо, Сергій Якунін - Андрій Сімка, Євген Валенко, Орест Боргун, Роман Кордоба.

Голи: Віталій Лісніченко (22), Михайло Волянюк (30), Андрій Чернієнко (34), Артем Фаренюк (39), Сергій Піддубний (40) - Ільдар Макаєв (2), Морено (11), Петро Шотурма (12), Роман Кордоба (37).

Попередження: Михайло Волянюк (15), Сергій Піддубний (27) - Петро Шотурма (2), Максим Павлюк (11), Морено (23), Андрій Сімка (17).

Роман Свирида, спеціально для Офіційного сайту МФК "Кардинал-Рівне"

Просмотров: 1211 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz