Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 14 » Відомий футзаліст Михайло Романов про Російську суперлігу і збірну України
21:48
Відомий футзаліст Михайло Романов про Російську суперлігу і збірну України
Наприкінці 2011 року збірна України з футзалу здобула путівку до раунду плей-офф чемпіонату світу 2012 року. Навіть поразка в останньому матчі від господарів — збірної Азербайджану - із рахунком 2:4 не завадила українській команді вийти з першого місця своєї групи до наступного раунду кваліфікації світової першості. Допомагав здобути цю важливу перемогу і Михайло Романов - один з найкращих футзалістів України, який тривалий час грав за житомирський «Контингент».

На Новорічні свята Михайло з усією сім’єю приїхав до нашого міста. Ми вирішили скористатись нагодою і поспілкувались із відомим футзалістом.

- Михайло, ти приїхав на Новий рік в Житомир. Чому саме це місто?
- Ми усією сім’ю приїхали в гості до Олександра Шнайдера (президент СК «Контингент» - прим. авт.), якого я дуже поважаю і з яким мене пов’язує давня дружба. Та й в Житомирі почуваємось вже як вдома. Хоча могли поїхати або на батьківщину Діда Мороза, в Лапландію, або до батьків в Дніпропетровськ, чи у Львів, де я тривалий час грав за «Енергію». Нам дешевше було б навіть поїхати в Лапландію.

- Плануєш повернутись в Житомир?
- Звісно, мені хотілось би. Коли я приїхав в Житомир на Новий рік, відчув, що повернувся додому. Було б класно взагалі знову повернутись сюди, але поки не вдається відродити «Контингент». Мені просто нема куди поки повертатись. Сподіваюсь що це тимчасово.


Про відбрікові матчі на ЧМ з футзалу

- Михайло, хотілось би почути твої враження про виступ збірної України в Азербайджані...
- В першу чергу хотілось би відмітити организацію чемпіонату. Вона була на дуже високому рівні. Команди також були професійні і виского рівня. Дуже здивували мене македонці. Перший матч з ними був дуже важкий, адже ми перед цим не мали практично ніяких відомостей про цю збірну. Виявилось, що команда дуже непогана, відмінно грає в захисті і нам було дуже важко, хоча ми й здобули перемогу. Упевненіше переграли хорват.

- Ти теж виходив на майданчик?
- Я відіграв на майданчику весь перший матч з македонцями. Наступний матч я пропустив. Тренер вирішив, що краще поберегти сили до вирішального матчу з господарями. Мені потрібно було трохи часу на відновлення, адже я пропустив тренувальний збір через травму, яку отримав в російському чемпіонаті. І я вже вийшов на матч проти Азербайджану і забив один з двох голів. Було важко трохи, але я справився, вважаю, непогано.

- Це ж вже не перший твій виклик в збірну України...
- Перший раз я потрапив ще в молодіжну збірну у 18 років. Так що досвід дійсно є. Я грав навіть за збірну світу проти збірної Лівії декілька років тому.

- Що можеш сказати про нашу збірну? Її рівень зростає?
- Збірна України — гарний, зіграний колектив, який складався вже не один рік. Тим же складом грали на відборі до чемпіонату Європи в Харкові, де теж вийшли у фінал з першого місця, до речі. Багато було зіграно і товариських матчів. І вже точно рівень нашої збірної росте, як і досвід. Результати відбіркових турів на чемпіонат світу і Європи цьому доказ. Інше питання, що рівень інших збірних, з якими нам доводиться грати, теж росте, причому набагато швидше. Мені здається, що якби рівень чемпіонату України був вищим, це б позитивно вплинуло на збірну. А якби в України приїхали тренери з-за кордону, з тієї ж Росії, хоча це, мабуть, фантастика, це взагалі колосально підняло рівень нашого чемпіонату і самих гравців.


Футзал в Україні і Росії

- Ти два роки відіграв за львівську "Енергію". За яку команду виступаєш в цьому сезоні?
- Зараз я граю за футзальну команду «Політех» з Санкт-Петербурга, яка виступає в суперлізі Росії.

- Чому саме ця команді? Адже «Політех» займає останнє місце в суперлізі.
- Я обрав саме цю команду, тому що в ній працює один з кращих, на мою думку тренерів, Юрій Миколайович Руднєв (в день інтерв’ю стало відомо, що Руднєв звільнився з почали тренера команди «за згодою сторін» - прим. авт.). Раніше він працював в Московському «Динамо» і всі гучні досягнення цього клуба пов’язані саме із цією людиною (під керівництвом Юрія Руднєва ФК «Динамо-Ямал» чотири рази ставав чемпіоном Росії з міні-футболу, п’ять разів завойовував Кубок Росії з міні-футболу та став володарем Кубка УЄФА з міні-футболу: 2006-2007, - прим. авт.). Я знав, що команда, м’яко сказати, не лідер чемпіонату. Але я хотів пограти під керівництвом саме цього тренера.

- Не жалкуєш?
- Ніскільки не шкодую. Я поїхав в Росію, повторюсь, попрацювати з кращим тренером Росії. І навіть за невеликий проміжок часу я багато чого навчився і здобув цінний досвід. Я вважаю, що це головне.

- Можна порівняти екстра-лігу України і суперлігу Росії по футзалу?
- Це взагалі два зовсім різних чемпіоната. Російська суперліга на декілька порядків сильніша за нашу екстра-лігу. Там дуже сильні команди. В кожній грають легіонари. Багато бразильців, португальців, іспанців. І це ще одна причина, чому я поїхав в Росію. Граючи з сильними суперниками, набираєшся більше досвіду. В Україні, на жаль, в останні роки екстра-ліга занепадає. Кількість команд-учасниць зменшується. Та й самі команди дуже полярні. А в Росії всі команди дуже сильні. Навіть наш ФК «Політех» лідерам турнірної таблиці було дуже складно переграти і ми мали там шанси виграти.Результати матчів в Росії не такі передбачувані, як в Україні.

- А чому так, як ти вважаєш?
- В Росії набагато вищий рівень організації самого чемпіонату.Там, наприклад, зібрали перед початком чемпіонату всіх президентів клубів і зобов'язали їх організувати в себе жіночі команди. В Росії дуже сильний і представницький чемпіонат по жіночому міні-футболу. В Україні він теж проходить, але там знову ж дуже мало команд. Також в Росії дуже велику увагу приділяють дитячому футзалу. Кожен клуб має мати дитячу футзальну школу і команду. Плюс є колосальна підтримка з боку держави. Є багато державних програм, спрямованих на підтримку і розвиток футзалу. Є уроки міні-футболу в школах, у ВУЗах, проводяться чемпіонати серед ВУЗів і шкіл. Проводяться чемпіонати серед шкіл і ВУЗів, причому знову ж на дуже гарному рівні. Матчі транслюються в інтернеті, багато їх на місцевих і всеросійських каналах. Навіть є спеціальні передачі по техніці і тактиці футзалу.

ИСТОЧНИК: http://www.footballzt.com/2012/01/myhajlo-romanov-pryihav-v-zhitomir.html
Просмотров: 529 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz