Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Октябрь » 9 » Валентин ЦВЄЛИХ: "З "УРАГАНОМ" ПРАГНУ ДОСЯГТИ ТІЛЬКИ НАЙВИЩИХ ВЕРШИН"
15:16
Валентин ЦВЄЛИХ: "З "УРАГАНОМ" ПРАГНУ ДОСЯГТИ ТІЛЬКИ НАЙВИЩИХ ВЕРШИН"
Цей бомбардир, як ніхто інший з вітчизняних гравців, дуже любить своїм колишнім командам. "Ураган" та ЛТК разом вийшли у вищу лігу і за шість років провели між собою аж 16 поєдинків, в 11 з яких зіграв Валентин ЦВЄЛИХ. У складі обох команд він зумів відзначитися 11 разів - 6 м'ячів побувало у воротах "Урагану", 5 голів Цвєлих забив ЛТК. У суботньому матчі 6-го туру чемпіонату в 11-го номера івано-франківців, зрозуміло, є бажання знову засмутити колишніх одноклубників...

- У двох останніх поєдинках чемпіонату "Ураган" здобув дві вольові перемоги: вдома - з "Кардиналом" і на виїзді - проти "Локомотива". Напевне, добре пам'ятаєш дві болючі поразки у Харкові минулого сезону. Розкажи, чи було бажання взяти реванш цього разу?
- Таке навіть не обговорюється! Зрозуміло, усі "ураганівці" тримали в пам'яті попередні матчі з "Локомотивом". Цього разу ми їхали до Харкова тільки за перемогою, оскільки перед нами стоять найвищі завдання. Тож у таких матчах потрібно обов'язкового брати очки, якщо ми прагнемо боротися за високі місця. Відтак всі налаштовувалися на перемогу і вірили в те, що ми зможемо зупинити "Локомотив" і заробити такі потрібні три очки.

- Однак сама гра складалася дуже драматично для "Урагану", адже наша команда по ходу поєдинку тричі поступалася у рахунку. У підсумку тобі вдалося забити четвертий гол, який вже через хвилину став переможним. Які тоді у тебе були відчуття?
- В першу чергу, мій гол - це робота усієї нашої четвірки, яка знаходилася тоді на майданчику. Просто я опинився у потрібному місті у потрібний момент. Щодо емоцій, то їх, мабуть, дуже важко передати словами. Але відчував дуже велику радість і десь підсвідомо зрозумів, що це буде переможний гол…

…незважаючи на те, що до завершення гри залишалося ще 59 секунд…
Так, "Локомотив" випустив п'ятого польового і сподівався хоча б заробити нічию. Проте вдалі дії нашої команди у підсумку привели до вольової перемоги.

- У стартовій грі чемпіонату з "Контингентом" на твоєму рахунку один з п'яти "сухих" м'ячів. Однак для тебе цей гол став ювілейним - сотим у футболці "Урагану"...
- Як і для будь-якого спортсмена, який прагне досягнути тільки найкращих результатів чи встановити нові рекорди, мені дуже приємно, що я першим в історії "Урагану" забив 100 голів. Разом із тим хотів би подякувати усім партнерам по команді, які грали і грають зі мною в Івано-Франківську весь цей час, адже саме за їхньої допомоги я досяг такого результату. Усім велика подяка, я дуже радий, що перша сотня стала можливою.

- Скільки ще плануєш забити і чи ведеш статистику своїм голам?
- Планувати забиті м'ячі і забігати наперед щодо майбутніх голів у ворота суперників "Урагану", звісно ж, зараз не хотів би. Просто, це - невдячна справа. Головне - у кожному матчі працювати тільки максимально, і голи прийдуть самі. А щодо статистики, то сьогодні на дворі ХХІ століття, тож в інтернеті можна знайти потрібну інформацію з цього приводу.

- Поки що найвища планка для тебе - 54 голи у дебютному для "Урагану" сезоні у вищій лізі. Що тобі пригадується з того чемпіонату 2004/05 рр.?
- Справді, це був дуже вдалий сезон для нашої команди, адже ми тільки вийшли у "вишку", де в підсумку посіли високе п'яте місце. В "Урагані" тоді був дуже хороший підбір гравців, з усіма без виключення було приємно грати. Тому такий показник, гадаю, також спільна справа моїх партнерів по команді.

- А який у тебе рекорд результативності в одному матчі?
- У вищолігових поєдинках мій особистий рекорд - п'ять голів за гру.

- Не секрет, що Валентин Цвєлих полюбляє засмучувати свої колишні команди. Цієї суботи "Ураган" зустрінеться з одним із твоїх колишніх клубів - луганським ЛТК, де ти відіграв майже два сезони. В 11 матчах між цими суперниками ти забив 11 мячів у ворота обох команд: 6 - "Урагану", 5 - ЛТК. Який настрій перед грою і чи є бажання знову засмутити свою попередню команду?
- Зазвичай, коли граєш проти команди, у якій ти провів кілька років, маєш колосальний підхід до цієї гри. Тому мені завжди хочеться відзначитись у воротах своїх колишніх одноклубників. Щодо суботнього поєдинку проти ЛТК, зрозуміло, шо наша команда налаштовується тільки на перемогу. Буду старатися якомога більше загрожувати воротам суперника, а чи вдасться забити - побачимо...



- За свою кар'єру ти двічі ставав кращим бомбардиром чемпіонатів України, декілька разів викликався до національної збірної. Також ставав чемпіоном України, володарем національного Кубка та Суперкубка. Які особисті завдання ставиш для себе в Івано-Франківську?
- Я вже неодноразово казав, що з командою "Ураган" я прагну досягти тільки найвищих вершин. Для франківського клубу - це вже шостий сезон у вищій лізі. Скажу відверто, керівництво та адміністрація клубу, тренери і місцеві гравці своєю кропіткою працею за ці роки заслуговують на те, щоб досягти вагомих результатів. Зі свого боку дуже хочу допомогти своєму клубу здобути високі нагороди чемпіонату та завоювати Кубок України. Як відомо, по життю я - максималіст. Тож продовжую стовідсотково викладатися як на тренуваннях, так і під час матчів. Гадаю, результат прийде самий по собі.

- Наприкінці літа "Ураган" у повному складі підкорив Говерлу. Як тобі Карпати? Які враження залишило це сходження?
- Дійсно, підйом на найвищу вершину України для нас видався надзвичайно цікавим. Я дуже радий, що усі без виключення у нашому клубі змогли підкорити Говерлу. Для мене ж це було дуже вражаюче, адже краєвиди на висоті більш, як 2 тисячі метрів, просто неймовірні. Впевнений, ця поїздка в Карпати додала багато позитивних емоцій команді, зарядила усіх на боротьбу та досягнення своєї вершини цього сезону.

- Відомо, що вільний від міні-футболу час ти присвячуєш рибалці. Це твоє хобі?
- Насамперед, рибалка для мене - це хобі, яке дуже багато для мене означає. Під час риболовлі, як правило, я відпочиваю психологічно після напружених матчів. До того ж, дуже гарно проводжу час.

- Окрім тебе в "Урагані" ще хтось захоплюється рибалкою і де полюбляєш рибалити?
- Скажімо, Едуард Кулик - дуже відомий рибалка. Ми вже неодноразово з ним рибалили, і він підтвердив свою майстерність у риболовлі. А в основному полюбляю рибалити на Дністрі, а також на ставках неподалік від Івано-Франківська.

- Які в тебе ще є захоплення, окрім рибалки?
- У всіх командах спортсмен повинен вміти грати в різні ігри, скажімо більярд. Мені, для прикладу, дуже подобається ця гра. На відміну від рибалки, тут у мене конкурентів вистачає.

- Ігровий номер на футболці, під який ти граєш, для тебе щось означає?
- Ще з дитинства, а точніше зі школи, я виступав саме під 11-им номером. Відтак у спортивній кар'єрі намагаюсь грати саме із такими цифрами на ігровій формі.

- На завершення, традиційно, твої побажання вболівальникам "Урагану"...
- Хочу зазначити, що вболівальники в Івано-Франківську - це дуже серйозні і віддані люди. Зі свого досвіду скажу, що жодну українську міні-футбольну команду так палко не підтримують, як нас в "Урагані". Запрошу усіх шанувальників на наші матчі, а ми, в свою чергу, будемо намагатися якнайкраще виконувати свою роботу і тільки тішити усіх вас хорошою грою та новими перемогами.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 767 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz