Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Декабрь » 21 » Валентин ЦВЄЛИХ: "ПОТРІБНО ЗАВЖДИ ВІРИТИ У СВОЇ СИЛИ"
01:02
Валентин ЦВЄЛИХ: "ПОТРІБНО ЗАВЖДИ ВІРИТИ У СВОЇ СИЛИ"
У футзальному Кубку УЄФА івано-франківський "Ураган" став п'ятою українською командою, яка представляла нашу державу в Європі. Валентину Цвєлих вже доводилося грати в Кубку УЄФА в складі донецького "Шахтаря", тому зараз з "Ураганом" для нього це був другий європейський виступ у клубних змаганнях.

- Які враження залишилися від елітного раунду в Італії?
- Коли ми їхали в Італію, вірили, що зіграємо на достойному рівні проти сильних суперників. Ми показали хорошу гру, хоча нам не вистачило нам трохи везіння в реалізації своїх моментів. Я думаю, якби фортуна була на нашому боці, то ми могли б реально виграти і пройти в "Фінал чотирьох". Наприклад, на матч проти на той момент чинного володаря Кубку УЄФА, команди "Монтесільвано", ми налаштовувалися дуже серйозно, прискіпливо вивчали кожного суперника. Але ще раз повторюся, якби нам більше пощастило з реалізацією моментів, які були в мене, в Сержао, то ми могли б виграти той поєдинок.

Що стосується зустрічі з господарями турніру - командою "Марка Футзал", то мушу зазначити, що нам протистояла дуже хороша, швидка команда, яка добре грає у виходах один на один із суперником. Хоча ми дали бій італійській команді, але трохи нам не пощастило - ми пропустили безглузді голи.

І заключна гра зі "Слов-Матіком" була справді на нашому боці. Це - суперник, з яким можна боротися, грати і перемагати, що ми успішно й зробили. Звичайно, знову ж таки не всі моменти реалізували, але здобули переможний результат та завершили груповий раунд на позитивній ноті.



- Якщо повертатися до першого матчу в Італії проти "Монтесільвано", то в тебе був шанс принести перемогу "Урагану" на останній хвилині...
- Що стосується того десятиметрового, то там звичайно була моя вина, як спортсмена, футзаліста. Я повинен був однозначно подивитися перед собою, тим більше, що я знав, що в Європі голкіпери часто виходять з рамки воріт. В українському футзалі воротарі в основному стоять на лінії, тому значно легше забити. В той момент, коли я розганявся, щоб забити з носка, воротар вискочив на п'ять метрів вперед. Можна було зупинитися, але тоді мені здалося, що я можу розраховувати на свої сили. Але не вийшло… Тепер розумію, що можна було зробити все по-інакшому.

- Якщо говорити про дабл-пенальті, то наступний матч після повернення в Україну був проти львівської "Енергії", коли при рахунку 0:1 "Ураган" отримав право на десятиметровий. Однак ані ти, ані Сержао не пробивали цей дабл-пенальті, чому?
- Скоріш за все тому, що ми не забили в Італії. Хоча впродовж тижня під час підготовки до матчу з львів'янами ми відпрацьовували десятиметрові. Але тренер прийняв рішення і дав право Романові Кордобі пробивати той дабл-пенальті.



- Знову ж таки повертаючись до Кубку УЄФА, чого, на твою думку, не вистачило "Урагану", що пробитися до "Фіналу чотирьох"?
- Наш тренер неодноразово говорив про те, що багато гравців команди травмовані, тому не вдається досконало відпрацювати схеми, адже завжди хтось випадає зі складу. Але особисто я вважаю, що самовіддача була колосальною, ще б трохи вдачі нам і могли б пройти далі. Просто завжди потрібно вірити у свої сили.

Чесно кажучи, нічого фантастичного ані "Монтесільвано", ані "Марка Футзал", яка стала переможцем нашої групи, не показали. Так, у них є класні гравці, але вони дуже часто люблять симулювати, що досить часто так само приносить успіх. Я побував в Італії і переконався, що у кожному спірному епізоді і лава запасних, і тренерський штаб, і вболівальники здіймаються з своїх місць і емоційно давлять на суддів навіть тоді, коли нічого особливого на майданчику не відбулося.

- Повертаючись з Європи до України, чи є різниця у трактування правил футзалу, зокрема при виконанні підкату?
- Звичайно, в Європі відрізняються правила, де арбітри дозволяють грати більш жорсткіше. Там суперник стелиться в підкаті, і нам здається, що це стовідсотковий фол. Так було в Сербії, так було в Італії. Можу сказати, що європейське суддівство доволі відрізняється від українського.



- Ти маєш досвід гри в єврокубках в лавах колишнього "Шахтаря", коли гірники у двох півфінальних матчах поступилися майбутньому переможцю - іспанському "Бумеранг Інтерв'ю". Коли ж чемпіон України нарешті потрапить до "Фіналу чотирьох" і що, на твою думку, для цього потрібно?
- У Європі грають спортсмени високого класу, відповідно рівень виконання моментів значно кращий. Я думаю, що в майбутньому українці покажуть набагато вищий рівень гри. Навіть вже наступного року, гадаю, все буде зовсім по-інакшому. Звичайно, зіграний склад в поєднанні з чіткими взаємодіями у "четвірках" і повна самовіддача дають свій позитивний результат. На євроарені найважливішими є перші дві гри - переграв конкурентів, і вважай - ти вже в наступному колі.

- До від'їзду в Італію і по приїзду звідти, івано-франківська команда провела два поєдинки з командами, які зараз перебувають на лідируючих позиціях. В обох матчах у Харкові та Львові "Ураган" поступився своїм конкурентам з різницею у три м'ячі…
- Ми завжди на кожну гру налаштовуємося, як на останній бій. Але тоді, мені так здається, гравці "Локомотива" були більш заряджені на гру, тому їм вдалося реалізувати всі свої моменти і переграти нашу команду. У Львові було традиційне західноукраїнське дербі. Скільки років граю за "Ураган", навіть складно підрахувати, скільки матчів зіграв проти львів'ян, але то завжди дербі. Особливо налаштовуватися на гру не потрібно, бо кожен гравець розуміє відповідальність таких матчів.

Зараз "Енергія" йде на першому місці, тому потрібно було обов'язково скорочувати відстань, але у найвідповідальніший момент ми пропускаємо перший гол, потім - другий, а з такою командою вже набагато складніше вирівняти ситуацію. Тим не менш, вважаю, що ми зіграли непогано, були в нас хороші моменти для реалізації, але фортуна була не на нашому боці, і ми програли найближчому нашому конкурентові у боротьбі за "золото". Вважаю, що нічого страшного не трапилося, нам ще грати й грати, тому ми зробимо усе можливе, аби виправити ситуацію. Тим паче, що ті ж "Енергія" з "Локомотивом" ще зійдуться між собою тричі, і хтось обов'язково втратить турнірні очки.



- Якщо говорити про наш чемпіонат, що проходить під егідою Екстра-ліги, то цього сезону в ньому грають сім команд в чотири кола, але немає плей-офф...
- Звичайно, боротьба буде тривати ще цілих два кола, бо зараз кожен із семи суперників може дати бій один одному. Тобто зараз немає такого яскраво вираженого лідера. От, наприклад, хто міг подумати, що "Ураган" програє у Луганську чи втрачатиме очки два матчі підряд... Я вважаю, що вся боротьба попереду і все найцікавіше тільки починається.

- Що хочеш побажати напередодні новорічних та Різдвяних свят усім вболівальникам "Урагану"?
- Шановні наші вболівальники, фанати, друзі, всі ті, хто захоплюються футзалом! Приходьте на наші матчі, адже кожну гру ми змагаємося для вас! Дуже приємно, що наш фан-клуб завжди їздить на гостьові матчі "Урагану" та підтримує команду у будь-якому місті, адже це дає додатковий заряд на гру. Футзал - це спорт, в якому хтось виграє, хтось терпить неприємну поразку. Вірте в свою команду і разом у вами ми будемо добиватися найвищих результатів!



- А що побажаєш собі і партнерам по команді у Новому році?
- Якомога менше травм і досягати лише високих результатів!

- Чи є в тебе якась особлива мрія у цьому сезоні?
- Мрія одна - підтвердити чемпіонство та знову виступати на євроарені.

Олег ЛАНЯК, Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 631 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz