Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Февраль » 15 » Валентин ЦВЄЛИХ: "ДАЙ БОГ, ЩОБ МОЇ ГОЛИ ДОПОМОГЛИ "УРАГАНУ" СТАТИ ЧЕМПІОНОМ УКРАЇНИ"
10:19
Валентин ЦВЄЛИХ: "ДАЙ БОГ, ЩОБ МОЇ ГОЛИ ДОПОМОГЛИ "УРАГАНУ" СТАТИ ЧЕМПІОНОМ УКРАЇНИ"
День усіх закоханих, 14 лютого, кращий бомбардир "Урагану" цілком закономірно вважає сімейним святом, оскільки батько і мама у нього - теж Валентин та Валентина.

"Коли був вдома, то завжди у цей день ми збиралися за круглим столом, - пригадує Валентин Цвєлих. - А зараз скромно відзначимо в тісному сімейному колі - з коханими дружиною і донькою, оскільки завтра - відповідальна гра".

У вівторок "Ураган" прийматиме ПФС. З цим суперником у Цвєлих пов'язані лише найприємніші спогади, оскільки за останні півтора року знаний голеадор 12 (!) разів "розписався" у воротах севастопольців...

- Що можеш сказати про команду ПФС і скільки голів плануєш забити у вівторок?
- Команда з Севастополя на даний момент знаходиться внизу турнірної таблиці, але нещодавно туди прийшов хороший тренер Олег Безуглий, у якого за плечима величезний ігровий досвід. Наразі як і тренеру, так і команді потрібен час, щоб вийти на інший ігровий рівень, бути на ходу. Я думаю, що хорошим показником роботи тренерського штабу стала остання гра ПФС проти лідера чемпіонату - харківського "Локомотиву", яка несподівано для багатьох завершилася внічию - 0:0.

Щодо найближчого матчу в Івано-Франківську, то прогнозувати результат гри, думаю, не варто. А що стосується кількості голів, то я ніколи не планую, скільки вийде - стільки й буде. Головне, щоб перемога була за нами.


- У кожного форварда, напевне, є свій "улюблений" або ж, навпаки, незручний суперник. 12 голів у ворота ПФС всього за три матчі - це показник...
- Для кожного бомбардира в міні-футболі є певні команди, яким вдається забивати багато голів. Чесно, я ніколи не задумувався над тим, який суперник є зручним для мене, а який - ні. На кожен матч налаштовуюся і виходжу на майданчик з однією метою - забити якомога більше голів, щоб допомогти команді здобути перемогу.

- Хто для тебе зараз є основним конкурентом серед бомбардирів Вищої ліги. Чи є мета знову стати кращим голеодором?
- Я не ставлю перед собою задачу в черговий раз стати кращим бомбардиром країни. Для мене найголовніше, щоб команда "Ураган" завойовувала високі місця і, дай Бог, щоб мої голи, які я хочу й надалі забивати, допомогли моєму клубові стати чемпіоном України.


- Як команда і ти особисто оговталися після поразки у півфіналі від "Енергії-Тайму"? І загалом які враження залишив "Фінал чотирьох" в Запоріжжі?
- Шкода, що ми не змогли зіграти на своєму рівні, показати той футбол, у який ми вміємо грати. Суперник вміло скористався ситуацією, забивши нам неприємні голи, а ми, в свою чергу, не змогли завдати удару у відповідь.

Після домашньої перемоги над об'єднаною львівською командою ми знали, що у Запоріжжі буде не менш напружена боротьба, тому налаштовувалися на серйозний бій. Як під час домашньої гри, так само і в Кубку було багато таких моментів, які б призвели до взяття воріт.

Однак в Запоріжжі нас підвела реалізація при рахунку 1:0. Якби в одному з епізодів я не потрапив у штангу, а влучив у ворота, то й результат міг би бути зовсім іншим - далі розвивалась би цілком інша гра. А це знову ж таки доводить, хто реалізував свої моменти, хто краще зіграв у захисті - той і переміг. І якщо "Енергія-Тайм" у підсумку виграла Кубок України, то її перемога, вважаю, є закономірною.


- Перший місяць цього року в українському міні-футболі запам'ятався двома подіями - це об'єднання "Енергії" з "Таймом", а потім несподіване припинення існування МФК "Шахтар". Як ти сприйняв зникнення донецької команди?
- "Шахтар" - найтитулованіша команда України, в якій мені пощастило один сезон зіграти. Те, що вона припинила участь у чемпіонаті та Кубку України, для всіх стало дуже несподіваною новиною. Сподіваюся, що команда взяла маленьку перерву і в наступному сезоні знову поновиться у вищій лізі.

Те, що команди знімаються у самий розпал сезону, а це псує і календар, і сам рівень змагань. Пам'ятаю, коли в чемпіонаті брало участь близько двадцяти команд, а зараз залишилося всього дев'ять! Здається, що український футзал не піднімається вгору, а котиться донизу. Прикро, що у вищій лізі немає столичних команд, жодного представника із Запоріжжя чи Одеси. Зараз зник Донецьк, тобто залишилися, в основному, команди західного регіону та кілька клубів зі Сходу. Вважаю, що треба прагнути до кращого. Але це - справа функціонерів, а не футболістів.

- Перша четвірка команд українського чемпіонату - "Локомотив", "Ураган", "Єнакієвець" та "Енергія-Тайм" - практично вже визначена. Три команди, які займають з п'ятого по сьоме місця також відомі. За єдину вакантну путівку в плей-офф поборються ПФС і ЛТК. Як думаєш, чи будуть наприкінці другого кола "дивні" результати деяких матчів?
- Я не можу говорити за інші клуби, можу висловити думку лише про "Ураган". Кожен в нашій команді підтримає мене, що ми гратимемо кожен матч на перемогу і докладемо максимум зусиль, щоб залишитися на вершині турнірної таблиці. Не важливо, хто далі в плей-офф дістанеться нам у суперники. А що стосується ПФС і ЛТК, зараз у цих двох команд з'явився шанс потрапити до "вісімки", і вони докладуть для цього максимум зусиль. Я вважаю, що друге коло буде цікавим і принесе ще чимало сенсацій.


- Нещодавно завершилося "трансферне вікно" у вищій лізі. Як вважаєш, хто з команд підсилився серйозно, а враховуючи те, що усі екс-гравці донецького "Шахтаря" отримали статус "вільних агентів"?
- Звичайно, гравці "Шахтаря" не залишаться без уваги. Думаю, що багатьом клубам зараз на руку те, що донецька команда розпалася, оскільки в розпал другого кола вони можуть отримати хороших виконавців. От, наприклад, вдало підсилилися такі клуби як "Моноліт", "Єнакієвець", той же "Локомотив". Багато команд є приблизно рівними за складом, тож друге коло і вирішальна стадія плей-офф будуть ще цікавішими.


- Напевне, спостерігаєш за виступами своїх одноклубників за збірні України та Азербайджану. Як гадаєш, які шанси у "синьо-жовтих" у відборі до Чемпіонату Європи, що відбудеться наприкінці місяця у Харкові?
- Шанси потрапити у фінальну частину досить хороші. Тим паче, що вперше матчі відбіркової групи пройдуть в Україні, а саме в Харкові, за палкої підтримки вболівальників з усієї країни, тому наша національна збірна просто зобов'язана перемагати і виходити з групи на Євро-2012.

- І на останок нашої розмови - чи є мрія або ж якась мета у Валентина Цвєлих на цей сезон?
- Мрія тільки одна - здобуття чемпіонського титулу. Думаю, що цей час вже настав, і наша команда, керівництво клубу, вболівальники заслуговують на це.

Розмовляв Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 703 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz