Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Июнь » 5 » Усі крапки над «і»
18:02
Усі крапки над «і»
12 травня «Ураган» уник поразки у виїзному матчі проти львівської «Енергії» за 20 секунд до фінальної сирени. Після того поєдинку гравці «зелено-білих» пообіцяли компенсувати втрачену перемогу  у півфінальному поєдинку національного кубку.
Зробили вони це у серії післяматчевих пенальті, але насправді, то просто була відтермінована перемога. «Ураган», як і слід було очікувати, добре провів організаційну частину «Фіналу чотирьох», але на майданчик, і це дійсно було дивно, вийшла непереконлива команда, яка за грою поступилася чемпіону країни.
Я думаю, якість гри «Урагану» у півфіналі кубку чудово характеризує весь сезон чемпіона-2011: нестабільний та зібганий. Змушеним в авральному порядку повертати футболістів, які з активним міні-футболом уже закінчили, та брати людей з інших команд, ще неадекватних поставленим завданням, івано-франківцям нічого було протиставити львівській «Енергії».
Ну, так, симпатії суддів. Вони, звичайно, були очікувані, і непризначений у першому таймі пенальті у ворота господарів, фіксування шостого фолу «Енергії», існуючого тільки у вигляді фантазії Олега Коваленка, непослідовність у відкладених порушеннях також на користь «Урагану» - логічно тлумачити дії арбітрів, якщо знати, хто саме приймав фінал.
Я дивуюся тільки як рефері прогавили гру рукою Чепорнюка і не поставили або пенальті, або штрафний у небезпечній близькості від воріт. Вочевидь, уміють закривати очі не тільки у переносному, а і у прямому значенні цього слова.
Як же набридло постійно писати про одне і те ж саме і як хочеться поспівчувати причетним до міні-футболу людям, змушеним постійно потерпати від того на чию користь будуть грати «свистуни». Тренерський штаб «Енергії» розумів, що за шостим можуть бути подальші фоли, тому зреагував виходом п’ятого польового ще за нічийного рахунку, і це дало стовідсотковий результат.
«Енергія» у грі з «Ураганом» мало значно більше атакувальних варіантів. Це відчувалося з самого початку поєдинку, "енергетичний" механізм дещо розладнався у середині обох таймів, але гол Павленка дав гостям прекрасну тактичну платформу, яку такі гравці як Максим Павленко розігрують «на раз». У другому таймі «зелено-білі» ловили суперника ще в середині майданчику, відбираючи у нього м’яч і, повторюся, повинні були «закривати» поєдинок у основний час.
А так за «Ураган» вкотре зіграв Сержао, який взагалі то під час матчу був тільки невдалою копією того Сержао, який торік приніс команді «золото» чемпіонату. Пояснюють це відсутністю Біро Жаде, але і без звичного партнера, найкращому бомбрадиру чемпіонату 2010/11 вистачило одного моменту, щоб пробити таки бездоганного у ОБОХ поєдинках Лисенка – чому судді у фіналі вирішили вилучити саме капітана львів’ян, виносячи вердикт після сутички команд на майданчику, сказати важко.
Спустошених таким розвитком подій «енергетиків», водночас стали заспокоювати і головний тренер, і віце-президент, але психологічна лінія матчу була тонкою, і «Ураган», натхненний голом Сержао, цілком міг забити ще один – «Енергії» пощастило. А на серію пенальті гості уже опанували себе, а Кардаш,  провівши на майданчику тільки секунду в ігровий час «Фіналу чотирьох», зробив серйозний внесок у підсумкову перевагу.
Власне, як і Легчанов: неготовий після травми, він з’являвся у потрібні моменту поєдинку, але й на лаві запасних постійно заводив партнерів.
Ясно, що головним режисером гри був Станіслав Гончаренко, який вирішив на послідовні закиди Євгена Ривкіна відповідати не на сторінках всесвітньої павутини, а на периметрі 40х20. «Локомотив» у фіналі мав би переважати за фізичною готовністю, але візуально цього не відчувалося, і «Енергія» зуміла спрямувати неровову на стартових хвилинах гру на свій бік, доцільно використовуючи кожний сантиметр майданчику, що, власне, практично і не дало шансів опоненту з п’ятим польовим. Ні, «Локомотив» мав пару моментів, тільки відповідь їхніх суперників була поважнішою, я б так сказав.
Питання щодо найкращої команди країни у цьому сезоні зняті – хто сумнівається, Інтернет їм на допомогу. Хто хоче посперечатися за чемпіонство наступного сезону – ласкаво просимо, чемпіон готовий до відкритої та чесної боротьби, знаючи, що на титул претендуватимуть, щонайменше, три надзвичайно мотивованих та сильних колективи.
І матимуть в цьому свою перевагу, адже чемпіон із річною затримкою виходить на євротериторію.
«Мы едем в Мадрид, чтобы что-то натворить» там, - говорив Гончаренко, коли в березні 2004-го його «ІнтерКрАЗ» їхав протистояти  «Бумерангу» та «Кастельону» і зіграв так, що іспанські журналісти потім розпитували тренера, про методи формування тієї команди.
Дуже хочеться сподіватися на розмашистий «євроавтограф» львівської «Енергії».
А поки що «зелено-білі» можуть святкувати.
Ага, і головне. Я знаю, кому присвячена ця перемога.

Роман Шахрай.


Просмотров: 519 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz