Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Сентябрь » 6 » "УРАГАН" ЙДЕ НА ЄВРОПУ
10:55
"УРАГАН" ЙДЕ НА ЄВРОПУ
Чемпіон України з футзалу, івано-франківський "Ураган", розпочав новий сезон з перемоги в Суперкубку країни над своїм головним суперником - львівською "Енергією". Навіть без трьох нещодавно придбаних легіонерів "Ураган" зміг порадувати уболівальників і тепер готується до старту в новому чемпіонаті країни, а так само до дебютного виступу в Кубку УЄФА. Про зміни в складі команди-чемпіона і про плани на майбутнє "Известиям в Украине" розповів головний тренер команди Сергій Гупаленко.

- Два тижні тому на турнірі Beskidy Futsal Cup 2011 в Польщі "Ураган" у фіналі поступився "Енергії" 2:5, зате виграв матч за Суперкубок України. Ставилося завдання чи перед вашою командою обов'язково взяти реванш у рідному місті у найпринциповішого суперника?
- Відзначу, що наші клуби ведуть суперництво тільки на майданчику, а у всьому іншому у нас хороші взаємини - ми спілкуємося і керівники клубів у приятельських стосунках. Так що особливої "накрутки" перед грою не було. Інша справа, що атмосфера домашньої гри і підтримка глядачів нас додатково мотивувала. По самій грі я скажу, що команди ще далекі від оптимальних кондицій, особливо фізичних, що відразу позначається на швидкостях. Гра була дуже цікавою, не без частки везіння для нас. Менше ніж за дві хвилини до фінального свистка ми програвали 2:3, але змогли відігратися. А за 55 секунд до закінчення матчу Біро Жаде забив переможний гол.

- Цього разу у вас грали лише двоє з п'яти бразильців "Урагану". Наскільки в такій ситуації проявили себе вітчизняні виконавці?

- Якби ми могли задіяти ще трьох бразильців, які у нас є, то не факт, що зіграли б краще. Вони новачки, і їм необхідно освоїтися в колективі, набрати форму, тому що з усіма переїздами хлопці важко звикають до нової обстановки. Ми не могли їх випустити на матчі за Суперкубок, бо трансферні документи гравців ще не прибули з Бразилії. Загалом, наші хлопці отримали можливість зіграти, і це тільки на краще. Вони теж готові виконувати серйозні завдання. Всі зіграли добре. Я задоволений новачками, дуже добре зіграв Роман Кордоба, він отримав титул кращого гравця матчу. Микита Тменов прийшов в "Ураган" ще взимку, але через травми в минулому сезоні він не зіграв. У матчі Суперкубка Микита вийшов на заміну і впорався із завданням. Не дали ми з польових зіграти тільки 18-річному Тарасу Королишину, не хотіли відразу кидати його "під танки". У запасі залишилися і наші воротарі Роман Колток та Максим Щербина. Колток відмінно влився в колектив, його дії подобаються нашим бразильцям, приємно бачити, що хлопець "читає гру". Я впевнений, що він або Щербина зможуть підмінити при потребі нашого основного голкіпера Кирила Ципуна, а може, і навпаки, якщо хлопці будуть швидко прогресувати.


- У міжсезоння команда поповнилася трьома новими бразильцями, всі вони досвідчені, а Мукадо і взагалі 36-річний гравець...
- Я для себе вирішив, що звертати увагу на вік бразильців особливо не варто. Вони як з іншого світу - еластичність м'язів у них очевидно вище, ніж у нас, слов'ян. Приїхали вони взагалі-то не в формі. Хіба що Карліньос більш-менш був у тонусі. Клас у хлопців є. Це було добре видно вже по перших тренувань, але після високих навантажень бразильці-новачки явно виглядають втомленими.

- Бразилець набагато краще витримує ігрові навантаження, ніж тренувальні.
- Ми це знали і тому на перший тренувальний збір новачків не взяли. Ми розраховували, що вони приїдуть в нормальній формі, однак вийшло не зовсім так. Ми дали під час підготовки їм максимально пограти в товариських поєдинках.

- Вашим помічником став Біро Жаде, він тепер граючий тренер. Хто виступив ініціатором такого кроку?
- Це моя ідея. Цікаво спробувати працювати з таким досвідченим майстром. Він багато грав у Бразилії, в Росії, в Азербайджані, здобув масу титулів. Його досвід став нам у нагоді. Ми дещо змінили тренувальний процес, і скажу, що вибір зробили правильний. У нас відбувається злиття слов'янського і латиноамериканського футболу. В результаті хочемо отримати високий рівень - рівень сильних клубів Європи.

- Ви легко знаходите контакт з бразильцями, не скаржитеся на гравців, що нерідко зустрічається серед вітчизняних наставників в різних видах спорту. Це можна пояснити багатим досвідом виступів у різних країнах ще в якості гравця або легкий характер у вас був завжди?
- Я вважаю, що з людьми треба спілкуватися, дружити і бути людиною. У нас в команді кожен може висловити свою думку. Вважаю, тільки так можна прийти до спільного знаменника. Я не вірю в роботу з-під палки. Кричати: "Я головний тренер! Як сказав - так і буде", - це не моє. У мене хороші відносини і з нашими хлопцями, і з бразильцями. Вони теж між собою нормально спілкуються. Зараз, я б сказав, у нас майже ідеальна ситуація у відносинах всередині команди.


- До таких демократичних поглядів на відносини гравець-тренер ви прийшли, відчувши на собі роботу тренерів-деспотів?
- Доводилося і з такими стикатися. Якщо до мене як гравця ставилися добре, то я прагнув зробити більше, ніж від мене вимагали. Якщо ж ставлення було поганим, то нічого не хотілося. Звичайно, люди різні трапляються, але ми в клубі намагаємося, щоб людина, яка не сприймає демократичну систему взаємин, грала в іншій команді.

- Чого чекаєте від нового чемпіонату і чи влаштовує вас система проведення першості?
- Всі говорять, що наш головний конкурент - "Енергія". Безумовно, це дуже сильний колектив, але, я вважаю, що за чемпіонство боротимуться чотири команди: ми, "Енергія", харківський "Локомотив" і "Єнакієвець". Щодо регламенту: я за плей-офф, так як це напруження боротьби, емоції.

- Дивна ситуація виходить: ви, тренер чемпіона, Станіслав Гончаренко, наставник "Енергії" і найтитулованіший тренер в країні - за плей-офф, а гратися чемпіонат буде без нього.
- Не знаю, як це визначали, але раз скасували плей-офф, то значить, комусь так цікавіше.


- Після перемоги "Урагану" в чемпіонаті чи спостерігається зростання популярності команди, на вулицях впізнають?
- І до чемпіонства чимало людей ходило на матчі, а після завоювання золота популярність зростає. У минулому сезоні ми на своєму майданчику програли лише один матч - "Локомотиву". Ну а вболівальник завжди любить, коли його команда виграє.

- Допомагає те, що в місті немає успішного конкурента за популярністю з великого футболу?
- Так. У місті два клуби привертають увагу вболівальників - "Ураган" і баскетбольна "Говерла". Люди ходять на матчі обох команд, вболівають, впізнають. Все-таки це не велике місто, де багато команд, багато розваг.

- Наприкінці вересня "Ураган" стартує в головному континентальному турнірі - розіграші Кубка УЄФА. Встигли вже вивчити суперників по групі?
- Збираємо інформацію. У нас є диски із записами ігор на товариському турнірі сербського "Економаца", який буде господарем нашої групи. Є записи кіпрської "Омонії". У неї є легіонери у складі, і мені товариш, який грає на Кіпрі, сказав, що суперник у нас хорошого рівня. Хоча в будь-якому випадку ми за рівнем сильніше і повинні перемагати такого суперника. З усієї групи ми поки не маємо інформації тільки про ізраїльський клуб. Буде нелегко, але обов'язково треба боротися за вихід з групи.

Роберто МОРАЛЕС, газета "Известия в Украине".
Просмотров: 544 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz