Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Март » 30 » Україна виходить в плей-офф кваліфікації Євро-2014!
11:18
Україна виходить в плей-офф кваліфікації Євро-2014!
Напередодні останнього матчу нашої групи чимало українських уболівальників почали розглядати всілякі варіанти складу учасників плей-офф. Адже саме поєдинок Україна — Туреччина повинен був визначити долю другого місця і показати, чи може третя команда заслуговувати на звання кращого третього колективу у відборі (нагадаємо, що саме він отримує останню путівку в плей-офф)... Деякі ж, навпаки, не займалися подібними речами, будучи впевнені в перемозі «синьо-жовтих» над Туреччиною і згадуючи останній матч українців з турками, який закінчився з рахунком 12:2 на нашу користь. Не думали про цифри і всілякі варіанти і самі футзалісти збірної, ще задовго до початку поєдинку впевнено сказавши собі і кожному — граємо тільки на перемогу.

Не знаю, чи згадували «синьо-жовті» ті 12:2, але тепер вони прекрасно розуміли, що такої фори Туреччина їм точно не дасть, тим більше, граючи у рідних стінах. Навіть страшно уявити, як би тепер відреагували турецькі вболівальники на подібний результат... Тим не менше з перших хвилин зустрічі турки дали зрозуміти, що не будуть кидатися на Ципуна і його партнерів з шашками наголо. Мінімум двоє футзалістів команди Омера Канера постійно прикривали свій тил, та й пресингом господарі поля не дуже-то відрізнялися. Напевно розрахунок господарів поля був зроблений на одного габаритного нападника, що мав продавити захист і завдати удару. Але, забігаючи наперед, скажемо, що такий варіант не пройшов. А гра на контратаках не принесла їм бажаного результату.

Хоча саме контратака дозволила Туреччині відкрити рахунок, коли «синьо-жовті» залишили Кесеоглу без нагляду на правому фланзі, і тому вистачило лише пару дотиків, щоб віддати точний пас на набігаючого в штрафну Кескіна. А далі — справа техніки, і турки повели в рахунку.

Але панікувати українським вболівальникам було нічого. «Синьо-жовті» створювали пристойний тиск на ворота суперника, непогано комбінували, і головне — били по воротах, змушуючи Йилдаза крутитися, як білка в колесі (після потужного удару Олександра Сорокіна кіпер навіть трохи пошкодив руку, але залишився в «рамці»). У підсумку старання українців не залишилися без винагороди, і комбінація «скидка-удар здалеку» спрацювала прекрасно: Дмитро Сорокін метрів з 12-ти своєю гарматою не залишив шансів кіперу.

Після цього команда Ривкіна не зменшила оберти, хоча їй і був вигідний нічийний результат.  Але до перерви вийти вперед «синьо-жовтим» так і не вдалося. Ні, гольових епізодів у них було достатньо, але в останній момент українцям постійно чогось не вистачало або щось заважало. То рикошет, то у Свірідова знімуть м'яч з самої ноги, то кіпер якимось дивом потягне удар... Загалом, турки відстояли нічию, покладаючи надії на перерву і другий тайм.

Однак всі ці надії на успіх на 22-й хвилині посипалися, як картковий будиночок! Джихан Езджан навіщось почав фолити в центрі поля після програного єдиноборства, і суддя без роздумів дістав з кишені для Езджана другий «гірчичник», що дозволило йому піти відпочивати завчасно. На три хвилини господарі залишилися в меншості, і здавалося, що тепер уже напевно Україна вийде вперед. Але тут, як мовиться, «за себе і за того хлопця» відіграв голкіпер Туреччини, зробивши парочку феноменальних сейвів і приклавши всі зусилля, щоб м'яч не залетів у його ворота. І він не залетів. Правда, в одній з атак підопічних Ривкіна і Йилдаз був безсилий, але круглий ніяк не хотів залітати в сітку воріт! Доводилося тільки дивуватися, як наші досі не забили?
 
Такий варіант явно не влаштовував українців, адже рахунок був рівним, і сказати, що турки залишалися без шансів забити — не сказати нічого. Часом хтось та тікав у контратаку, а Кескін на 32-й хвилині буквально пробачив Україну, коли після обрізки Журби на своїй половині поля отримав м'яча на лінії штрафного і ледь не перекинув Ципуна.

При такому сценарії розвитку подій було ясно, що для успіху треба забити. Просто забити один гол, і все, турки повинні посипатися. І кому це не відчути, як наддосвідченим Бондарю і Макаєву, що єдиними серед українців вигравали Кубок УЄФА. Саме цей дует організував другий гол нашої збірної і зняв напругу в повітрі. Дмитро вчасно побачив забігаючого до дальньої штанги Ільдара і віддав тому чіткий пас, після якого Макаєву гріх було не забити. 2:1, і перемога стала в рази ближче до збірної України.

А повністю вручити її в руки «синьо-жовтих» запропонував відмінно відігравший до цього кіпер турків Йилдаз, який через хвилину заробив в ворота господарів поля пенальті. До шестиметрової позначки підійшов Павленко і без всяких хвилювань вколотив м'яч у кут воріт.

Правда, не можна сказати, що для Туреччини це було кінцем. Якби не Ципун, то на 35-й хвилині відрив б точно скоротився, але Кирило продемонстрував феноменальну реакцію і в стрибку дістав м'яч з правого кута. Українці вже не бігли вперед з таким запалом, як у першому таймі, просто намагаючись не упустити свій шанс. Першим з команди Ривкіна він випав Разуванову, коли після чудово розіграної контратаки Володимир просто зобов'язаний був розстрілювати кинутого партнерами кіпера, але якимось дивом не влучив у дальній кут! Зате Разуванов реабілітувався через хвилину, підхопивши м'яч після відскоку того від перекладини воріт Ципуна (Ердал мало не зламав каркас своїм гарматним ударом) і спокійно відправив його через усе поле в порожні ворота суперника. Тепер, на відміну від матчу з Англією, УЄФА записала гол саме на Володимира.

Табло показувало 4:1 за дві хвилини до кінця на користь України, і тепер для Туреччини це дійсно був фініш. Наостанок трошки звести нанівець гіркоту від поразки вдалося Ердалу, у якого вийшов феноменальний удар метрів з 20-ти прямо в праву дев'ятку. Ципун на такий постріл не зміг знайти контраргументів.

Тим не менш, це всього лише окремий епізод, в загальному ж всі констатували одне — Україна сильніше Туреччини, і саме вона заслуговує місця в плей-офф кваліфікації Євро-2014. Все інше — другорядне. А господарі залишилися ні з чим, за додатковими показниками поступившись звання кращого третина колективу відбору Словаччини.

Україна — Туреччина — 4:2

Голи: Д.Сорокін (10), Макаєв (33), Павленко (34, пенальті), Разуванов (38) — Кескін (8), Ердал (40).
Україна: Ципун — Павленко, Овсянніков, Макаєв, Бондар — Журба, Д.Сорокін, О.Сорокін, Свірідов — Разуванов, Рось. Головний тренер: Євген Ривкін.
Туреччина: Йилдаз — Ердал, Кесеоглу, Кескін, Д.Езджан — Калінджік, Хюйюк, Ішикай, Кочак — Челен, Езютюк, К.Езджан, Алвурду, Акбаш. Головний тренер: Емер Канер.
Попередження: Д.Езджан (4), Ердал (17), Йилдаз (34).
Видалення: Д.Езджан (22, повторне попередження).
Головний арбітр: Ф.Лумбрерас (Іспанія).
Арбітри: Ф.Какья (Мальта), С.Пеліссье (Франція).
30 березня. Ерзурум. «Ерзурум Буз Арена».

Статистика матчу
Україна * Туреччина
18 * Удари в площину * 6
19 * Удари мимо * 5
11 * Кутові * 7
3 * Фоли * 8
0 * Удари в каркас воріт * 1

Максим Максимюк, спеціально для АМФУ з Ерзурума.

Просмотров: 487 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz