Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Декабрь » 16 » Степан Струк: “ Не сподівався на виклик до збірної ”
20:34
Степан Струк: “ Не сподівався на виклик до збірної ”

Без Степана Струка важко уявити сучасну "Енергію”, в якій він проводить уже третій сезон. Непоступливий та чіпкий у єдиноборствах, - саме так можна охарактеризувати цього гравця. А нещодавно Степана викликали в національну збірну України, за яку він відзначився хет-триком, зробивши тим самим гарний подарунок до свого Дня народження. Саме із цього кореспондент "Спортивки ” розпочав розмову з новоспеченим збірником.

-Як відсвяткував День народження?
-Так співпало, що мене викликали на збір в національну збірну України. Тому святкував в Херсоні.

-Що подарували тобі твої партнери по "Енергії”, яких теж викликали в збірну?
-Гольові предачі та перемогу у товариському матчі над Молдовою.

-У збірну тебе викликали вперше. Які відчуття?
-Відчуття якнайкращі. Я не сподівався на виклик до збірної. Все співпало: і день народження, і виклик в збірну, і перемоги над молдаванами…

-Тобі відразу вдалося відзначитися у першому матчі та ще й хет-триком…
-Перед мною конкретного завдання аби обов’язково забити не було. Головне для мене аби команда перемогла. Хоча, звісно, приємно, що забив три голи.

-Що скажеш про жереб, який випав "Енергії” у Кубку України?
-Звичайно, що жереб нам випав не найкращий. Відразу в чвертьфіналі прийдеться грати із харківським "Локомотивом”, який зараз є лідером чемпіонату. Однак нічого страшного, "Локомотив” треба проходити. Якщо ми вибємо "Локомотив”, то вже на одну сильну команду на шляху до завоювання кубка України буде менше. Керівництво "Енергії” поставило перед нами завдання перемогти, як в кубку, так і в чемпіонаті.

-Свого часу ти грав у великий футбол за команду майстрів "Техно-центр” з Рогатина. Чому потім все-таки покинув футбол та перейшов у футзал?
-Передусім тому, що ця команда припинила своє існування. А від інших команд майстрів з великого футболу не було конкретних запрошень. Були пропозиції грати лише на область. Тому я переговорив із президентом "Кардиналу” Володимиром Валявкою і почав виступати за "Кардинал”. Вони тоді, якраз переходили з другої ліги в першу.

-Де тобі легше було у футболі, чи у футзалі?
-Спочатку з великого футболу перейти у міні-футбол було важко. Однак згодом з часом привик. Тепер вже легше в міні-футболі. Я вже звик.

-З іноземних чемпіонатів, який імпонує?
-Подобається російський та іспанський чемпіонати. До речі, слідкую за російським чемпіонатом, в якому грає мій екс-одноклубник по "Енергії” Іван Ільницький. У Росії мені подобається, як грає "ВІЗ-Сінара”, яка здебільшого грає своїми вихованцями та показує змістовну гру.

-Назви головних конкурентів "Енергії” у боротьбі за золото чемпіонату?
-Це "Локомотив”, а також "Ураган”, який зараз підсилився бразильцями. Якщо бразильці наберуть ту форму, яку демонстрували виступаючи в азербайджанському чемпіонаті, з "Ураганом” буде дуже важко. Та й "Шахтар” теж до плей-офу ще додасть. Тим паче, він для нас є незручним суперником. Ще все попереду. Тому легких ігор не буде.

-Яке твоє ставлення до того, що в чемпіонаті грають бразильці? Якщо б в "Енергію” взяли бразильців, це пішло б на користь команді?
-Минулого чемпіонату за "Шахтар” грали бразильці і він був сильним. А забрали їх і команда значно послабилася. Хоча той-таки "Тайм” довів, що можна грати і перемагати команди, які на половину складені із бразильських легіонерів. Приклад – чемпіонство "таймівців” минулого сезону. Бразильці передусім сильні індивідуально. В них є чого повчитися. Однак, не відомо, чи допомогли б вони "Енергії”.

-На носі новорічно-різдвяні свята. Як плануєш їх відсяткувати?
-Новий рік проведу у Львові разом із сім’єю. А далі буде видно, адже ще не відомо, коли нас будуть збирати після Нового року.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК (газета «Спортивка»)


Просмотров: 609 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz