Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Март » 17 » Степан Струк: «Ми ще можемо вибороти срібні медалі»
10:19
Степан Струк: «Ми ще можемо вибороти срібні медалі»
У матчі 21-ого туру чемпіонату України з футзалу львівська «Енергія» у Харкові перемогла місцевий «Моноліт» - 5:3. П’ятий гол «енергетика» Степана Струка наприкінці матчу фактично поховав надії господарів на порятунок. Саме зі спогадів про останній матч національного чемпіонату розпочалася розмова з гравцем «Енергії».

- Ми почали матч непогано, - згадує гру з «Монолітом» Степан Струк. - Вигравали з рахунком 3:0, однак суперник нам забив двічі. Можливо, у нашій грі був певний спад. Утім, на перемогу у цьому матчі ми заслуговували більше, адже створили більше гольових моментів.

- Розкажи як ти забив вирішальний гол…
- Ми усі пішли пресингувати суперника. Я атакував воротаря, який віддав передачу. Підставив ногу і перехопив пас, тоді вже й переправив м’яч у порожні ворота.

- Перейдемо до національного чемпіонату. Як оцінюєш виступ «Енергії» у чемпіонаті?
- Вважаю, що ми могли виступити краще. Нас часто підводила реалізація гольових моментів. Якби ми карали наших суперників за усі помилки, могли б боротися за чемпіонство. Думаю, у турнірній таблиці від основних конкурентів ми б так не відстали. У матчах з лідерами за грою ми не програвали, натомість суперник нам забивав тоді, коли ми не могли цього зробити.

- Чому команду часто підводить реалізація гольових моментів? Невже справа у майстерності гравців?
- Ні, майстерності гравцям не бракує. За цим показником футболісти у нас високого рівня. Думаю, нам бракує фарту та холоднокровності.

- З твоїх слів можна зрозуміти, що третє місце – не вершина можливостей сучасної «Енергії»…
- Так. Ми загубили важливі очки у матчах з конкурентами. З «Таймом» чи «Шахтарем» ми грали на рівних, однак суперники, на відміну від нас, більше використовував наші помилки. Команда, яка бореться за чемпіонство, повинна вигравати у своїх конкурентів.

- Скільки років, на твою думку, потрібно будувати команду-чемпіона?
- Аби стати чемпіоном, потрібно грати одним складом 2-3 сезони. Надіюся, що у нас ще усе попереду. Наші гравці високого класу, і в матчах з топ-командами ми це доводили. Жаль, що з рахунком не складалося.

- Яка «Енергія» сильніша: зразка весни 2010-ого чи осені 2008-ого?
- Важко порівнювати. У старій «Енергії» були гравці високого класу, адже вони стали чемпіонами. Зараз у нас також непоганий склад.

- Частину сезону 2008/09 ти пропустив через серйозну травму. Зараз уже можеш віддаватися грі на сто відсотків?
- Слава Богу, травма уже в минулому. Усе загоїлося і тепер можу грати на повну силу.

- Повернемось до справ клубу. Можна сказати, що усі гравці команди вже повністю зігралися на майданчику?
- Зіграність є, однак ще не повністю. Помітно, що ми уже відчуваємо один одного. Утім, наше взаєморозуміння на майданчику ще не ідеальне. Будемо надіятися, що воно покращуватиметься з кожною грою.

- Український чемпіонат, на твою думку, росте чи деградує?
- Наш чемпіонат прогресує. Яскраве цьому підтвердження – матчі львівського «Тайму» у Кубку УЄФА. Також наші команди у Росії непогано грають товариські матчі з місцевими командами. Можна додати й те, що ігри лідерів та аутсайдерів чемпіонату стають цікавішими. Прохідних ігор у чемпіонаті немає.

- Чи у тебе не виникає бажання пограти в якомусь іншому чемпіонаті?
- Звичайно, хотілося б подивитися на інші чемпіонати. Зокрема - зіграти в російському, але зараз уся увага на чемпіонаті України. Хочеться допомогти «Енергії» виграти медалі.

- Мова йде уже про бронзу?
- Чому? Ми ще можемо наздогнати «Шахтар», який йде другим у турнірній таблиці. Просто треба обігрувати усі команди. «Тайм» наздогнати буде дуже важко. Ця команда показує дуже хорошу гру.

- Тобто, уся боротьба за медалі, окрім золотих, ще попереду?
- Так. З фінальної шістки почнеться усе найцікавіше. За 2-5 місце боротьба буде безкомпромісною.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1410
Просмотров: 732 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz