Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Февраль » 18 » СЕРЖАО: "Я ПРИЇХАВ ТВОРИТИ ІСТОРІЮ"
10:47
СЕРЖАО: "Я ПРИЇХАВ ТВОРИТИ ІСТОРІЮ"
разилець Сержіо Луіс Масіел Лукас, більш відомий як Сержао, щойно з'явившись у складі міні-футбольного "Урагану", вмить завоював прихильність вболівальників і привернув увагу фахівців. Темношкірий стокілограмовий велетень наводить жах на досвідчених захисників і є справжньою грозою для воротарів, адже забиває голи на будь-який смак. "ГК" поспілкувався з футзальною зіркою із Бразилії.

- Сержао, насамперед, питання, яке традиційно цікавить усіх: як з такою колоритною комплекцією можна грати у міні-футбол?
- Я теж не розумію, як можна так грати, маючи більше ста кілограмів живої ваги (посміхається). Моя ігрова позиція - грати на "стовпа". У мене хороша спринтерська швидкість, плюс техніка добре допомагає. Коли я починаю забивати голи, всі забувають про мою вагу.

- Під час виступів у Росії ти ще й був із солідною шевелюрою…
- Я два роки грав з довгим волоссям, аж поки моя старша донька в один прекрасний день не сказала: "Тату, підстрижись, це негарно". І я прислухався до її поради.


- За свою кар'єру ти встиг пограти у Бразилії, Росії, Азербайджані і от тепер в Україні, де виступаєш вже півроку. Що можеш сказати про Вищу лігу?
- Скажу так: в Україні проводять дуже хороший чемпіонат. Шкода тільки, що дві провідні команди, львівський "Тайм" і донецький "Шахтар", припинили своє існування. А найсильніша команда першості, звісно ж, - це "Ураган". На друге місце я би поставив "Енергію", яка перемогла нас у півфіналі Кубка України. До того ж, маємо і потужний "Локомотив" з Харкова.

- А якщо порівняти український міні-футбольний чемпіонат і російський?
- Однозначно, в Росії чемпіонат набагато сильніший. Візьмемо один важливий факт: за кожен із тамтешніх клубів виступають принаймні по три бразильці. Вважаю, що вони за останні роки дуже сильно підняли рівень російського футзалу. Натомість українська першість набагато сильніша від азербайджанської, де я виступав два попередні сезони.

- Коли ти їхав сюди, ти щось знав про Україну?
- Практично нічого, окрім того, що тут грають два сильні футбольні клуби - "Шахтар" і "Динамо". Знав також і про міні-футбольний "Шахтар". Ось, мабуть, і все.


- А кого з гравців "Урагану" ти знав до цього, зустрічав у грі?
- Минулого року на чемпіонаті Європи в Угорщині ми зустрічалися у чвертьфіналі з Україною. Тож одразу впізнав "збірників" Сергія Чепорнюка і голкіпера Владислава Корнєєва. Знаю також Федора Пилипіва, коли він грав у "Шахтарі", а я виступав у Росії.

- Минулого тижня в Баку завершився міжнародний турнір за участю чотирьох збірних - Азербайджану, за який ти виступаєш, Узбекистану, Латвії й України. Чим тобі запам'ятався цей турнір? Які завдання зараз стоять перед вашою національною командою?
- Ми вели підготовку до відбірного раунду чемпіонату Європи, який пройде 24-27 лютого. Перед нами стоїть максимальне завдання - посісти перше місце у своїй групі 1. Щодо бакинського турніру, ми зіграли на ньому з перемінним успіхом, але найбільше нам вдався останній поєдинок проти збірної України. Суперники, як і ми, були достойними перемоги, але нам допомогла підтримка вболівальників.


- Не шкодуєш, що продовжив свою ігрову кар'єру саме в "Урагані"?
- Абсолютно не шкодую. Для мене і Україна, і "Ураган" - це щось нове. Але я хочу тут творити історію. На жаль, ми не зуміли взяти Кубок України, що ж, будемо продовжувати боротьбу у чемпіонаті і перемагати. Я дуже хочу стати чемпіоном України.

- Наскільки для тебе важливо те, що за нинішній "Ураган" виступають ще два твоїх співвітчизники? Мова йде про Біро Жаде і Ренатіньо…
- Для мене це надзвичайно важливо. Мені з ними легко і цікаво, адже обидва - дуже класні хлопці. Скажімо, з Біро я граю вже три сезони разом, до того ж ми обидва захищаємо кольори збірної Азербайджану.


- А загалом що можеш сказати про свій нинішній клуб?
- Команду поважають і цінують тільки тоді, коли вона виграє якийсь трофей чи титул. Ми ж поки що не виграли нічого. Тому і прагнемо перемогти у нинішньому чемпіонаті. Ще раз повторюся, я хочу тут і зараз творити історію цього клубу. Щоби не просто говорили, на кшталт: "Приїхав такий великий, товстий, добрий…", а казали: "Він допоміг "Урагану" стати чемпіоном України".

- Як тобі підтримка вболівальників на домашніх матчах?
- Мені подобається тутешня підтримка нашої команди. Сподіваюсь, їм до вподоби гра нинішнього "Урагану". Але нам потрібно подарувати їм не тільки результат у окремо взятому матчі, а й загальний результат у сезоні.


- А як ти загалом себе почуваєш в Україні? Ти вже адаптувався в Івано-Франківську?
- Все добре, але зараз мені найбільше заважає холод. Я вже відвик від нього. Коли грав у Росії (2003-2007 роки - ред.), зумів адаптуватися до складного клімату. Але за наступні три роки в Азербайджані вже забув, що таке сніг і мороз (посміхається). Відверто кажучи, я не дуже був готовий до цього, як тільки приїхав в Україну. Але зараз вже все гаразд.

- А хто з родини мешкає з тобою в Івано-Франківську?
- Це моя дружина Палома і молодша донька Ізадора, якій п'ять років. Вона тут ходить у дитячий садок. В мене ще двоє старших дітей, вони залишились у Бразилії.


- Без чого бразильського ти не можеш обійтися в Україні?
- Мабуть, без бразильської кави, яку привожу спеціально зі своєї Батьківщини. Все решта необхідне мені є й тут. Просто моя дружина Палома дуже добре готує.

- Тоді яка найулюбленіша страва Сержао?
- Я дуже полюбляю традиційні бразильські страви з квасолі. Я купляю її тут, а Палома готує з неї дуже-дуже смачні і цікаві страви.

Розмовляв Андрій МЕНІВ. Газета "Галицький кореспондент".

Просмотров: 613 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz