Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Декабрь » 11 » Сергій ГУПАЛЕНКО: "УСЯ БОРОТЬБА ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ"
13:32
Сергій ГУПАЛЕНКО: "УСЯ БОРОТЬБА ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ"
"Ураган" із гарним настроєм перетнув екватор Чемпіонату України, здобувши дві поспіль виїзні перемоги. І якщо суперники у цих матчах стали легкою здобиччю для франківців, то вже цієї суботи до Івано-Франківська завітає один з конкурентів у боротьбі за медалі - львівська "Енергія". Напередодні принципового дербі головний тренер "ураганівців" Сергій ГУПАЛЕНКО підвів підсумки виступів команди у першому колі.

- Якщо врахувати, що вже позаду перше коло чемпіонату, чи задоволені ви підсумками цього відрізку сезону і місцем, яке зараз посідає "Ураган"?
- У принципі - не задоволений. Поясню чому: "Ураган" - команда, яка має на меті боротися за найвищі місця, тож нас не зовсім задовольняє третє місце. Переконаний, що ми можемо набагато більше. Початок чемпіонату видався для нас вдалим, а потім, вже у другому турі ми зіграли внічию у практично виграшному поєдинку проти "Енергії". Далі - була поразка від "Шахтаря"...
Цікаво, що у першому колі ми краще зіграли на виїзді, аніж вдома (дві поразки від "Шахтаря" і ТВД, а також важка вольова перемога над "Кардиналом"). Такого не повинно бути... А ось останні два виїзні поєдинки, проти столичного "Київ-Уніспорту" і житомирського "Контингенту", складалися для нас досить легко. Обидва матчі проходили під нашим повним контролем.

- Як вважаєте, перенесення домашнього матчу 10-туру з "Таймом" на наступну весну: плюс чи мінус для "Урагану"?
- Гадаю, що це таки плюс для нас. Зараз ми вже практично оговталися після невиразної середини першого кола. І зазвичай у другому колі команда додає.

- Чи можете прокоментувати ситуацію з Рамісом Мансуровим?
- Вийшло так, що не склалося у нього з "Ураганом". Раміс і сам говорив ще перед початком чемпіонату, що якщо наша команда не буде боротись за перше місце, він піде. Принаймні, така розмова у Мансурова була з президентом клубу. Що ж, бажаємо йому усього найкращого.



- Багато вболівальників вважають, що в команді досі не було лідера. Але нещодавно почав активно забивати Валентин Цвєлих - 14 голів у чотирьох матчах. Враховуючи вагомі бомбардирські якості цього гравця, чи можна саме його вважати лідером "Урагану"?
- Звісно ж можна, адже він багато забиває і своїми голами приносить команді такі бажані перемоги. Однак не можу також не погодися з тим, що ще донедавна у нас не було явно вираженого лідера. На мою думку, Євген Валенко мав би стати лідером свого квартету, але більшу частину першого кола в нього не йшла гра. Зараз він, здається, нарешті "ожив". Щодо Валентина Цвєлих, то у цього гравця, безумовно, є усі лідерські якості, які він постійно підтверджує своїми діями на майданчику.

- А що можете сказати про гру молодого Петра Шотурми, котрий цього сезону все частіше з'являєтся на майданчику?
- У 17-ть років далеко не кожен зміг би грати у вищій лізі, за це йому - великий плюс та повага. Відчувається зростання його рівня майстерності. Якщо Петро продовжить так наполегливо працювати, гадаю його чекає велике майбутнє. До речі, це не лише моя особиста думка!



- Більшість вболівальників, які приходять на домашні матчі "Урагану", мають своє бачення стосовно виступів команди. Чи прислуховуєтесь до їхніх критичних думок?
- Будь-яка думка дуже важлива, тому нам треба частіше прислуховуватися і робити певні висновки. Як правило, вболівальники говорять про те, що ми самі знаємо і бачимо. Але переконаний, що за класом ми не поступаємось тим самим лідерам. Просто можемо програти через недостатнє налаштування на гру чи переоцінку суперника. Усім відомо, що порядок б'є клас. Тому можна перемагати будь-яку команду. "Тайм" і "Шахтар" - хороші команди, але їх також можна обігрувати.

- Одне з головних завдань, озвучених керівництвом "Урагану" на цей сезон, - фінал Кубка України. На шляху до цього у 1/8 фіналу наш клуб двічі зіграє з першоліговою командою "Динамо-Львів". Чи вважаєте, що з жеребом "Урагану" пощастило?
- Вважаю, що нам випав цілком нормальний жереб. Нам обов'язкового потрібно проходити нашого суперника, адже за класом ми будемо дещо вище, аніж "Динамо", у складі якого грають колишні гравці усіх вищолігових команд Львова.

- Цієї суботи відбудеться традиційно принципове дербі між "Ураганом" та львівською "Енергією". Наразі третю і четверту команди вищої ліги розділяє усього одне турнірне очко. Чи є цей факт своєрідним підтекстом майбутнього протистояння у подальшій боротьбі за медалі?
- В першу чергу, це буде звичайний календарний матч в рамках другого кола. Так, нам потрібно вигравати в "Енергії", і тим самим продовжити свою переможну серію. Адже кожна поразка - це, по суті, психологічна травма. У разі перемоги ми зробимо певний очковий відрив, з яким нам буде легше, насамперед, в психологічному плані. Тим паче, що після львів'ян нас чекає виїзний матч проти "Шахтаря", з яким теж очікується непроста гра. Вся боротьба тільки починається. Тому не думаю, що з суботнього матчу "Ураган" - "Енергія" треба робити якійсь культ, навіть не зважаючи на статус центрального матчу туру чи так званого "енергетичного дербі".

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 636 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz