Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Декабрь » 7 » Сергій ГУПАЛЕНКО: "НА ЖАЛЬ, БІРО ЖАДЕ І ДІЛВУ ВИБУЛИ ДО КІНЦЯ СЕЗОНУ..."
15:59
Сергій ГУПАЛЕНКО: "НА ЖАЛЬ, БІРО ЖАДЕ І ДІЛВУ ВИБУЛИ ДО КІНЦЯ СЕЗОНУ..."
а початку цього тижня достовірно стало відомо, що до кінця сезону "Урагану", на жаль, не зможуть допомогти два легіонери команди - Біро Жаде та Ділву. Травмовані спортсмени на разі прооперовані та перебувають у Бразилії. Далі розповідає головний тренер франківців Сергій Гупаленко:

- У Ділву та Біро Жаде однакові травми - розрив хрестоподібної зв'язки. Зараз обидва спортсмени прооперовані і, грубо кажучи, випали до кінця сезону. Ми помітили, що команда разюче відчуває відсутність вищеназваних виконавців. Мені, в свою чергу, дуже прикро? і про це я вже говорив раніше, що команда наразі залежить від цих двох гравців. Я завжди наголошую і працюю зі своїми підопічними в такому напрямку, щоб в нашій команді була повна взаємозамінність. Поки, зважаючи на останній матч, я цього не бачу...

Хоча, якщо розглядати суботню гру з "Енергією", я не скажу, що ми грали погано. В принципі матч був цікавий, з небезпечними моментами, але нам треба було лише забивати ті епізоди, які ми повинні реалізовувати, забивати той самий 10-метровий. Після гри мене запитували: чому дабл-пенальті не бив Валентин Цвєлих. Мабуть тому, що "не добив" в Італії, мабуть трохи втратив впевненість. Судячи з того, як працював на тренуваннях Роман Кордоба, я вважав за правильне довірити саме йому виконання 10-метрового удару. Але він не зміг влучити у ворота… Це дуже погано.



Відповідно, не забиваємо ми - збільшують відрив суперники. Пропускати у першій зміні першого тайму та у другій зміні другого тайму - не припустимо. Відповідно другий гол нас "прибив", а третій просто "добив". Та навіть при рахунку 0:3 опускати руки і здаватися не можна, а треба сконцентруватися по максимуму і витягувати гру. Не так зіграли ми, як цього хотілося, як обговорювали, ще не виходить у нас. Просто треба більше думати, більше дивитися, як розміщується суперник. А списувати на те, що ми нещодавно повернулися з єврокубків і трохи перевтомилися, ще раз повторюся, немає сенсу.



Якщо аналізувати другий гол в наші ворота, то подібний ми пропустили в грі проти "Марки Футзал" в Італії. Ми ту ситуацію детально аналізували, обговорювали. І що - у матчі проти "Енергії" наші гравці знову повторили ті самі помилки. Команда нашого рівня не повинна робити такі промахи. Це не технічний і не тактичний брак, а прості і непотрібні помилки. Щоб їх уникнути, треба лише трохи подумати. Погано, що такі недоліки стали вже закономірними. Адже ми програємо не через те, що нас суперник повністю переграє, а через те, і ми неодноразово про це говорили, що ми пропускаємо голи на своєму м'ячі, на своїй атаці, коли наших чотирьох обіграють два суперника. Думаю, програли ми матч через ті помилки, які не встигаємо "переварити" на майданчику. У підсумку - ні результату, ні очок і третє місце в турнірній таблиці. Якщо так триватиме далі, то доведеться щось змінювати.



Якщо не грають Ділву, Біро Жаде, місяць не тренувався Євген Валенко, хоча не скажу, що він виглядав гірше за інших, то потрібно вміти замінити відсутнього гравця. Кожен повинен доводити, що він вартий бути лідером. Не відкрию нікому таємницю, якщо скажу, що не грає один-два футболісти, а змагається команда… Повертаючись до наших легіонерів, то я, чесно скажу, сподівався, що Біро Жаде відновиться якомога швидше і допоможе команді, але зараз реально розумію, що до кінця сезону він не зможе грати. Та це не означає, що все втрачено. Чемпіонат у повному розпалі, попереду ще й Кубок України, єдиний мінус - ми не маємо жодного шансу на помилку. Тому треба викорінювати ті помилки, які носять суто психологічний характер.



Невчасно, звичайно, ми втратили Біро Жаде, з яким вигравали минулорічний чемпіонат і який був одним із лідерів. Хотілося б, щоби бразильські легіонери, зокрема ті, що приєдналися до "Урагану" цього сезону, брали більше гри, відповідальності на себе. Ми багаторазово говорили, що ми запрошували бразильців як лідерів, тому просто підігравати комусь - це нас не влаштовує. Ми знали, що ті українські футзалісти, яких ми хотіли бачити в нашій команді, вже підписали контракти з іншими клубами, тому зробили ставку на легіонерів, які були б лідерами в кожній із "четвірок".



На даний момент із новоприбулих легіонерів лідерів немає. У нас був хороший дует Біро Жаде - Сержао, який багато зробив минулого сезону. Тому, звичайно, шкода, що Біро не грає. Я не говорю про Ділву, який ніби вже заграв і ми побачили, що він є непоганим виконавцем, але, на жаль, отримав травму і не встиг проявити себе в матчах. Але особливо акцентувати увагу на відсутності двох легіонерів не потрібно, адже незамінних людей немає, тому хтось із гравців може легко посісти позицію лідера, потрібно лише цього захотіти. Ще нічого не втрачено, знаю, що ми можемо і будемо грати та досягати найвищих результатів.

Розмовляла Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 514 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz