Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Октябрь » 6 » Сергій ГУПАЛЕНКО: "МИ ЗІГРАЛИ НА" ТРІЄЧКУ"..."
19:40
Сергій ГУПАЛЕНКО: "МИ ЗІГРАЛИ НА" ТРІЄЧКУ"..."
Ось і підійшов до кінця основного раунду Кубка УЄФА, що визначив дванадцять щасливчиків, які за його підсумками пройшли в елітний раунд. У даній дюжині є і українська команда, чемпіон нашої країни - івано-франківський "Ураган", котрий в цьому сезоні дебютує в Кубку УЄФА.

І варто сказати, що дебютував він дуже вдало, виконавши завдання-мінімум - здобути путівку в елітний раунд. Прикарпатці вирішили всі питання ще після другого туру, забронювавши за собою вихід в наступний раунд мінімум з другого місця. Тому останній матч з "Економацом" перетворився лише в битву за першу позицію.

І хоча, по суті, цей поєдинок нічого не вирішував, обидві команди вийшли на паркет з думками тільки про перемогу. "Економац" на правах господаря заволодів ініціативою і почав диктувати "Урагану" свої умови. Але першими зуміли відзначитися саме українці, коли забив Ділву. Продовжити в тому ж дусі івано-франківці не змогли і пропустили двічі за одну хвилину. Проте це не вибило наших співвітчизників з колії, і Сержао перед самою перервою зрівняв рахунок.



У другому таймі господарі були активнішими, виглядали свіжіше, і забили вже на другій хвилині після відпочинку. Але й тоді "Ураган" зміг відігратися зусиллями Кордоби. На жаль, це був останній гол українців у Сербії, а підкосили команду невдалі дії Карліньоса і основного голкіпера Кирила Ципуна. Саме після помилки другого "Економац" зумів забити четвертий м'яч, а шостий фол Карліньоса став приводом для 10-метрового удару, який перетворився в п'ятий гол в наші ворота. Протиставити щось цьому українці вже не змогли.

Ще перед від'їздом до Крагуєваца для участі в основному раунді Кубка УЄФА головний тренер івано-франківців Сергій Гупаленко в інтерв'ю "Команді" нарікав, що його не влаштовує гра підопічних у стартових матчах української Екстра-ліги. Невдоволеним повернувся наставник і з Балкан, хоча прикарпатці зуміли пробитися в елітний етап Кубка УЄФА ...



- Зіграли на "трієчку" з натяжкою, - бере слово тренер "Урагану". - Однак у нас ще є час, щоб визначити вразливі місця, попрацювати над помилками і у всеозброєнні зустріти випробування в елітному раунді, де суперники будуть значно сильніші ...

- Чим ви поясните, що в Крагуєваці ваші підопічні не продемонстрували своїх найкращих якостей?
- Насамперед незіграністю, адже у нас склад зазнав великих змін. Особливо це позначилося на синхронності дій при зонної захисту і не випадково ми дуже багато пропустили - 13 м'ячів... По-друге, позначилася відсутність досвіду міжнародних зустрічей. Зокрема, суддівство в розіграші Кубка УЄФА сильно відрізнялося від того, до якого ми звикли в Україні. На євроарені рефері дозволяють жорстку боротьбу, підкати... Як бачите, є що аналізувати.

- Все ж давайте по порядку. Яку установку ваші підопічні отримали перед стартовим поєдинком з "Омонією"?
- Ми знали, що кіпріоти роблять ставку на контратаки. Тому важливо було чітко діяти при позиційному наступі і завдяки перевазі в техніці диктувати умови. Однак дебют у нас не вийшов, може, через те, що недооцінили суперника, і вийшли на майданчик з шапкозакидацькими настроями, до того ж не вистачало точності в передачах. Цим сповна скористалися кіпріоти, які забили два голи поспіль. І тільки у другому таймі завдяки вищому класу ми схилили шальки терезів на свою користь ...



А ось у наступному матчі - з ізраїльтянами - ми вже краще провели перший тайм, в якому забили у ворота суперників шість голів, а пропустили лише один. У перерві я поставив перед підопічними мету довести перевагу в рахунку до семи м'ячів. Це дозволило б у заключному поєдинку з "Економацом" зіграти навіть внічию для завоювання першого місця у підгрупі. Однак у другому таймі я просто не впізнав своїх підопічних. Вони зупинилися, відбуваючи номер, і добре, що ізраїльтяни обмежилися лише трьома забитими голами. Після фінального свистка довелося поговорити з хлопцями на підвищених тонах ...

- Проте це, схоже, на них не подіяло, адже і в поєдинку з "Економацом" у "Урагану" далеко не все виходило...
- На жаль, нас дуже підвів воротар Кирило Ципун, на совісті якого третій і четвертий пропущені м'ячі. І при рівній боротьбі саме помилки голкіпера виявилися вирішальними.



- Чи виправдав себе варіант складу з першою четвіркою, у якій грали легіонери, і другий - з трьома українцями і Сержао?
- Не зовсім. Будемо вносити корективи. Тим більше, що бразилець Ділву, до якого серед легіонерів було найменше претензій, на жаль, травмувався і надовго вибув з ладу.

- Які висновки ви зробили для себе після дебюту "Урагану" в Кубку УЄФА?
- Не можна ділити матчі на важливі і прохідні, а в кожному діяти з позамежною самовіддачею. Ну і, звичайно, ще більше працювати на тренуваннях, особливо над виправленням помилок в обороні ...



Нагадаємо, що крім 12-ти команд, які пробилися в наступний етап з основного раунду, в елітний етап автоматично були визначені чотири команди з найвищим клубним рейтингом. Це італійський "Монтесільвано", португальський "Спортінг", азербайджанський "Араз" і казахстанський "Кайрат". Жеребкування цього етапу відбудеться 11 жовтня.

Василь МИХАЙЛОВ, Максим СУХЕНКО, газета "Команда".
Просмотров: 532 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz