Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Декабрь » 3 » Сергій ГУПАЛЕНКО: "ЯКЩО НЕ ПРАГНЕШ ДО МЕТИ, ТОДІ НАВІЩО ДО НЕЇ ЙТИ?"
11:45
Сергій ГУПАЛЕНКО: "ЯКЩО НЕ ПРАГНЕШ ДО МЕТИ, ТОДІ НАВІЩО ДО НЕЇ ЙТИ?"
Виїзною перемогою над "Шахтарем" у Донецьку підопічні Сергія Гупаленка завершили перше коло національного чемпіонату. Івано-франківці втретє поспіль перемогли "гірників" і до екватору першості прийшли п'ятими. Головний тренер "Урагану" підбиває підсумки виступів команди...

- Хоч розпочали чемпіонат ми не дуже вдало, але в процесі набрали обертів і нарешті переграли "Енергію" у Львові. Далі були крупні перемоги над ПФС та "Єнакієвцем". Після приїзду наших легіонерів ми почали трохи перестроювати роботу, змінювати "четвірки", пробувати різні ігрові комбінації та знаходити оптимальні варіанти. - розпочав розмову Сергій Гупаленко. - Ми ставимо собі за мету вигравати кожну гру, але це не завжди вдається. Наша основна задача - вдало виступити в чемпіонаті, тому вже зараз ми готуємося до весняних матчів плей-офф. До того часу ми повинні знайти найвлучніші поєднання "четвірок", взаєморозуміння на майданчику, тобто в нас триває робочий процес. Якщо ми виконаємо все задумане, тоді можна буде про щось говорити. А поки що рано...


- В чому бачите сильні та слабкі сторони "Урагану"?
- Буває так, що ми можемо розгромити будь-якого суперника, а можемо й програти з незрозумілих причин. Поки залишається нашою слабкою стороною - нестабільність.
Зараз рівень міні-футболу дуже високий, всі команди рівні, всі вміють грати в футзал, тому часто результат залежить від удачі. Тому коли вдача повертається до нас обличчям, то ми виграємо, коли ж навпаки, то нас спіткає поразка. Також багато залежить від реалізації тих моментів, які створює команда.

Звичайно, списувати все на фарт та вдачу не можна, бо якщо команда створює моменти і не забиває, значить це залежить від майстерності. Відповідно нам необхідно трохи додати в майстерності й трохи стабілізуватися в грі, щоб у нас не було злетів і падінь, а ми піднімалися по турнірній таблиці все вище й вище. Ми наполегливо працюємо над цим.

В ідеалі хотілося б, щоби ми дійшли до того моменту, коли не було б визначених "четвірок", а всі гравці були універсальними та могли грати на будь-якій позиції. На разі ми ще в пошуку, але ще раз підкреслюю, хотілося б, щоби грали не "четвірки", а команда.


- Ваше бачення другого кола чемпіонату. Які команди потраплять в плей-офф?
- Зараз слабких команд немає. Передбачити, як складеться хід чемпіонату далі - дуже складно. Наприклад, зараз в команд Луганська та Севастополя по три очка, але це не означає, що вони вже за бортом вісімки. Я вважаю, що все стане зрозумілим навесні. А які команди потраплять в плей-офф? Крім "Урагану", звісно, це - "Локомотив", "Енергія", "Єнакієвець", "Тайм"... Однак це моя суб’єктивна думка. За три інші путівки розгорнеться неабияка боротьба.

- Що для вас особисто є головним - гра чи результат?
- В нашій професії важливий результат. Сам перебіг матчу забувається, а результат залишається. Якщо команда перемогла, то ніхто не згадуватиме, як вона це зробила. Але особисто для мене на першому місці - якість гри. І наш президент це також розуміє. Він є амбіційною людиною і хоче, щоб команда вигравала кожен матч, і ми цього також хочемо. Адже якщо не прагнеш до мети, тоді навіщо до неї йти?


- Якщо порівняти Вас зразка весни 2008 року, коли ви були в.о. тренера, і теперішнього Сергія Гупаленка, як гадаєте - що у Вас змінилося?
- Я вважаю, що це колосальний досвід. Два роки тому я думав і розумів футзал по-одному, зараз я мислю зовсім по-іншому. Скажу чесно, працювати з командою майстрів, яскравими індивідуальностями, яких треба об'єднати в єдину команду, дуже складно. Думаєш по-одному, а виходить все зовсім інакше. Це - постійний досвід, постійне навчання...

- Відповідно з Вами набирається досвіду і вся команда…
- Все залежить і від класу футзалістів. Звичайно, тренеру необхідно знайти підхід до кожного, налаштувати психологічно, зібрати їх в одне ціле, знайти для кожного правильну позицію на майданчику. І тоді вкотре переконуєшся, що тренер може досягати результату лише в тандемі з командою професіоналів. Лише повна взаємодія обох сторін дає правильний результат.


- Чи емоційна Ви людина?
- Звичайно, емоційна. Футбол - це улюблена справа. Я все життя грав у футбол, а тепер продовжую спортивну діяльність як тренер. Кожен результат, чи-то перемога, чи-то поразка, я пропускаю через себе і висловлюю або позитивні, або ж негативні емоції. І це нормально, я вважаю.

- Ваші побажання справжнім вболівальникам "Урагану"...
- Знаєте, в мене часто складається таке враження, що дехто із вболівальників приходить не підтримати "Ураган", а, навпаки, подивитися, як команда програє. А якщо ще й раптом щось йде не так, то такого наслухаєшся, чого на виїзді не чуєш. Зрозуміло, всі хочуть, щоби команда вигравала, але ж перемог без поразок не буває.

Ми в першу чергу граємо для глядачів, для справжніх та відданих вболівальників, тому хотілося б побажати, аби вони вболівали за нас за будь-яких умов. А ми будемо старатися і доведемо, що "Ураган" - команда, здатна на найвищі результати. Вболівайте за нас!

Розмовляла Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган"
Просмотров: 516 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz