Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Апрель » 14 » РОНІНЬО: "КОМАНДА, ЯКА ХОЧЕ БУТИ ЧЕМПІОНОМ, НЕ МАЄ ПРАВА СУМНІВАТИСЯ В СОБІ"
11:28
РОНІНЬО: "КОМАНДА, ЯКА ХОЧЕ БУТИ ЧЕМПІОНОМ, НЕ МАЄ ПРАВА СУМНІВАТИСЯ В СОБІ"
У жовтні минулого року у складі грузинської "Іберії Стар" цей гравець вперше в історії виборов путівку до "Фіналу чотирьох" Кубку УЄФА. Однак незабаром він вирішив спробувати свої сили в українському чемпіонаті...

Знайомтеся ближче - один з чотирьох бразильських легіонерів "Урагану" - 26-річний Рональд Матеус да Сільва, або просто Роніньо.

- Чому обрав саме "Ураган", адже у тебе був шанс, який випадає не кожному футзалісту - вперше зіграти у "Фіналі чотирьох" Кубку УЄФА? Як виник варіант з Україною?
- Я п'ять років грав у Грузію за свій попередній клуб, тому погодився на пропозицію "Урагану". Думаю, що для кожного гравця важливо розвиватися в різних напрямках і пробувати щось нове. Я хотів спробувати свої сили в іншому клубі, в іншій країні. Тим паче, "Фінал чотирьох" Кубку УЄФА потребує величезних зусиль усієї команди. Невідомо, чи зможе вона перемогти. Я хотів рухатися далі, тому переїзд до України був, власне, моїм рішенням.

- Чи під силу "Урагану" повторити досягнення "Іберії Стар" і пробитись у єврокубковий "Фінал чотирьох"?
- Треба усвідомлювати, що "Фінал чотирьох" Кубку УЄФА - це не фінал чотирьох команд однієї країни, а це фінал чотирьох найсильніших команд Європи. Але я думаю, що кожна команда має шанс дійти до "Фіналу чотирьох", якщо вона багато працює, а гравці розуміють один одного. Гадаю, що і в "Урагану" є шанс підкорити таку висоту.



- Яке враження від рівня українських команд? Хто з них найбільш незручний суперник?
- В Україні дуже хороші команди. "Локомотив" - достатньо сильна та зіграна команда, але, на мою думку, найсильніший суперник - це львівська "Енергія". Говорять, що вони зараз на спаді, але це єдиний суперник, який грає в справжній футзал.

- А загалом що можеш сказати про свій нинішній клуб?
- Мені подобаються люди, які працюють в "Урагані". Олександр Олександрович Бубен намагається зробити все, щоб ми почувалися тут комфортно. Та найголовніше, що я і мої бразильські колеги поладнали з хлопцями в команді. Гравці дуже гарно прийняли нас, мені подобається атмосфера, яка панує в цьому клубі.



- Які враження від Івано-Франківська та України загалом?
- Мені дуже сподобався Івано-Франківськ. Тут культурні та привітні люди, які поважають інших. Мені доводилося бувати і в інших містах України, я можу з впевненістю сказати, що тут люди вихованіші та доброзичливіші. Івано-Франківськ - таке ж спокійне місто, як і моє рідне містечко в Бразилії, в якому я виріс. Єдиним негативом вважаю клімат… В Україні дуже холодно для мене. Навіть коли я грав в Грузії, таких холодів там не було. Ідеальна температура для мене - 40 градусів тепла.

- Наскільки для тебе важливо те, що зараз за "Ураган" виступають ще три твоїх співвітчизники?
- Це дуже допомагає почувати себе комфортно. Особливо важливо, що ми прийшли разом в "Ураган" і разом адаптувалися тут. Це допомагає і на майданчику, і поза ним.

- Крім бразильців, чи спілкуєшся ти з іншими "ураганівцями" поза межами майданчика?
- Ми спілкуємося на тренуванняхі, але не так як би мені цього хотілось. На жаль, перешкоджає мовний бар'єр. Моя російська мова дозволяє лише порозумітися на майданчику, тому говоримо переважно на футбольну тематику.



- Який гол або матч "Урагану" тобі запам'ятався найбільше?
- В пам'яті закарбувався домашній матч з ЛТК, коли ми програвали 1:4, але в підсумку змогли перемогти 5:4. Пам'ятаю, що до закінчення матчу залишалось 50 секунд, і я зробив те, що найбільше люблю. Взяв на себе ініціативу, протягнув м'яча через усе поле, відволік на себе суперника і віддав пас Роману Кіндратіву. То був справді незабутній матч!

- Як думаєш, що тоді допомогло "Урагану" здобути вольову перемогу, коли здавалось, що вже все втрачено?
- Ми багато працювали, щоб перемогти. Допомогло те, що ми вірили до останнього, що переможемо. На мою думку, та команда, яка хоче бути чемпіоном, не має права сумніватися в собі, треба грати до кінця, до останної секунди. Навіть програючи з рахунком 10:0 треба до останнього боротися за перемогу.



- Чи були у твоїй кар'єрі подібні матчі, як та домашня гра з "ЛТК"?
- Так, такі матчі бували. Один із них - матч з донецьким "Шахтарем", коли ми програвали 1:0, проте за останні декілька хвилин змогли перемогти з рахунком 2:3. Саме ці три голи були моїми. Проте матч з "ЛТК" був дуже емоційним, не схожим на інші.

- Які особисті завдання Роніньо в "Урагані" на цей сезон?
- Моє завдання - допомогти "Урагану" стати чемпіоном України та володарем Кубку України. Не важливо, на якій позиції я буду грати, чи буду забивати, чи давати хороші паси. Головне - перемога команди. Сподіваюсь, що цього року ми здобудемо "золото" чемпіонату. Дуже хочеться записати і своє ім'я до історії "Урагану".



- Як ставишся до української кухні? Яка страва найбільш сподобалась, а яка - ні?
- Я ще не запам'ятав усіх назв, але мені сподобалось багато чого з української кухні. Найбільше смакують мені вареники з м'ясом. Я куштував їх в одному з кафе Івано-Франківська.

- Без чого бразильського ти не можеш обійтися в Україні?
- Не можу обійтися без квасолі. Я обожнюю страви з неї, навіть привіз з собою мішечок. Мені подобається й українська квасоля, але вона трошки твердіша за бразильську.



- А як "ураганівські" бразильці проводять свій вільний час? Чи маєте улюблені місця відпочинку в Івано-Франківську?
- Ми влаштовуємо "бразильські посиденьки", збираємося у мене вдома і готуємо національну бразильську їжу. Також ходимо в кафе та ресторани міста. Мені подобається "Стріт Кофі", "Десятка" та "Пасаж". Нас там частенько можна побачити.

- Як тобі підтримка івано-франківської публіки, зокрема фан-клубу? Побажання для вболівальників "Урагану".
- Найголовніше, що у команди є її віддані вболівальники. Мені дуже подобається, що вони нас підтримують не тільки на домашніх матчах, але і на виїзді.

Також вони залишаються вірними команді, навіть коли ми програємо, - це дуже важливо. Ми прагнемо перемагати, аби не розчарувати вболівальників "Урагану". Хочеться подякувати їм за це. Будемо робити все можливе, аби порадувати їх у фіналі Чемпіонату України.

Дарія ТИЖБІРЯК, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 483 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz