Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Июнь » 9 » Підсумки сезону. Моноліт
00:46
Підсумки сезону. Моноліт
iSport.ua підводить підсумки виступів команд Екстра-ліги.

 

 

Почнемо ми, як це і годиться з кінця турнірної таблиці, а саме, від найгірших просуваючись до кращих команд. Не можна пройти стороною і такий цікавий клуб як харківський Моноліт. Команда, яка знялася з розіграшу Екстра-ліги по ходу турніру, але, тим не менш, провела дуже цікавий сезон, і зуміла залишити свій слід в дебютному розіграші чемпіонату в новому форматі.

 

Враження від виступів «будівельників» ні в якому разі не може бути однозначним, сам факт того, що вони вирішили припинити виступи, злегка переступивши екватор, вже говорить багато про що. Але в першу чергу хотілося б відзначити двоякість гри харків'ян. Чемпіонат «Моноліт» почав дуже погано, відразу пропустивши сім м'ячів в дербі від «Локомотива». Далі падіння продовжилося, лише несподівана перемога в Луганську якось прикрасила загальну темну і безпросвітну картину.

 

В цілому, було видно неозброєним оком, що команда просто не готова грати на такому високому рівні. Виконавці у харків'ян були дуже молоді, яким не вистачало ні майстерності, ні досвіду, щоб боротися з більш укомплектованими колективами. Тренерський штаб і керівництво команди від матчу до матчу шукали вихід з цієї неприємної ситуації. Ближче до Нового року у Віталія Чернишова, нарешті, вийшло повністю налагодити ігровий механізм «Моноліту», знайти правильний баланс всередині команди, і результат не змусив себе чекати.

 

Спочатку проблиски надії з'явилися на виїзді, в грі з ЛТК. Потім послідували дві домашні, і при цьому дуже впевнені перемоги, які показали, що пацієнт живий і може боротися далі, а якщо продовжить йти на поправку в такому ж темпі, то цілком може втиснутися в боротьбу середняків, і піти з останнього місця, на якому харків'ян вже прописали. Підтвердженням того, що «Моноліт» зміцнів, послужила нічия в Донецьку, звичайно, не обійшлося і без розгромів від лідерів таблиці. Але ніхто і не чекав дива від хлопців Віталія Чернишова, що з явного аутсайдера вони відразу стануть міцною і стабільною командою, у якої не буде зривів.

 

Команда викликала до себе внутрішню симпатію, перш за все через те, що змогла знайти сили видертися з вільного падіння і почала показувати зрозумілу, розумну гру, яка до всього іншого ще й давала результат. Керівництво говорило про те, що мета на сезон: не зайняти останнє місце. «Моноліт» давав всі передумови вірити в те, що це можливо, хоча ще в жовтні ніхто й гроша на це не поставив би. Потім прийшла пауза, пов'язана з чемпіонатом Європи, а після неї, прямо перед поновленням чемпіонату, немов грім серед ясного неба пролунала новина про зняття «Моноліту» з розіграшу Екстра-ліга через фінансові труднощі.

 

Спочатку складно було повірити, що це можливо, і без того мала Екстра-ліга зменшилася ще на одну команду, але більше харків'ян у цьому чемпіонаті ми не побачили. Вони, провели одну гру з «Локомотивом», на прохання «залізничників». Але це не була офіційна гра, хоча за календарем матчі збігалися. Просто «Локомотив» не хотів втрачати ігровий тонус у зв'язку з величезними паузами, які виникли після зняття «Моноліту», і керівництво домовилося про товариський поєдинок, з ще недавніми суперниками по Екстра-лізі.

 

У сезоні 2011/2012 «Моноліт» показав себе, як команда з характером, у якої є певний потенціал, але йому не судилося повністю розкритися. Як тільки з'явився видимий прогрес, все звалилося по далеко не спортивним причин. Те, що з командою не все в порядку було видно ще в зимове трансферне вікно, коли колектив покидали лідери. Зараз команда продовжує існувати на аматорському рівні, виступаючи і виграючи регіональні турніри. Продовжує функціонувати добре оновлений клубний сайт, який розповідає про успіхи, вже аматорського клубу. Що буде з командою далі сказати важко, оскільки у «Моноліту» є все для виступу в еліті крім стабільного фінансування, для такого, досить витратної справи.

 

Підсумки по «Моноліту» вийшли, досить короткими і здаються не зовсім закінченими, як і сам виступ цієї команди. Можливо, з наступного сезону ми знову побачимо «будівельників» серед професіоналів, у всякому разі, хотілося б подивитися за роботою їх молодого наставника.

 

Кращий матч сезону: 14-й тур: 28.12.2011 «Моноліт» - «Ураган» - 5:1

Найгірший матч сезону: 1-ий тур: 03.09.2011 «Моноліт» - «Локомотив» - 0:7

MVP сезону: Віталій Чернишов (тренер)

 

http://isport.ua

Просмотров: 838 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz