Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Июнь » 16 » Підсумки сезону. Кардинал-Рівне
01:04
Підсумки сезону. Кардинал-Рівне

На черзі команда, яка посіла передостаннє місце в Екстра-лізі, але з урахуванням того, що «Моноліт» знявся на початку третього кола, то позиція «Кардинала-Рівне» не сильно відрізняється від останньої.

 

По ходу сезону від рівнян не очікували особливих звершень. Чемпіонат для «Кардинала-Рівне» пройшов досить прогнозовано. Команда грала також, як і всі свої роки, перебуваючи в елітному дивізіоні українського футзалу. Могла вистрілити з сильним суперником, а могла бездарно програти в матчі, де повинна була брати очки.

 

Сезон для «Кардиналу» почався з двох поспіль поразок від двох кращих, на той момент, українських команд, діючий чемпіон і зовсім мокрого місця не залишив від підопічних Сергія Піддубного, розірвавши тих з рахунком 7:2. Далі варто віддати належне тренеру, який відмінно підготував свою команду до наступного поєдинку, в якому без шансів був розбитий ЛТК. Вся стратегія команди на сезон була побудована саме на цьому принципі: брати свої очки в матчах з рівними, а з лідерами вже як вийде.

 

Від матчу до матчу все більш чітко простежувалася загальна тактика «Кардиналу» на кожен поєдинок. Сергій Піддубний, враховуючи скромні людські ресурси, максимально насичував оборону, позбавляючи суперника простору для розвитку атак. При будь-якому перехопленні до воріт суперника бігли два передніх гравці, один підтримував атаку позаду, а четвертий залишався на своїй половині біля центрального кола, щоб підчистити за партнерами в разі обрізки. Награвалися швидкі переходи від штрафної до штрафної, а кожна атака майже завжди закінчувалася або ударом, або заробленими аутами або кутовими. Гравці намагалися не залишати м'яч в грі після своєї атаки, щоб не виникало дірок в обороні, і була можливість повернуться на початкові позиції, вичікуючи шанс для наступного випаду.

 

Дуже часто якщо Кардинал забивав перший м'яч, то неодмінно брав очки, оскільки суперники, намагаючись відігратися, більше розкривалися для блискавичних випадів рівнян. Краща демонстрація ефективності такої тактики служить матч другого кола проти «Єнакієвця», коли донбасівці намагаючись врятувати становище, відкривали зони і отримали в свої ворота сім м'ячів.

 

Зате у Кардинала виникали серйозні проблеми, коли команда швидко пропускала м'яч або два, або гра йшла не за їхнім сценарієм. Стиль гри не передбачав тривалого володіння м'ячем з метою розхитувати оборону суперника, головна думка полягала в тому, щоб в першу чергу не пропустити. Відкриватися «Кардинал» зовсім не вмів, а тому, як тільки гравці йшли вперед великими силами, то неодмінно слідував розгром. Цей нехитрий трюк зумів виконати навіть «Моноліт», який виграв в Харкові 5:2. Але що цікаво за рахунку 2:1 на користь «Моноліту», рівняни розтринькали безліч моментів, а решту три м'ячі у ворота «Кардиналу» були забиті в порожні ворота, після жахливих обрізок в нападі.

 

Свою найкращу гру в сезоні команда показувала в грудні-січні, коли громила «Єнакієвець», обігравала ЛТК, зуміла відібрати очки у «Енергії», яка тоді виглядала командою без слабких місць. Негативно на «Кардинал» вплинула велика пауза, пов'язана з проведенням чемпіонату Європи, після виходу з вимушеної відпустки команда вже не могла намацати свою гру, а тому до кінця розіграшу набрала всього 7 очок, але варто сказати, що 6 з них дісталися «Кардиналу» штучним способом. Це були дві технічні перемоги треба «Монолітом», який знявся.

 

Окремо варто поговорити про це одне очко, яке набрав «Кардинал-Рівне» на завершальному відрізку турніру. За іронією долі саме воно, по суті, вирішило долю чемпіонства. У двадцять п'ятому турі в Рівне приїхав «Локомотив», який зіграв внічию. Точніше сказати врятував для себе очки на останній хвилині, але для харків'ян це було рівносильно поразці, оскільки «Енергія» пішла вперед на 4 очки за два тури до фінішу. Навіть перемога в особистій зустрічі не змогла забезпечити «Локомотиву» чемпіонство, яке було втрачено в матчі з «Кардиналом». В тому матчі команда Сергія Поддубнуго нагадала себе груднево-січневого зразка, коли щільно грала в обороні, не даючи суперникам ні найменшої частини простору, а забивши, ще глибше окопувалися біля своїх воріт.

 

Ігровий спад у весняній частині чемпіонату пов'язували з фінансовими проблемами, які виникли в клубі. Злі язики навіть говорили, що «Кардинал» може зникнути, але цього не сталося. У своєму недавньому інтерв'ю президент клубу підтвердив, що проблеми існували, але не все було так критично, їх подолали, а з командою нічого не трапиться, вона буде і далі грати в Рівному і приймати участь в Екстра-лізі. Підтримує його і Сергій Піддубний, який говорить, що всі проблеми вже позаду, а команда скоро почне підготовку до нового сезону.

 

Чемпіонат для «Кардиналу» не можна визнати вдалим, а швидше змазаним. Команда на хорошому, для себе, рівні провела дві третини турнірної дистанції, але останню третину просто завалила. Якби «Кардинал» продовжив грати також як і до паузи, то цілком міг розраховувати на куди більш високе місце в турнірній таблиці, але вийшло, як вийшло. Дуже вдало про виступ своєї команди в минулому сезоні сказав Сергій Піддубний: «Гра на четвірку, результат на двійку».

 

Кращий матч сезону: 15-й тур: 04.01.2012 Кардинал-Рівне 1:1 Енергія

Найгірший матч сезону: 12-ий тур: 03.12.2011 Моноліт 5:2 Кардинал-Рівне

MVP сезону: Михайло Волянюк (польовий гравець, кращий бомбардир команди, 14 голів)

 

http://isport.ua

Просмотров: 798 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz