Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Май » 21 » Павленко: Український чемпіонат в Європі разом із італійським на третьому місці
19:51
Павленко: Український чемпіонат в Європі разом із італійським на третьому місці

За два тури до завершення чемпіонату України з футзалу львівська «Енергія» виборола бронзовий комплект нагород. Для команди Миколи Сича це вже треті нагороди чемпіонату. До того, «енергетики» виборювали срібло і золото. «Тайм» же у цьому сезоні виборов свої другі медалі. Як і торік, підопічні Станіслава Гончаренка достроково здобули золото. Детальніше про другий чемпіонський сезон розповів капітан «Тайму» Максим Павленко.

pavlenko.jpg- Максим, склалося враження, що в цьому сезоні було більше команд із серйозними амбіціями, аніж торік…

- Погоджуюся. З самого початку чемпіонату було зрозуміло, що боротьба за золото буде дуже гострою. Кількість команд-претендентів на чемпіонство збільшилася. Якби не втрати очок в іграх із слабшими командами, ті ж «Енергія», «Ураган», «Локомотив» здатні були б боротися за найвищі місця.

- За такої конкуренції, «Тайму» значно важче далося золото, у порівняні із минулорічним?

- Так… Ключовим для нашої команди, я вважаю, протистояння із «Шахтарем». Впродовж сезону ми «гірникам» жодного разу не програли. В боротьбі за чемпіонство дуже важливо перемагати свого найближчого конкурента. Нам це вдалося. Ми двічі їх обіграли удома і двічі зіграли внічию у гостях. Це один із основних чинників нашої перемоги в чемпіонаті.

- Які протистояння сезону зі знаком плюс та мінус тобі найбільше запам’яталися?

- Зі знаком плюс запам’яталася гра із «Шахтарем», коли ми перемогли з рахунком 8:0. Тоді ми тільки повернулися із чемпіонату Європи, де, на жаль, виступили невдало. Матч із «гірниками» супроводжувала сильна напруга. Ну а зі знаком мінус запам’яталася поразка від «Енергії». Це наразі наша єдина невдача у цьому сезоні. Ми в попередньому турі перемогли «Шахтар», а тут поразка від «енергетиків». Для усього «Тайму» це був важкий удар.

- З «Енергією» упродовж сезону усі матчі «Тайм» завершував із різницею в один гол: чотири рази перемагав і одного разу поступився. «Енергетики» для «таймівців» незручний суперник?

- Я б не сказав, що «Енергія» не зручний суперник. Просто в цій команді є чимало досвідчених гравців, вони вміють викладатися на майданчику до останньої секунди. Так постійно складалося, що ми голи пропускали на останніх хвилинах.

- А взагалі для «Тайму» існують незручні суперники?

- Впродовж сезону наші основні суперники демонстрували не стабільну гру. Якщо на початку сезону ми «Локомотив» обіграли з рахунком 7:1, то уже у фінальній шістці зіграли з харків’янами внічию – 2:2. А могли ж навіть і програти. Зрозуміло, що усе залежить від стану команди в день конкретної гри. В когось не вдався початок сезону, а в шістці вдалося добавити. Вважаю, що з усіма суперниками ми грали гідно, перевагою володіли майже в усіх зустрічах (по ударах, по гольових моментах). Не можу сказати, що хтось із суперників був для нас незручним.

- Максим, тобі не раз доводилося грати на міжнародних турнірах, зокрема в Кубку УЄФА. Можеш сказати на якому місці в Європі за своїм рівнем перебуває чемпіонат України?

- Як на мене, український чемпіонат, хоч і не впевнено, але все-таки прогресує. Ми ще не дотягуємо до рівня Іспанії та Росії, але наближаємося до рівня чемпіонатів цих країн. Мені здається, що іспанський та російський чемпіонат ділять першу-другу позиції, а ми з італійцями у Європі ділимо третю сходинку.

- В наступному сезоні «Тайм» знову представлятиме Україну в Кубку УЄФА. Азербайджанський «Араз» для вдалих виступів на євроарені запросив чималу бразильську діаспору. І це принесло їм успіх – третє місце в розіграшу Кубка УЄФА. Як гадаєш, «Тайму» без запрошення бразильців реально стати медалістом найпрестижнішого клубного турніру Європи?

- Принаймні, ми докладемо для цього максимальних зусиль. Хотілося б потрапити хоча б до Фіналу чотирьох. Висновки із попереднього виступу в Кубку УЄФА ми вже зробили. Необхідно ще ретельніше готуватися до матчів із грандами, продумувати усе до дрібниць.

- А які саме висновки зробили?

- Найперше, ми відчули напругу ігор з такими суперниками, як «Інтер Мовістар». Переглядали не раз цю гру, побачили, за рахунок чого вони нас обіграли. З грандами постійно потрібно бути готовими до несподіванок, добре тактично підготованими. Іспанці нас переграли в тактичному плані. Вони зуміли керувати грою, а нам, на жаль, нічого змінити не вдалося.

- А як же рівень індивідуальної майстерності гравців «Інтер Мовістара» і «Тайму»?

- За «Інтер Мовістар» грають бразильці, іспанці. Вони з дитинства у футзалі. В них, звісно, рівень індивідуальної майстерності значно вищий. Але я не вважаю цей факт головним чинником. Різницю в індивідуальній майстерності ми компенсовуємо жагою до перемоги. До слова, в наступному розіграші Кубка УЄФА хотілося б зустрітися із «Аразом». Гравцями цієї команди укомплектована збірна Азербайджану, якій ми програли на чемпіонаті Європи.

- Перемозі португальської «Бенфіки» в Кубку УЄФА здивований?

- На жаль, ми поверталися із виїзного матчу в Харкові, а тому не змогли подивитися пряму трансляцію фінальної зустрічі. Коли дізнався результат, насправді здивувався. Потім переглянув відеозапис тої гри, усе по ділу. «Бенфіка» проявила більшу жагу до перемоги. Португальці молодці. Представники цієї країни уже давно нічого не вигравали в єврокубках. Цікаво буде подивитися в наступному розіграші Кубка УЄФА на дві команди із Португалії.

- За кілька днів Асоціація міні-футболу України проведе нараду із керівниками клубів вищої ліги, на якій, зокрема обговорять потребу збільшити ігровий час матчів. Як ти ставишся до цього?

- Спілкувався на цю тему із гравцями російського чемпіонату. Вони кажуть, що від збільшення ігрового часу матчі стають цікавішими, команди більше голів забивають. При цьому потрібно змінювати підготовку до ігор. Але з цим проблем не буде. Змінювати щось чи залишати так як є – це клопіт керівництва, тренерів. Нам же футзалістам потрібно виходити на майданчик і робити свою роботу.

- Важко налаштовуватися на два останні матчі чемпіонату, коли золоті медалі уже практично висять на грудях гравців «Тайму»?

- Медаллі у нас ще не висять, ми їх ще не отримали. Настрій у нас буде бойовий. Ми у кожній грі налаштовуємося лише на перемогу. Іншого не дано. Уболівальники від нас чекають тільки звитяг, намагатимемося їх не розчарувати.


ИСТОЧНИК:http://fctime.lviv.ua/content/view/497/2/

Просмотров: 614 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz