Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Март » 31 » Олександр Стефанків: «Основне наше завдання – зберегти третє місце»
12:21
Олександр Стефанків: «Основне наше завдання – зберегти третє місце»
Регулярний чемпіонат України з футзалу львівська «Енергія» завершила на третьому місці. Тепер на команду Миколи Сича очікує непроста боротьба у фінальній пульці, де шість кращих футзальних колективів України боротимуться за найвищі місця. Про перше-друге коло чемпіонату, а також боротьбу на заключному етапі – в ексклюзивному інтерв’ю президента «Енергії» Олександра Стефанківа.

- Олександре Миколайовичу, ви задоволені побаченим у першому-другому колі?
-Перед чемпіонатом ми ставили завдання боротися за чемпіонство. Виконати його нам не вдасться. Зважаючи на це, ми собою не задоволені. Утім, команда у нас формувалася практично з нуля, і тому досягти результату було б непросто. Регулярний чемпіонат ми завершили на третьому місці, що теж є не найгірше. Тепер усе буде вирішуватися у матчах шести кращих команд.

- Чому «Енергії» не вдалося боротися за чемпіонство?
- Не було збалансованості і взаєморозуміння в двох четвірках. Два місяці напередодні сезону недостатньо, аби команда добре зігралася. Хоч гравці у нас кваліфіковані, однак «притирання» один до одного потребує більше часу. Чудес не буває. За рік команду-чемпіона не будуть, однак прагнути стати лідером потрібно. У першому колі були більше задоволені діями першої четвірки, де грає Ільницький, Петрушин, Романов, Струк та Іванов. Тільки у другому колі сформувалася друга четвірка. Гравці показали свою потужність та потенціал. Тепер я більше задоволений їхніми діями. Варто відзначити, що прихід Тригубця явно підсилив нашу команду. У діях другої четвірки він додав те, чого їм бракувало.

- Можна зрозуміти, що «Енергія» для Сергія Тригубця – команда його життя?
- Можливо (сміється…).

- Перед початком чемпіонату була проведена серйозна селекційна робота. Нею задоволені?
- Якщо ми відстаємо на 20 очок від лідера, значить, не все було зроблено правильно. Не можна сказати, що ми задоволені. Правильнішою буде відповідь «ні». Потрібно мати в команді дві рівноцінні четвірки, аби боротися за перше місце. Кістяк команди хочу зберегти. Когось, можливо, доведеться добрати, а з кимось попрощатися. Це питання уже проясниться після завершення сезону.

- Перед початком чемпіонату, коли ви ставили завдання боротися за перше місце, мабуть, підсвідомо розуміли, що для новоутвореної команди це надскладне завдання?
- Так, ми це розуміли. Утім, вважали, що з «Таймом» чи «Шахтарем» можна боротися за чемпіонство. «Тайм» доводить, що сьогодні він є найсильнішою командою України.

- У матчах з «Таймом» та «Шахтарем» «Енергія» не взяла жодного очка. Чому так сталося?
- У тих матчах ми задоволені діями гравців. Результату ми не добилися, однак по грі виглядали достойно. Очки ми втратили з тими командами, де не повинні були це робити. Мова йде про «Локомотив» та «Ураган». Надіюся, що у матчах фінальної пульки ми таки здобудемо перемоги у матчах з лідерами.

- На Вашу думку, який кращий матч «Енергії» у першому-другому колі?
- Коли грали у першому турі із «Шахтарем», в усіх були побоювання щодо гри та результату, адже у нас зовсім нова команда. Утім, зіграли непогано, хоч і пропустили на останніх секундах. Окремі матчі були непоганими. У другому колі був показовий матч в Єнакієво. Команда добре відіграла, було приємно дивитися і на хлопців, і на результат.

- Після гри з «Шахтарем» та «Ураганом» ви набрали лише одне очко. Не було побоювань, що далі щось може піти не так і доведеться робити серйозні кадрові зміни?
- Ні, адже команда грала. Та й було видно, що потенціал є. Наступні матчі це довели. Підняв це питання наприкінці першого кола, коли ми зрозуміли, що не зможемо боротися за чемпіонство.

- Роботою Миколи Сича ви задоволені?
- Про це поговоримо після завершення сезону. Наразі це робити рано. Є окремі ігри, де ми задоволені і навпаки.

- Яке основне завдання на заключний відрізок чемпіонату?
- Набрати максимальну кількість очок. Повинні здобути локальні перемоги над «Таймом» та «Шахтарем». Та й у боротьбі за третє місце не поступитися «Урагану».

- Є ще шанси обійти «Шахтар»?
- Теоретичні шанси на це є, однак, на мою думку, це завдання нереальне. Нам треба оглядатися на «Ураган» і фінішувати на третьому місці. Основне наше завдання – зберегти третю сходинку і вперше у своїй історії поповнити свою колекцію нагород бронзовими медалями.

Розмовляв Богдан Пастернак

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1428
Просмотров: 649 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz