Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Февраль » 4 » Олександр Стефанків: “Хотілося, щоб команда прогресувала швидше”
10:47
Олександр Стефанків: “Хотілося, щоб команда прогресувала швидше”

Минулий тиждень президент "Енергії” Олександр Стефанків провів в Угорщині, де спостерігав за вирішальними матчами чемпіонату Європи. Тому початок розмови виник автоматично .

"Тактично на Євро команди не здивували”

- Іспанія – втретє поспіль чемпіон континенту. Футзальна Європа у стагнації?
- Не сказав би. Росія показала, що за рівнем організації гри, силою місцевого чемпіонату вона на одній ступені з Іспанією. Підопічні Скоровича не програли майбутнім чемпіонам, а це багато важить.
Іспанія має великих майстрів – цього не відняти. Кіке, Родрігес, Амадо. Завдяки таким колосам команда регулряно збирає найвищі титули Європи і конкурувати з ними важко.

- Ніхто з молодих іспанців в очі не кинувся?
- Чому? Той же Лін – швидкий, технічний, прекрасно вписується у модель гри команди Венансіо Лопеса. З інших команд запамяталися Борисов з Азербайджану, білорус Попов, італієць Баптістелла.

- Тактично команди здивували?
- Нічого нового в тактиці ми не побачили. Базовим є розташування 1-2-1. Іспанія залюбки його використовує завдяки такому майстру як Кіке, який грає такого собі "ліберо”, бо володіє чудовим першим пасом. Ну і роль воротаря неоціненна – немає рівних іспанцеві Амадо. Введення мяча, реакція.

- Як оціните виступ України?
- Усі очікували кращого результату. Рівень нашого чемпіонату сильніший, ніж у Азербайджану. Досвід гравців – також. Тренерам України не вдалося сформувати командну гру, чим брала та ж Росія. Хоча Геннадій Анатолійович брав гравців з одних клубів, наприклад, Романова та Рогачова, але в "Енергії” вони діють в різних четвірках, це слід враховувати. Таймівці Кондратюк та Павленко також провели не найкращі матчі. Але не можна говорити, що Україна не була готова фізично. За цим компонентом, і не тільки за цим, Азербайджан ми переважали. Наслідок – створені голеві моменти. Інша річ – їх нереалізація.

- Гравці "Енергії” на Євро. Кардаш?
- Володимир грав мало, вийшов тільки з Італією, коли все було ясно.

- Романов?
- Бажання показати себе було, був гол. Але все таки від Михайла можна було очікувати більшого.

- Рогачов?
- Євгену не вдалося продемонструвати свої найкращі якості.

- Іванов?
- Був малопомітним, не зумів знайти себе на майданчику.

- Рівень інтересу до Євро?
- Непоганий. Коли грала Угорщина з Чехією – аншлаг, у останній день турніру, арена в Дебрецені також була заповнена. Ясно, що у футзалі дивляться, насамперед, на своїх, тому відвідуваність напряму залежить від того, наскільки успішно виступають господарі.

"Завдання на чемпіонат незмінні”

- Влітку ви сказали, що "Енергія” брала гравців не для того, щоб боротися за бронзу. Нинішня турнірна ситуація змусила переглянути завдання?
- Ні. Вони залишилися максимальними. Ми розуміємо, що ліквідувати гандикап у 12-15 очок буде важко. І не все від нас залежить. Але регулярним чемпіонатом турнір не закінчується, буде ще змагання найкращих шести. "Енергія” дуже хоче здобути Кубок, але це не означає, наприклад, що ми підемо на якісь експерименти у матчах з "Єнакієвцем” та ТВД, які передуватимуть "Фіналу восьми”. Повторюсь – чемпіонські завдання не відмінені, хоча ми прекрасно розуміємо завищеність літніх декларацій. Але по-іншому в "Енергії” бути не може – тільки максимальні завдання.

- Які причини невдалого виступу команди після "карантинної паузи”?
- Не всі виконавці підтвердили наші сподівання. Думаю, влітку зробимо висновки щодо цих гравців.

- Прокоментуйте роботу тренерського штабу.
- До нього є питання. Не можуть задовольнити невдачі, подібні до грудневих. На тренуваннях та теоретичних заняттях усе нормально, ми всі розуміємо, чого хочемо. Але матчі показують, що футболісти поки що не можуть сповна реалізувати тренерські ідеї.

- Слід врахувати, що тандем тренерів з командою працює перший рік.
- Враховую. Але хотілося, щоб команда прогресувала швидшими темпами.

- Взимку команду поповнив Сергій Тригубець. Не було потреби в інших чи не вдалося домовитися з потенційними новачками?
- Потреба була і є, але так вже сталося, що тільки Тригубець. Але роботу по селекції ми не припиняємо і переговори ведемо у цей час.

- "Шахтар” залишило двоє бразильців. Це означає, що "Тайм” - фаворит чемпіонату?
- Відповідь дасть суботній матч між лідерами.

- "Енергія” ставить завдання здобути Кубок України. Наскільки засмутилися, дізнавшись, що з чемпіоном доведеться стикнутися у першому ж раунді "Фіналу восьми”?
- Приємного мало – одразу грати з "Таймом”. Але довести, чого вартий можна тільки в матчах з опонентами рівня команд Гончаренка та Солодовника. Хочеться обіграти "Тайм”. Ні – зосередимося на чемпіонаті. Утім, як і всі інші колективи країни після 21 лютого.

- Паузу в чемпіонаті "Енергія” заповнювала в Трускавці.
- Там створено усі умови для роботи. Наскільки плідно попрацювали – покажуть тільки офіційні матчі. Так, готувалися здебільшого без "збірників”, але не думаю, що в них будуть проблеми з тим, щоб переключитися з Євро на клубні справи.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=1339
Просмотров: 678 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz