Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Январь » 4 » Олександр БУБЕН: "ЦЕЙ СЕЗОН РОЗРАХОВУЄМО ЗАКІНЧИТИ НА МАЖОРНІЙ НОТІ"
19:52
Олександр БУБЕН: "ЦЕЙ СЕЗОН РОЗРАХОВУЄМО ЗАКІНЧИТИ НА МАЖОРНІЙ НОТІ"
же за доброю традицією новий рік Народний футбольний клуб "Ураган" розпочинає із підбиття підсумків року, що минув. Президент клубу Олександр Бубен підводить риску під усіма подіями, що відбулися і ділиться планами на рік, що вступив в свої права.

2012-й для франківців був особливий, в першу чергу, тому, що він був ювілейний. "Ураган" відсвяткував своє 10-річчя яскравими заходами - Матчем зірок, феєричним концертом за участю гурту "Скрябін". Тож наше інтерв'ю хотілось би розпочати саме з цієї вагомої події у житті клубу.

- Які враження залишилися у вас після усіх святкувань?

Враження максимально позитивні, як від самого святкування, так і від організації даної події. Все вдалося на високому естетичному рівні. Яскравим стартом святкувань стала авторська фотовиставка Олекси Бутчака. Дебютний проект, на мою думку, на залишив байдужим жодного шанувальника івано-франківської команди. Завдяки ретельно відібраним світлинам, автор відобразив найщасливіші миті в житті "Урагану" і запевнив, що найцікавіше ще попереду.

Естафету перейняли учасники грандіозного дійства - Матчу зірок. На зірковому поєдинку були присутні майже всі гравці, яких ми хотіли бачити, окрім тих, звичайно, кому не вдалося приїхати. Мені, як президенту клубу, було приємно бачити усіх тих людей, які творили історію нашого клубу, які зробили свій невід'ємний внесок у становлення та розвиток Народного футбольного клубу "Ураган". А подарунком для усіх шанувальників футзалу став святковий концерт за участю юних франківських зірок естради та спеціального гостя Кузьми Скрябіна.

Можу з упевненістю сказати, що і концертна програма, і всі події в рамках святкування відбулися на достойному рівні. Єдиним відхиленням від графіку було те, що ми планували безпосередньо до урочистостей випустити святковий буклет, присвячений 10-річній історії Урагану. Проте, вирішили не поспішати і зробити його дійсно якісним, тому відклали перезентацію до повної готовності. Найближчим часом ми представимо на розсуд усіх прихильників нашого клубу своєрідний ювілейний 10-річний звіт, насичений величезною кількістю світлин та усіляких цікавинок. Саме ця подія стане своєрідною крапкою у святкуванні ювілею НФК "Ураган". Я сподіваюсь, що це видання буде популярним та користуватиметься попитом не тільки у наших вболівальників, але й загалом у любителів футзалу в Україні.



- Завершилася перша частина чемпіонату Екстра-ліги. Ми бачимо, що боротьба доволі серйозна, суперники непередбачувані, а тому і складно спрогнозувати результат того чи іншого поєдинку. Ті результати, які зараз демонструє "Ураган", є задовільними чи це лише період "розкачки"?

На цей період, до трансферного вікна, ми не ставили конкретних завдань, адже розуміли, що склад команди ще не чемпіонський. Тому можна говорити, що результат задовільний - ми на межі 4-го місця, відрив від лідера невеликий, і команда непогано справляється. З кожною грою все більше й більше награються комбінації, з'являються нові тактичні задумки, які будуть успішно реалізовуватись до закінчення чемпіонату і на стадії плей-офф - у боротьбі за чемпіонські нагороди.

Звичайно, ми розраховували, що в період трансферного вікна будемо підсилюватись. Зараз завершуємо етап підбору нових виконавців. Знаєте, в деяких інтерв'ю кажуть, що в Україну приходять гравці не рівня Пули. Насправді, це не так. Усі легіонери, які зараз будуть грати в "Урагані", дуже кваліфіковані, у яких є майбутнє не тільки у нас, але і в більш заможних європейських та російських клубах. Тобто ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і розраховуємо на мажорній ноті закінчити цей сезон.



- Вже не секрет, що клуб підписав контракти з чотирма бразильськими легіонерами, і водночас деякі гравці отримали статус вільних агентів...

Це дійсно так. Ми уклали контракти з чотирма новими гравцями - це Луїз Негао, Морено, Роніньо і Додо. Зараз вирішуються питання стосовно отримання трансферних листів для заявки їх до складу основної команди. Дійсно, з одного боку ми маємо багато виконавців, та бюджетні можливості - з іншого. Тому ми вирішили, що цього року ми запропонуємо певним гравцям, які не витримали конкуренції, отримати статус вільних агентів та спробувати свої сили в інших клубах. Це Микита Тменов, Максим Аветисян, Сергій Крикун та Олександр Маржановський, яким команда максимально допоможе працевлаштуватися в інших клубах Екста-Ліги чи найближчого зарубіжжя.



- За результатами жеребкування суперником "Урагану" в 1/8 Кубку України став "Єнакієвець". Чи сподівалися Ви на такий жереб?

На мою думку, не важливо, хто випадає на тому чи іншому етапі змагань, це - виклик долі. Значить нашому клубу потрібно їхати в гості до "Єнакієвця" та доводити, що ми кращі та готові їхати на "Фінал восьми" до Луганська. Я впевнений в своїй команді та з оптимізмом дивлюся на цю подію.

- Цього сезону у першоліговій першості України дебютував новостворений "Ураган-2". Чи задоволені ви, як президент клубу, роботою нового тренерського складу і виступами молодої команди?

Я задоволений, що наш клуб тепер представлений і в Першій лізі. Завдання "Урагану-2" ми озвучували раніше. По-перше, це підготовка гравців для головної команди. По-друге, якщо частина футзалістів, в яких є контракт з основною командою, випадають зі складу з тих чи інших причин, вони можуть підтримувати свою фізичну форму та доводити своє право участі в першій команді, граючи за "Ураган-2".

Якщо говорити про тренерський склад і організаційну складову, то я цілком задоволений, адже є комфортний зал та кваліфікований тренерсько-адміністративний склад. Щодо результатів, то на даному етапі необхідно робити сталою тактику команди, потрібно рости, награвати комбінації, набиратися фізичних сил та впевненості гравцям. Над цими завданнями необхідно працювати, а результат обов'язково прийде. Можливо, команда не буде займати перші місця, адже кращих ми будемо забирати в "Ураган", але ця команда завжди буде бойова, буде "ураганівська", з характером нашого клубу.



- У межах святкування 10-річчя НФК "Ураган" стартував ще один захід - це Другий шкільний турнір з футзалу "Кубок Президента НФК "Ураган" Олександра Бубена". 15 грудня перший етап змагань добіг до завершення. Які завдання ставили перед початком нового турніру? Проаналізуйте, чи все вдалося на даному етапі?

Насправді, ми просто продовжили проект. Цього разу шкільний турнір набув більшого масштабу, тобто він триває з листопада по травень. Ми дещо змінили формат змагань, а також намагалися залучити до участі більше шкільних колективів. Перед стартом турніру завдання були виконані, однак , звичайно, що в ході проведення турніру в нас виникло чимало проблемних питань. Пов'язані вони з тим, що після проведення жеребкування декілька шкіл відмовилося від участі в змаганнях.

Тому в певних групах була дещо змазана картина першого етапу і нам довелося проводити багато товариських ігор, щоб виправляти ситуацію з пропущеними матчами. В такий спосіб команди мали шанс в товариських дуелях перевірити свою готовність до офіційних поєдинків. У підсумку визначені шістнадцять найсильніших команд, які далі змагатимуться за сіткою плей-офф. Наразі триває перерва, а вже з лютого місяця розпочнеться найзапекліша боротьба. Тому запрошуємо любителів футзалу, батьків, вчителів та всіх, хто вболіває за свою школу, спостерігати за справжньою емоційною боротьбою за титул переможців турніру.



- Багато дітей, учасників першого турніру через соціальні мережі звертаються до працівників клубної прес-служби із проханням продовжити змагання для учнів 6-х класів...

У нас є певний формат турніру: ми плануємо працювати з дітьми включно до 5-го класу. Проте ми вітатимемо будь-яку ініціативу подібних футзальних змагань для різних вікових категорій. Якщо знайдуться меценати, які захочуть організувати та провести змагання для дітей інших віковим груп, то ми, в свою чергу, поділимось нашим досвідом та підтримаємо організаційно подібні проекти.



- Чого чекати на завершення турніру: чи готуєте якісь сюрпризи для учасників, активних вчителів?

Ми б хотіли, щоб кожна людина, яка була причетна до Шкільного турніру з футзалу отримала якусь згадку та вдячність від організаторів змагань. Тому, звичайно, у нас заплановані певні акції та подарунки для спільноти турніру. Особливу увагу ми будемо звертати на активістів турніру, зокрема дітей та вчителів. Якщо ми розкриваємо таланти дітей не тільки на майданчику, але в різноманітних конкурсах, які проводяться паралельно із турніром, то вчителів фізвиховання ми бачимо виключно під час матчів.

На мою думку, вчителів фізкультури можна поділити на дві категорії: ті, хто фанатично люблять дітей та спорт й готові прикладати зусилля заради своєї школи, й ті, хто можливо й люблять спорт, проте не готові жертвувати своїм часом в суботу без окремого матеріального заохочення. Я загалом не є прихильником того, щоби виділяти окремий фонд для фінансування суботніх відвідувань нашого чемпіонату. Проте ми спробуємо зацікавити вчителів в інший спосіб, запропонувавши найактивнішим спеціальні призи. Також ми спробуємо вирішити це питання на рівні управління освіти і керівників шкіл. Саме їх професійна думка і дасть нам відповідь на питання: яким чином зацікавити вчителів до участі в нашому турнірі.



- Традиційно в період новорічних та Різдвяних свят Ви вітаєте команду та вболівальників. Що цього року побажаєте усім шанувальникам народного виду спорту - футзалу?

Одна з головних рис людини, яка допомагає долати труднощі - це віра. Тому я бажаю вболівальникам, працівникам клубу та гравцям вірити в тих людей, заради яких ви живете та передавати цю віру іншим. Бажаю кожному робити лише добрі та корисні справи, ні за яких обставин не тримати ні на кого образи.

Нехай Новий Рік подарує нам усім нові яскраві враження, щирі емоції та блискавичні перемоги. Добра, злагоди, добробуту вам та вашим родинам!

Розмовляла Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 551 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz