Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Январь » 23 » Олег КОВАЛЬСЬКИЙ: "ГРАВЦІ З РОЗУМІННЯМ ПОСТАВИЛИСЯ ДО СИТУАЦІЇ У КЛУБІ"
23:05
Олег КОВАЛЬСЬКИЙ: "ГРАВЦІ З РОЗУМІННЯМ ПОСТАВИЛИСЯ ДО СИТУАЦІЇ У КЛУБІ"
Один з найуспішніших професійних клубів Івано-Франківська - НФК "Ураган", минулого тижня порадував вболівальників черговими домашніми перемогами. Як з'ясувалося, за успішними результатами команди стоять певні фінансові проблеми, з якими "дракони" розпочали новий рік...

"Ураган" двічі переміг "Кардинал-Рівне" - в чемпіонаті 5:2 і в 1/8 Кубку країни 6:3. В останньому матчі в заявці на гру не було Павела Будняка. Як стало відомо в понеділок, НФК "Ураган" припинив співпрацю з польським легіонером "за обопільною згодою". Чому саме і які ще кадрові зміни можуть чекати віце-чемпіонів України в ексклюзивній розмові ГК розповів виконавчий директор івано-франківського клубу Олег КОВАЛЬСЬКИЙ.

- Відвертою несподіванкою для вболівальників "Урагану" стала звістка про те, що команду залишив Павел Будняк. Чому припинили співпрацю з польським легіонером?
Співпрацю з Будняком ми припинили за обопільною згодою. Основна ж передумова полягає у певних змінах фінансування клубу на 2014 рік. Окрім того, від Будняка, як від легіонера, були певні очікування, тобто поляк мав би показувати більш високий рівень гри і майстерності. Результативність та коефіціент корисності гравця визначає головний тренер. Відповідно з тих розмов, які я мав з тренерським штабом "Урагану", були зроблені висновки, що Павел об'єктивно не задовільняє ті вимоги, поставлені перед ним цього сезону. Тобто Будняк не був тим гравцем-легіонером, за якого зараз варто було би вести боротьбу, враховуючи непросту ситуацію, в якій опинився наш клуб.



- В цьому сенсі підтвердіть або спростуйте інформацію - чи справді клуб зараз переживає серйозні фінансові проблеми?
Як відомо футзальний сезон в Україні триває з вересня по травень-червень. Водночас, фінансовий рік планується від початку і до кінця року. А інформацію про те, що в нас відбулися певні зміни у фінансуванні клубу, ми одержали практично наприкінці 2013 року. І вони були дуже неочікуваними. Адже ми ще донедавна мали певні напрацювання щодо підсилення ігрового складу. Зокрема, на перегляді в "Урагані" був мароканець Анвар Аль-Шарайє, який вдало зарекомендував себе як індивідуально сильний гравець на міжнародному турнірі у Кувейті. Разом з тим, ми вели перемовини з бразильцем Ділву, який висловлював бажання знову повернутися до Івано-Франківська, а також його співвітчизником Бінью - гравцем московського "Спартака", що хотів би спробувати свої сили у нашій команді.

Тож не дивлячись на те, що ми доклали максимум зусиль для того, що команда протягом регулярного чемпіонату сформувалася і показала свій найкращий футзал у серії плей-офф, ми також думали про можливі кадрові ротації. Ці напрацювання перебували у робочому варіанті, відповідно готові до запуску в будь-який момент. Тому інформація про те, що клуб матиме зміни у фінансування в 2014 році, власне, внесли свої корективи не тільки щодо наших трансферних планів, а й спонукали до оптимізації затрат настільки, щоб мати можливість не тільки закінчити сезон 2013-14, виконавши поставлені завдання, а й у подальшому зберегти за собою статус одного з фаворитів вітчизняної Екстра-ліги.



- Чи варто чекати якихось кадрових втрат в основній команді?
Враховуючи ситуацію, яка склалася, нам довелося переглянути умови співпраці з усіма без винятку гравцями основної команди. Кожному було запропоновано продовження контрактів, відповідно були зроблені відповідні додатки з вказаними сумами. За підсумками перемовин нам вдалося зберегти практично увесь склад, за винятком вищезгаданого Будняка. Щоправда, залишається тільки технічна сторона підписання додатку з Морено. Хочу наголосити на тому, що ми зробили абсолютно для усіх однакові умови. Важливо, що гравці з розумінням поставилися до ситуації, що склалася, і залишаються в "Урагані". Зараз шукаємо можливості для збереження в основній команді молодих Тараса Королишина та Ореста Боргуна. Цих гравців мають бажання бачити в себе інші клуби, але не на тих умовах, які нас влаштовують. Тому питання по обом гравцям наразі відкрите.

- Ви кажете, що гравцям запропонували однакові умови. Напрошується питання: наскільки відчутним стало зниження зарплат?
В цілях коректності я би не хотів би говорити зараз про фінанси. На мою думку, на даний момент це не так важливо, як, скажімо, задекларована готовність гравців і тренерського штабу працювати й надалі в нашій команді, незважаючи на переглянуті умови співпраці. Головний тренер Сергій Гупаленко був шокований новиною про оптимізацію витрат на команду, оскільки, на його думку, такий склад команди, який нині підібрався в "Урагані", зібрати разом в майбутньому буде неможливо. Нинішній колектив, який показує, як на мене, дуже видовищну гру, відверто збирався по крупицям. Тому повторюся, важливо, що нам вдалося зберегти команду, незважаючи на ті обставини, які склалися. В цьому, безумовно, велика заслуга і нашого головного тренера. Якби не було такого загального настрою в команді, не було довіри до тренера, мабуть. й не було би одноголосного рішення гравців залишитися в "Урагані".



- Невже ні в кого з "ураганівців" не було кращих пропозицій з інших клубів?
Чому ж ні? Були. Зокрема, ще влітку на міжнародному турнірі "Кубок Львівщини" інтерес до Петра Шотурми проявляла російська "Газпром-ЮГРА". Не секрет, що його хотіли би бачити в себе й інші українські клуби. В основному, зацікавлені "ураганівцями", що є гравцями національної збірної України. Крім Петра Шотурми, це Євген Валєнко і голкіпер Кирило Ципун. Однак всі вони вирішили залишитись в "Урагані", не дивлячись на більш привабливі пропозиції.

- У зв'язку із останніми подіями - чи не змінилися завдання, поставлені перед командою напередодні сезону 2013/14 рр.?
Незаважаючи на обставини, які склалися на цей момент, президент нашого клубу Олександр Бубен визначив чіткі і пріоритетні завдання, серед яких: по-перше, збереження складу основної команди, який готовий боротися за чемпіонство, по-друге, провести оптимізацію коштів таким чином, щоб у наступому сезоні ми продовжтили виступати в Екстра-лізі, претендуючи, як мінімум, на місце в плей-офф. Хоча не думаю, що це буде основне завдання на наступний сезон, адже з того моменту, як наша команда стала чемпіоном України, перед "Ураганом" щосезону ставляться виключно максимальні завдання. А десь з травня, ми почнемо думати про те, яким складом будемо розпочинати наступний сезон 2014-15 рр. При цьому потрібно грамотно врахувати усі витрати, які чекають на нас під час літнього міжсезоння.



- Чи торкнуться зміни у фінансуванні інші проекти - першоліговий "Ураган-2", клубну ДЮСШ та майбутню Академію футзалу?
Можу запевнити у тому, що оптимізації фінансових витрат в 2014 році жодним чином не торкнеться як дитячо-юнацького напрямку роботи клубу, так і повноцінного функціонування другої команди - "Урагану-2". Не зважаючи на усі складнощі, ми зобов'язані створити належні умови для наших молодих спортсменів. Тому усі витрати, які заплановано на цей рік, зберігаються. Дитячо-юнацькі секції НФК "Ураган" продовжують працювати у звичному режимі. Фактично з кожних всеукраїнських змагань наші вихованці повертаються додому переможцями чи призерами. Водночас, перед "Ураганом-2" стоятимуть не так турнірні завдання в Першій лізі, як відповідна підготовка гравців для основної команди, що вже влітку набуде максимальної актуальності. А питання майбутньої Академії футзалу залишається одним з пріоритетних для нашого клубу, тож ми продовжуємо працювати в цьому напрямку й надалі.

Розмовляв Андрій МЕНІВ, газета "Галицький кореспондент".
Просмотров: 485 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz