Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Март » 26 » Олег ІЖАКОВСЬКИЙ: "ДЛЯ МЕНЕ НЕ ІСНУЄ НЕЗРУЧНИХ СУПЕРНИКІВ"
19:23
Олег ІЖАКОВСЬКИЙ: "ДЛЯ МЕНЕ НЕ ІСНУЄ НЕЗРУЧНИХ СУПЕРНИКІВ"
Не секрет, що впевнена гра на останньому рубежі передається усій команді. В останніх шести матчах чемпіонату воротар "Урагану" Олег Іжаковський пропустив сім голів, з яких один - з пенальті. У грі з "Єнакієвцем" кіперу прикарпатців вперше вдалось вразити порожні ворота суперника.

Цієї суботи Іжаковському доведеться добряче попрацювати, адже до Івано-Франківська приїдуть чемпіони України. Два тижні тому у Львові підопічні Сергія Гупаленка ледь не відібрали очки в "Тайму". Про воротарське бачення найближчої гри та майбутню "фінальну шістку" чемпіонату - у розмові в "ураганівським" голкіпером.

- Як оціниш найближчого суперника "Урагану" - львівський "Тайм"?
- Хороша команда, потужна, дисциплінована. Всі гравці дуже пристойного рівня, які виступають під керівництвом досвідченого тренера. Два тижні тому у Львові ми вперше цього сезону перевірили на собі клас цієї команди, тепер же "Тайм" приїздить до нас...


- Ти, як воротар, вже далеко не один рік граєш у вищі лізі, відтак знаєш специфіку того чи іншого гравця. Хто серед "таймівців" є особливо небезпечним для тебе, як стража воріт?
- Чесно кажучи, я не приділяю цьому великої уваги. Натомість, намагаюся сумлінно виконувати свою роботу "у рамці". Щодо "Тайму", то в цій команді кожен гравець може і удар хороший завдати, і зручну передачу віддати, і в потрібний момент опинитися там, де треба. У "Тайму" дві різні за манерою ігрові четвірки, але вони дуже зіграні, адже вже не один рік грають разом. Тож "вистрілити" може будь-хто з гравців.

- Ворота "Тайму" захищають одні з найкращих голкіперів в Україні - Владислав Лисенко та Євген Іваняк...
- Обидва і справді дуже сильні голкіпери. Лисенко - основний воротар збірної України, Іваняк - також дуже вправний голкіпер. Зрештою, немає особливої різниці, хто з них захищає ворота у матчах чемпіонату України. До того ж, добра гра в захисті допомагає воротарям.


- До сих пір "Тайм" ще нікому не вдавалося перемогти. Тільки "Шахтарю" вдалося зіграти внічию, решта 20 матчів чемпіонату неодмінно завершувалися перемогами підопічних Станіслава Гончаренка. Як гадаєш, чи зможе "Ураган" цієї суботи відібрати очки у чемпіона?
- Звісно ж, ми з усіх сил будемо старатися дати бій лідеру і показати свою найкращу гру. Хотілося б перемогти такого сильного суперника, тим паче вдома, за підтримки наших вболівальників.

- Вже наступного тижня розпочнеться фінальний етап цього міні-футбольного сезону, в якому шість найсильніших команд вищої ліги поведуть боротьбу за медалі. З яким настроєм "Ураган" підходить до важливих ігор "фінальної шістки"?
- Безперечно, настрій у нас бойовий. Іншого і бути не може! Судячи з останніх матчів, ми набрали досить непоганий хід. Дай Боже, щоб такі ігри ми демонстрували і у фінальній шістці. Звісно, у кожному турі можливі усілякі несподіванки, адже усі шість команд виглядають дуже пристойно. Наш головний конкурент у боротьбі за "бронзу" чемпіонату - львівська "Енергія". Саме з ними на виїзді ми розпочинаємо другий етап. Буде ще та "заруба"!


- П'ять учасників фіналу вже відомі. Хто стане шостим - "Локомотив" чи "Єнакієвець", визначиться у суботу. Які команди для тебе особисто є незручними серед тих, з яким "Ураган" гратиме у "фінальній шістці"?
- Для мене не існує незручних суперників! Можливо, минулоріч таким був "Локомотив", особливо після харківського фіаско. Цього сезону ми двічі переграли "залізничників"... Усі шість команд - пристойного рівня. Недарма вони займають верхні місця у турнірній таблиці. Гадаю, кожна гра "фінальної шістки" буде дуже важливою і цікавою!

- Найкращий показник роботи воротаря - відстояти гру "на нуль". В тебе цього сезону вже було шість таких матчів…
- Звичайно, як і будь-якому воротарю, мені приємно завершувати гру без пропущених голів. Адже якщо голкіпер стоїть "на нуль" - ця впевненість передається усій команді. Але найголовніше - щоб наша команда перемагала, навіть якщо й доводиться пропускати м'ячі у власні ворота.


- Ну і наостанок, традиційно, твої побажання "ураганівським" вболівальникам?
- Хотів би побажати усім нашим прихильникам міцного здоров'я, і щоб усілякі проблеми їх оминали. Окремо хотів би подякувати тим вболівальникам, які за будь-яких обставин щиро підтримують нас і на виїзних матчах, зокрема, у Львові. Словом, будемо старатися не розчарувати на фініші сезону і разом досягати перемог.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ.
Просмотров: 672 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz