Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Июнь » 5 » Микола Сич: «Готувати команду тепер буде легше»
00:30
Микола Сич: «Готувати команду тепер буде легше»
Львівська футзальна «Енергія» у сезоні 2009/10 вперше у своїй історії виборола комплект бронзових медалей. У ролі головного тренера команди вищої ліги Микола Сич вперше приміряє медаль за третє місце. Про «бронзовий» сезон для оновленої «Енергії» - у нашій розмові з Миколою Анатолієвичем.

«Виконали завдання-мінімум»

-Миколо Анатолієвичу, про що думали перед початком сезону, коли за доволі короткий термін довелося формувати боєздатний колектив?
- Було дуже важко, адже команду збирали в період міжсезоння. Звичайно, переживав і думав про першу календарну гру із «Шахтарем». Щодо завдань, то вони у нас завжди максимальні. Утім, підсвідомо розуміли, що є такі сильні команди як «Тайм» і «Шахтар», і, зважаючи на це, знали, що боротися з ними за перше місце буде непросто.

- Наскільки важко робити боєздатний колектив з 12-ти гравців, більша половина з яких щойно прийшла в команду?
- Тут у два слова не вкладешся (сміється…). Нам було не те, що дуже важко, а в деяких моментах ми переживали майже критичні ситуації. Утім, у нас є президент, віце-президент, і спільними зусиллями вдалося щось зліпити.

- Бронзові медалі - це виконане завдання на сезон?
- Це виконане завдання-мінімум. Воно дає певні аванси нашій команді на наступний чемпіонат.

- Протягом усього чемпіонату за третє місце «Енергія» конкурувала з «Ураганом». За рахунок чого, на Вашу думку, вдалося обійти клуб з Івано-Франківська?
- До фінальної пульки ми підійшли в оптимальному варіанті. Вважаю, що у вирішальних матчах ми виглядали кращими за «Ураган». Їх вдома ми обіграли з рахунком 4:1, а на виїзді добилися бажаної нічиєї.

- Наскільки підсилило «Енергію» повернення Сергія Тригубця?
- У своїй четвірці він приніс чимало користі в атакувальних діях. Утім, у захисті потрібно шукати людину, яка б працювала за себе і за Сергія.

- Якою четвіркою задоволені більше: першою чи другою?
- Двома. Деякі матчі «витягувала» одна четвірка, деякі – інша. Та, попри це, нам є ще над чим працювати.

«Наш чемпіонат рухається вперед»

-Чи усі гравці протягом сезону виправдали ваші сподівання?
- Більшого чекав від Дмитра Іванова. На початках було важко Сергію Задорожному, однак потім він довів, що є гравцем хорошого рівня і підтвердив своє місце в основному складі. Не повністю розкрив свій потенціал Сергій Тригубець. Останні три матчі він провів не на своєму рівні. Також більше очікував від Андрія Федюка і воротарська ланка турбувала.

- Не очікували більшого від Євгена Рогачова?
- Коли ми його взяли до себе, він був травмований. Утім, у сезоні свої 20 м’ячів забив.

- Грою російських легіонерів задоволені?
- У першому колі дуже важко адаптовувався Іван Ільницький, однак потім додав і довів, що є гравцем дуже високого класу. Як на мене, він став кращим гравцем нашої команди за підсумками сезону. Петрушин у міні-футболі побачив дуже багато. Перше коло також провів не найкраще, а у другому довів своє право на існування в команді. Він зробив найбільшу кількість гольових передач.

- Які матчі у сезоні запам’яталися вам найбільше?
- Ніколи не забуду мій перший іспит проти донецького «Шахтаря». Тоді ми зіграли достойно, хоч і програли з рахунком 0:1. Пам’ятаю матч із «Кардиналом», коли ми програвали з рахунком 1:4 і виграли 6:5. Серед найгірших матчів – гра другого кола із «Локомотивом» у Харкові та у Донецьку із «Шахтарем». А кращий поєдинок був у Львові з «Таймом». Звичайно, тоді, коли ми перемогли суперника.

- Своєю роботою в сезоні задоволені?
- Важко сказати. Багато чого було зроблено і багато чого ні. Утім, більше познайомився з гравцями. Тепер знаю чого від кожного можна очікувати. У цьому сезоні мені буде уже легше готувати команду.

- Переглянувши цей сезон, що взяли для себе як для тренера? Що записали у свій тренерський блокнот?
- Що б не казали, наш чемпіонат рухається вперед. Зараз багато команд від Станіслава Гончаренка переключаються на гру з п’ятим польовим гравцем. Тренер «Шахтаря» Ігор Москвичов також собі це перейняв і уже у нашому матчі у Львові це застосовував. Загалом, було що взяти для себе у цьому сезоні.

- І на останок, яким би Ви хотіли бачити наступний чемпіонат?
- Така схема, яка є зараз, мене влаштовує. Непоганий також варіант зробити фінальну пульку із восьми команд. Коли будемо грати плей-оф, то шанс дається слабшим командам. Я проти цього. Так само, як і проти матчів тривалістю 50 хвилин. До цього ми ще не готові.

Розмовляв Богдан Пастернак

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1525
Просмотров: 915 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz