Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Март » 3 » Михайло Романов: «Завдання на чемпіонат Європи – завоювати медалі»
22:39
Михайло Романов: «Завдання на чемпіонат Європи – завоювати медалі»
Цими вихідними у Харкові футзальна збірна України, перегравши в усіх трьох матчах своїх суперників (бельгійців, турків та угорців), здобула путівку на чемпіонат Європи, який через рік пройде у Хорватії. Одним із тих, хто «викував» путівку на європейську першість, став гравець львівської «Енергії-Тайм» Михайло Романов.

-Команди-суперниці чимось здивували?
-Від цих команд я очікував більшого, бо і угорці і бельгійці на минулому чемпіонаті виглядали набагато краще. Мабуть, це пов’язано з тим, що в угорців та бельгійців більше, як на половину помінявся склад. Звичайно, що несподіванкою для мене став виступ збірної Туреччини. Я не очікував, що вони обіграють угорців та бельгійців.

-Чи розраховували перед грою проти Туреччини, що вона завершиться із рахунком (12:2) на нашу користь, після того, як турки в першому турі доволі сенсаційно перемогли Угорщину?
-Ми налаштовувалися на перемогу, але те, що переможемо їх з рахунком 12:2 не очікували. Ще перед чемпіонатом перед нами було поставлене завдання виграти усі три матчі. Ви правильно підмітили, що у першій грі турки перемогли угорців, а угорці – це сильна команда. Адже перед цим ми вже грали проти них плей-оф на чемпіонат світу. Тому Туреччина у першій грі здивувала всіх. Хоча, коли ми вийшли проти них грати, то все розставили по своїх місцях та довели, що ми набагато сильніші від Туреччини.

-Преміальні за потрапляння на чемпіонат Європи в Хорватію передбачені?
-Звичайно, що передбачені. Ще перед іграми Геннадій Лисенчук сказав нам, що він розмовляв з віце-президентом Федерації футболу України і той пообіцяв за потрапляння нашої збірної на чемпіонат Європи преміальні. Однак суму називати не буду зараз, адже поки ще їх не заплатили.

-Вдома, як кажуть і стіни допомагають. Це допомагало, чи навпаки збірна не мала права оступитися?
-З одного боку добре, що відбіркові матчі ми грали в Україні, бо і рідня і сім’я могла приїхати подивитися. З іншого боку – лежав додатковий вантаж відповідальності. Адже рідко збірна України такі відповідальні матчі грає в Україні. Тому, якщо б ми бодай одну гру програли, або ж зіграли внічию нас ніхто б не зрозумів…

-Яка гра із трьох проведених була найважчою у психологічному плані?
-У психологічному – третій матч. Всі вже знали, що ми потрапили на чемпіонат Європи, але завдання перед нами стояло виграти усі три матчі. В угорців стояло завдання на поєдинок проти нас тільки перемагати, бо в такому випадку вони потрапляли б на чемпіонат Європи. Проти них завжди важко грати. Вони грають у зонний захист, а проти таких команд, які сповідують такий стиль ведення гри завжди важко.

-У трьох іграх команда забивала багато голів, але ти відзначився лише раз. Чому не вдалося засмутити більше воротарів-суперників своїми голами?
-В принципі у мене були моменти, щоб забити більше голів. Два моменти у мене було, коли я не забив у порожні ворота. Але це футбол, я не засмучуюся, все що не робиться, все на краще. Головне для мене те, що перемогла команда, що ми виграли усі три поєдинки і потрапили на чемпіонат Європи. А те, що не забив, пояснюється тим, що наша четвірка у збірній є не надто зіграною. З неї тільки я та Євген Рогачов граємо разом в одній команді "Енергії-Тайм”. З іншими хлопцями по четвірці я граю дуже рідко, тому в усіх трьох матчах я грав в основному в захисті та старався, аби наша четвірка не пропустила.

-Які цілі на чемпіонат Європи у Хорватії ставиш перед собою ти, а також керівництво збірної?
-До чемпіонату Європи ще цілий рік, на нього треба ще передовсім поїхати. А по-друге, на тих чемпіонатах Європи та світу, в яких я брав участь я ставив завжди максимальні завдання. Мені завжди хотілося перемагати. Думаю, що такі самі цілі ставлять перед собою і інші гравці нашої збірної. Керівництво перед нами ставить завдання завоювати медалі.

-Вважаєш, що рівень команд у Європі вирівнюється, чи все-таки є команди, які стоять на різних полюсах міні-футбольної ієрархії?
-Рівень міні-футболу у Європі зростає дуже великими темпами. Мені здається, що це найбільш розвиваючийся вид спорту серед командних. Це доводять навіть ігри інших команд. Яскравий приклад – потрапляння збірної Туреччини на чемпіонат Європи. Ця команда тільки нещодавно почала грати у відбіркових матчах, вони ніколи не потрапляли до цього моменту на чемпіонат Європи. Вони навіть самі не очікували, що проб’ються на чемпіонат Європи. Вони казали, що їдуть в Україну взяти бодай одне очко у трьох поєдинках. Однак, вони потрапили на чемпіонат Європи, а це свідчить про те, що рівень команд зростає. Та ж збірна Франція проти якої ми грали п’ять років тому на студентському чемпіонаті світу не занала, як грати у міні-футбол. В них грав один нападник, один захисник і два гравці в центрі поля були. Вони взагалі не знали, як тактичному плані грати у міні-футбол, а зараз вони грають доволі непогано. Хоча Франція й програла три матчі, але з мінімальним рахунком…

-І все ж Туреччина, яка потрапила на чемпіонат Європи, була розгромлена нами 12:2...
-Це якийсь парадокс. Я прекрасно розумію, що за рік вони особливо нічого не змінять. Хіба що турки, як збірна Азербайджану набере бразильців. Можливо, вони й не програють із таким рахунком, як програли нам, на чемпіонаті Європи. Однак, вважаю, якщо вони потраплять на Іспанію, то можуть програти і з більшим рахунком. Мені здається, це не правильно, бо є команди, які набагато сильніші від Туреччини і не змогли потрапити на ЧЄ.

-Ти згадав про бразильців. А чи варто до збірної України їх залучати, як це робить Азербайджан, Росія та ще деякі європейські збірні?
-У збірній України повинні грати лише українці. Адже у нас є багато хороших гравців, а найголовніше – це гарна перспективна молодь. Нам потрібно, щоб в Україні було якомога більше бажаючих займатися міні-футболом, щоб тренери, які працюють в дитячих школах, були справжніми професіоналами, щоб вони мали змогу їздити та вчитися в Іспанію, Італію, Росію. Щоб вони зростали у професійному плані і могли пояснити молоді, як грають ті ж таки іспанці. Тому що тактика ведення гри у міні-футболі є різна у різних збірних. Можна захищатися індивідуально, можна зонний захист використовувати. Саме це й повинні тренри пояснювати молодим гравцям для того, щоб вони прогресували і у збірної України було майбутнє. Тому бразильців брати у збірну, вважаю, не потрібно. Я їх називаю гастарбайтерами, вони приїдуть і будуть грати за гроші. Наприклад, для мене, коли я граю за збірну і лунає Гімн України враження такі, що словами важко передати. Тим паче, коли граєш перед рідною публікою це ж честь держави, відповідальність. А коли, приїдуть бразильці, то гратимуть лише за гроші. Вони не будуть переживати за честь країни.

Мстислав Коцький-Бобяк, "Галичина Спортивна" (www.galsports.com), газета "Спортивка"

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1875
Просмотров: 627 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz