Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Май » 30 » Іван СКІЦКО: "ЗА ЦЕЙ СЕЗОН МИ ВСІ НАБРАЛИСЯ ДОСВІДУ"
13:29
Іван СКІЦКО: "ЗА ЦЕЙ СЕЗОН МИ ВСІ НАБРАЛИСЯ ДОСВІДУ"
У дебютному для себе сезоні у Першій лізі івано-франківський "Ураган-2" посів підсумкове п'яте місце у групі А (західна зона).

Очолював молодих дублерів 37-річний Іван Скіцко, для якого цей сезон також був дебютним на посаді головного тренера. У розмові з клубною прес-службою наставник "Урагану-2" поділився своїми враженнями від виступів команди у сезоні 2012/13 рр.

- Якщо брати в цілому, то тренерський штаб задоволений результатом цього сезону. Хоча його можна поділити на дві частини. Збори і турнір, які ми проводили до початку чемпіонату були дуже важкими, адже команда тільки сформувалися і була недосвідченою. Перші півтора кола чемпіонату також були не результативними. До активу хочу занести заключні півтора кола, коли ми дещо набралися досвіду і стали більш-менш боєздатним колективом. Але загалом, я сезоном задоволений.

- Для вас так само був не простий дебют на посаді головного тренера. Як гадаєте, чи були ваші певні прорахунки або помилки, яких можна було уникнути?
Звичайно, помилки були і з нашої сторони, бо немає людини, яка не помиляється. Було достатньо помилок, і я не боюся відкрито про це говорити. Знаю, що тренерам треба багато працювати. Всі чомусь гадають, що працювати повинні тільки футболісти. Проте тренери також повинні працювати і розвиватися, вчитися у інших.

Так, кожен тренер мусить мати своє бачення, але завжди потрібно вдосконалюватися і переймати найкращий досвід. Потрібно бути далекоглядним, прораховувати усі кроки наперед. Думаю, що ті помилки, які були допущені цього сезону, в наступному не повинні мати місце. Хоча багато чого залежить і від футболістів, адже саме вони роблять левову частку результату.

- Чого не вистачило команді, щоб виступити краще?
Перш за все, нам не вистачило майстерності. По-друге, психологічно ми були дуже слабкі, не було тієї віри, що ці хлопці можуть грати з будь-яким суперником і грати на рівних. Також десь забракло досвіду, адже команда у нас молода.



- Які матчі, на вашу думку, "Ураган-2" програв не по справі?
Особливо запам'ятався останній виїзний матч проти "Апперкоту". В тому матчі нічия була не заслуженою для нас, адже ми показали дійсно достойну гру і цілком претендували на перемогу. А поразки аж ніяк не заслуговували. На результат вплинуло багато факторів. По-перше, нестандартний розмір майданчика. По-друге, судді в односторонньому порядку визначили хід матчу. Не розумію, чому арбітри свої симпатії повністю віддали ковельцям, але нехай це буде на їхній совісті. Також запам'яталася домашня гра з "Меркурієм", де ми через одну мізерну помилку на останніх хвилинах випустили перемогу зі своїх рук.

- Як загалом рівень Першої ліги? На виїзді було важко грати?
До старту чемпіонату я думав, що рівень команд буде слабший. Тепер хочу сказати, що в Першій лізі дуже хороші, укомплектовані команди. З моєї точки зору, Східна зона також надзвичайно потужна. Думаю, що грати в Екстра-Лізі клубам заважає лише фінансова сторона. Також хочу сказати, що нашій молодій команді було дуже важко грати на виїзді. Адже ми психологічно ще не достатньо стійкі, нам бракує досвіду. Шкода, що арбітри не симпатизують команді, усі спірні ситуації вирішувалися не на нашу користь, але ми дякуємо Богу за цей набутий досвід.



- Кого з гравців "Урагану-2" можете виділити? А хто, навпаки, розчарував своєю грою?
Здивував кращий бомбардир нашої команди Орест Боргун. Він спочатку нічим не вирізнявся, проте з часом набрав бомбардирських якостей, став лідером команди. Хлопці переобрали його капітаном. Також хочу відзначити Тараса Рудавця, який дійсно проявив себе з найкращого боку. Коли він прийшов в команду в мене були сумніви, чи залишати його. Але ми в нього повірили, він зростав як футболіст і згодом став лідером своєї четвірки. Є задатки й в Ігоря Корсуна, але його трошки вибили з колії травми. Юліан Горбатий - також здібний футболіст, але йому вже пора переключатися на дорослий футзал.

Василь Баланик вразив з хорошої сторони. Він наймолодший, але, тим не менш, показав, що може грати на рівні із дорослими чоловіками. Сподіваємось, що наступного сезону він поїде на збори разом із основною командою. Іншим хлопцям потрібно ще багато працювати. Особливо хочеться подякувати спортивному директору НФК "Ураган" Роману Ярому, який надихнув своїм досвідом та майстерністю зовсім юних гравців. Мені, як тренеру, було важливо мати таку людину, яка б підтримувала психологічний стан гравців на майданчику навіть у найскладніші хвилини. А ті, хто розчарував - поїхали додому. З різних причин семеро хлопців покинули нашу команду впродовж сезону.



- Традиційними впродовж сезону стали спаринги з основним "Ураганом", а в останній грі ваші підопічні навіть зіграли внічию…
Спаринг з "Ураганом" - це мрія кожного нашого футболіста. Найголовніше в таких матчах - відчути, що таке професійні та зрілі футзалісти, що таке справжня чоловіча боротьба на майданчику. Наша задача була у тому, щоб психологічно хлопці були готові грати. Після таких спарингів з "Ураганом" нам набагато легше грати з першоліговими командами. Однозначно, ці контрольні ігри пішли нам на користь.

Особливо важливо, що у хлопців з'являється віра у свої сили. Коли вони відчувають, що у певних мікромоментах вони можуть грати з "ураганівцями" на рівних, то чому тоді не можна грати з "Меркурієм" чи "Одесою" на виїзді. Наша команда ставиться з великою повагою до основного "Урагану", ми постійно відвідуємо домашні матчі та вболіваємо за свій рідний клуб.



- Хто з дублерів може підсилити "Ураган" в Екстра-Лізі? Чи хтось вже перебуває "на олівці"?
Сергій Гупаленко впродовж сезону часто відвідував домашні матчі "Урагану-2". Тож він запропонував підписати контракт на один рік з Орестом Боргуном, який своїм ставленням та професіоналізмом довів, що достойний потрапити в основний "Ураган". Також були визначені ще троє гравців - Тарас Рудавець, Юліан Горбатий, Ігор Корсун, які влітку поїдуть на збори з основною командою.

- Чи відомий план підготовки "Урагану-2" до нового сезону і плани на літо?
Ми вже вирішили, куди поїдемо і в яких передсезонних турнірах будемо брати участь. Але організатори поки не визначилися з конкретними датами... Думаю, що за декілька днів ми зможемо відповісти на це питання. Наразі команда перебуває у відпустці. Це час не тільки для відпочинку, але й можливість вдало завершити навчальний процес, здати заліки та іспити, захистити дипломи. А вже в липні розпочнеться тренувальний процес і підготовка до нового сезону.

Дарія ТИЖБІРЯК, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 773 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz