Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Май » 22 » Iгор Москвичов: «Кайрат» переміг заслужено»
12:09
Iгор Москвичов: «Кайрат» переміг заслужено»

— Ігоре Євгеновичу, що скажете про турнір у Тбілісі?
— Для мене за щастя побувати на такому турнірі й побачити матчі такого рівня наживо. Що стосується організації, то вона, як і годиться, була на високому рівні.

— Чи «Кайрат» заслужено виграв цей турнір?
— Команда з Казахстану показала себе з кращого боку в обох іграх. Можливо, в півфіналі «Барселона» дещо недооцінила своїх суперників, але фінал був за футзалістами «Кайрата». Іспанці почали грати без помилок, коли рахунок у матчі був 1:3 не на їхню користь. Проте в матчах такого рівня дуже складно змінити хід поєдинку. Тим більше, що у складі «Кайрата» були досвідчені гравці, які вміють у таких випадках правильно грати. Головне, що своїх суперників команда з Казахстану переграла тактично. І «Барселона», і «Динамо» так і не змогли пристосуватися до підключень воротаря «Кайрата», як п’ятого польового гравця. Щойно суперник починав перехоп­лювати ініціативу в грі чотири на чотири, голкіпер казахського чемпіона відразу впевнено починав допомагати партнерам на майданчику.
Так вийшло, що під час турніру я мешкав у готелі, де базувався «Кайрат». То, ось, чесно кажучи, керівництво казахського клубу визнало, що ці дві гри були найкращими цього сезону.

— Як відомо в складі «Кайрата» грав колишній гравець донецького «Шахтаря» Фумаса. Чи заслужено він став найкращим бомбардиром фінального турніру?
— Окрім тих чотирьох забитих м’ячів, Фумаса ще міг рази 3–4 влучити у сітку воріт. Цей гравець дуже помітно додав. Позначається вплив його співвітчизника, досвідченого Бетао, який у своїй кар’єрі виграв удосталь призів, починаючи з чемпіонату світу. Та найголовніше — він став зібранішим. Якщо в «Шахтарі» іноді у дрібницях порушував загальноприйняті правила існування клубу, то тут було помітно, що повністю зосереджений на іграх. І не тому, що це був фінал.

— А що собою представляли господарі турніру «Іберія»?
— Вони виглядали слабше за своїх суперників. Напевне, далися взнаки зміни в складі. Гравцям, які пішли, рівноцінної заміни грузинський клуб знайти не зміг. У півфіналі «Динамо» без проблем переграло «Іберію». Було помітно, що російський чемпіон на голову сильніший за суперників.

— Але якщо в півфіналі «Динамо» було сильнішим, то у фіналі росіяни поступалися суперникам. У чому бачите причини поразки «Динамо»?
— Перш за все, «Динамо» так і не пристосувалося до гри «Кайрата» з п’ятим польовим гравцем. Хоча ні для кого не секрет, що цю тактику казахи практикуватимуть і у фіналі. Уперше за останні кілька років я побачив жахливу гру підмосковного клубу в поєдинку з п’ятим польовим гравцем. І хоча «Динамо» зуміло забити два м’ячі вп’ятьох, вони, радше за все, були випадковими, а не наслідком продуманих дій.

Сергій ЧАЙКА, «Український футбол».

Просмотров: 672 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz