Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Ноябрь » 25 » Гупаленко: «Досвід Біро би допоміг»
02:58
Гупаленко: «Досвід Біро би допоміг»
Нещодавно «Ураган» повернувся із матчів елітного раунду Кубка УЄФА. Про поєдинки, арбтрів і сподівання українських команд у інтерв'ю розповів головний тренер команди Сергій Гупаленко.

 

 

«Було видно, що в арбітрів деякі симпатії»

- Ваші враження від елітного раунду Кубку УЄФА.

- Перше, що хочу відзначити, це те, що із італійськими командами можна грати. З «Монтесільвано» ми грали непогано. Мали також кілька непоганих шансів, щоб забити. Але дались в знаки травми декількох хлопців. Так, не грали Біро Жаде і Валенко, на одній нозі грав Карліньос. Також з травмою паху грав Королишин. Але загалом я залишився задоволений молодими гравцями і Шотурмою і Королишиним. В нас фактично вся команда не брала участі ще у серйозних європейських матчах. Тому таку першу спробу можна назвати вдалою.

«Марка Футзал» також доволі цікава команда, але з нею боротись можна. Був би повний бойовий склад нам б було легше. А в третій грі ми повністю переграли «Слов-Матік». Звісно перевага у рахунку мінімальна, але по моментах, по грі на майданчику ми словаків дійсно переграли.

Загалом дуже дякую хлопцям, за те що виклались. Грали ми непогано, але це поки що мало для виходу у «Фінал Чотирьох». Але це все рівно великий досвід. Для мене як для тренера і для гравців. Нам дуже не вистачало Біро Жаде і Валенка. Досвідом Біро Жаде на європейському рівні нам би дуже допоміг.

 

- А як Вам суддівство елітного раунду?

- От суддівство не дуже сподобалось. Було видно, що є деякі симпатії. Були моменти, які мені ще досі не зрозумілі. Якщо в одному випадку свистіли так, то в такому ж моменті з другого боку – вже інакше. От у першому матчі наш гравець втікав один на один, його відверто завалили, чистий фол останньої надії, але арбітр показав лише жовту картку.

 

«Не сподобався не зовсім сліпий жереб»

 

- А як Вам організація італійської групи елітного раунду. І чи можна таке організувати у Івано-Франківську, якщо не брати до уваги зал?

- Якщо не брати до уваги зал, то звісно можна організувати. Готелі є, автобуси є. Єдина справа у залі. В Івано-Франківську елементарно можна організувати такий етап.

Якщо взяти в цілому елітний раунд, то мені не сподобався не зовсім сліпий жереб щодо господарів. Коли визначились команди елітного раунду: «Барселона», «Марка», «Дінамо» і «Спортінґ» швидко зметикували і їхні кандидатури, як команд-господарів затвердили. А так вони могли потрапити у одну группу. І як бачите, всі команди, що приймали елітний раунд вийшли у «Фінал чотирьох».

У Італії була деяка симпатія арбітрів до господарів. Та й глядачів на трибунах було дуже мало, лише на вирішальний матч між «Маркою» і «Монтесільвано» зібрались уболівальники. Якщо би ми приймали вдома, то звісно підтримка глядачів була б чисельнішою. Думаю, що в Івано-Франківську схожий п’ятитисячний стадіон був б заповнений вщерт.

 

- Як Вам гра Сімки? У чемпіонаті він не так часто виходив, а тут забив три голи у Італії…

– Сімка сезон почав дуже непогано. Матч за Суперкубок, а потім отримав травму. Він дуже довго відновлюється після травми і набирає форму. Я його не випускав, бо він був не в формі. От він ожив вже більш-менш до другої гри в Італії.

 

- Ще розкажіть про гру Сержао. Він забив лише один гол, чому так мало, адже він був кращим бомбардиром у чемпіонаті України.

- У нас травмований Біро Жаде, тому розпалась зв’язка Сержао – Біро Жаде. Я вважаю, що це суперзв’язка. А так за відсутності Біро Сержао все лідерство старався взяти на себе, тому йому було трохи важко. Але претензій по працездатності і по грі в обороні немає. А щодо того, що він трохи мало забив. То тут немає що сказати. Забивали інші. Головне щоб він забивав в потрібних матчах вже в чемпіонаті України. Бомбардиром він не старається стати. Головне щоб працював на команду.

 

- А що по Мукадо? Чи залишиться він в команді?

- Я скажу, що по цих двох іграх він виглядав непогано. Я знаю, що наші вболівальники і вся Україна чекають від бразильського легіонера щось більше, ніж просто непогано. Чи залишиться він в команді, ще не обговорювалось. Але загалом хотілось щоб він себе якось краще проявив, адже від легіонерів ми чекаємо лідерства, щоб вони були на голову вищі, ніж українські гравці, раз ми їх запрошуємо.

 

«Раз ми не пройшли значить поки що не готові»


- Ви слідкували за іншими групами Кубка УЄФА. Спрогнозуйте виступ «Урагану», якби він виступав в іншій підгрупі елітного раунду. От «Іберії» не вистачило зовсім трохи, щоб пройти «Спортінґ», «Кайрат» ледь не виграв в «Дінамо»…

- Я так не можу сказати, які б у нас були шанси. Ми попали в цю групу, але як бачите по результатах всі команди грають і дають бій визнаним фаворитам. Раз ми не пройшли, ми поки що до цього не готові.

Щодо «Іберії», то я вважаю, що команда, яка хоче проходити у «Фінал чотирьох» не має права так розгромно програвати угорцям (перший матч «Іберія» - «Раба ЕТО» - 2:9, В.К.). Якщо вони не вийшли, значить вони не дотягують. Загалом, я вболіваю за цю команду, знаю президента, тренера. «Спортінґ» дивом врятувався. Може «Іберії» трохи не вистачає психологічної стійкості.

А от як розсудити гол «Дінамо», який провів команду у «Фінал чотирьох», як фарт чи показник класу? Я можу це для себе аналізувати, якби то, якби інше. Те що я побачив від італійських команд, із ними можна грати дійсно сміло. Нічого надреального немає. Нічого страшного немає. Вони терпеливі чекають моменту, вони боряться, це все є, але грати можна.

 

- «Ураган» у «Фінал чотирьох» не потрапив, але здобув чотири очки у групі. Чи були оголошені якісь преміальні за такий результат?

- У нас керівництво ставить найбільші завдання. За вихід звісно були преміальні. Але оскільки ми умови не виконали, то й преміальних не отримаємо.

 

- Наступний матч у чемпіонаті дуже важкий, проти віце-чемпіона країни львівської «Енергії». ЧИ не жалкуєте Ви, що якраз після євро кубків прийдеться грати з «енергетиками», а не пізніше, коли буде більше сил?

- Календар є календар. Ми будемо грати з тим суперником, який є. Після таких європейських матчів звісно в команди буває спад, але старатимемось цього не допустити. Будемо боротись.

 

«Подивились на Венецію, а наступного дня перемогли»


- Чи був час подивитись на Італію, прогулятись по Падуї?

- Ми жили в 8-ми кілометрах від Падуї в містечку Абано-Терме. Це маленьке курортне містечко із термальними джерелами, у якому проживають 15 тисяч людей. Саме тут ми відпочивали після матчів. А у день відпочинку нам організували екскурсію по Венеції. Ми прогулялись і на наступний день перемогли. Так що все добре.

 

- Про італійські команди ми знаємо трохи більше. А от словацька команда залишається загадкою. Яке б місце посів «Слов-Матік» у чемпіонаті України, щоб ми могли порівняти силу чемпіонатів.

- Мені дуже сподобався «Слов-Матік». Там грають два збірника Чехії. Вони грали на рівних з італійцями. Не знаю чому, але нам вони програли, по рахунку ні, а по моментах і грі ми їх переграли. Загалом дуже цікава команда. Не знаю, як інші, але думаю, що вони б у нас були також у лідируючій групі.

 

«Нам потрібно бути більш психологічно стійкішими»


- Чи Ви бачите шанси для українських команд пробитись у «Фінал чотирьох» у майбутньому?

- Якщо взяти українські команди, в нас дуже непоганий рівень. Мені здається, що українцям просто потрібно більше вірити у свої сили. Психологічно бути стійкішими. «Ураган», «Енергія» - команди, які можуть боротись у Європі, «Локомотив» виріс за останні роки і також може себе проявити. Більше віри, менше помилок, які йдуть він нашого менталітету. От тут я розслаблюсь, от тут я не добіжу. Потрібно сконцентрованим бути усі 40 хвилин. Ледь-ледь даєш слабинку, і отримуєш гол. Я вірю, що українські команди щось все-таки досягнуть. Але для цього потрібно працювати у відповідних умовах.

 

- Споглядаючи матчі російського, та й європейських чемпіонатів, можна зауважити, що часто воротарі на десятиметрових ударах вибігають із воріт. Чому наші кіпери постійно залишаються на лінії воріт? Чому Ви не підказуєте Ципуну, щоб він виходив із воріт?

- Це все залежить від воротаря. Кому як вигідніше. Коли воротар виходить із воріт, він скорочує кут обстрілу, і сподіваються, що попадуть у нього. Мало хто зможе зреагувати на такий удар впритул. А Ципун з реакцією, він сам вирішує, як йому краще. А от щодо пробиття дабл-пенальті Валіком (Цвєлих, - В.К.), то воротар взагалі на три метри від м’яча стояв. Це все хитрощі. Якщо б у Валіка була б така стійкість, він міг зупинитися і попросити відійти на п’ять метрів.

 

Володимир Крупчук

ИСТОЧНИК: http://www.extra-liga.org.ua/futsal/350--l-r

Просмотров: 601 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz