Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Май » 14 » Гончаренко: Невже існують команди, які ніколи не програють?
09:54
Гончаренко: Невже існують команди, які ніколи не програють?
Головний тренер «Тайму» Станіслав Гончаренко про філософію та багатогранність сезону:

Для кожного періоду існують свої рішення і можливості. З початком турніру фінальної шістки, передбачалось вирішення багатьох взаємостосунків. Можливо, почався збій через не солідну помилку керівництва Асоціації – анульовану гру із ТВД.  Але це не головне. Потрібно дивитися в суть.

Існує сезон, а не тільки змагання окремо взятої шістки. А сезон починається із підготовчого етапу. Є принцип поставлених завдань і вміння їх виконувати. Впродовж сезонного циклу існують спади, підйоми, хвилеподібні непередбачувані обставини. Ми йшли до поставленої цілі дуже точно, характерно, в принципі ми і зараз правильної до неї йдемо. Я б не сказав, що в нас стався якийсь суттєвий збій. Його практично не було. Інша справа, що певні заминки, через об’єктивні причини, були.

Почали ми сезон з об’ємних підготовчих етапів, багато сил віддали в розіграші Кубка УЄФА, гравці нашої команди також були задіяні в збірній (вони на місяць відлучалися). Ми хотіли вийти на пік готовності під час етапів Кубка УЄФА. На другому етапі нам не пощастило через об’єктивні причини. Команда не була винна в невдачі. Напередодні старту другого етапу єврокубків Україна перехворіла грипом. На цьому етапі відбувся збій. Якщо розглядати річний цикл, то цей збій трохи позначився на наших вміннях,  можливостях. В наступний етап Кубка УЄФА нам дорогу перекрила команда, яка грала у фіналі. Хоча це не виправдовує нашу команду, ми ж завдання не виконали.

Заради об’єктивності потрібно зрозуміти, що сам цикл передбачає не тільки наявність і об’єм дій, а їх точність та синхронність. В нас цього не було. Місяць епідемії грипу підірвав наші можливості і вміння. Ми не змогли тоді продовжити рух механізму, який існував впродовж усього сезону. Але, зауважте, повернувшись з етапів Кубка УЄФА, команда ніде не збавила обертів. Врешті дійшовши до другого етапу чемпіонату, зросла степінь необхідності і вміння робити результат за допомогою того, що входить в цю об’єктивність. Після перемоги з рахунком 6:0 над «Шахтарем» розрив із «гірниками» збільшився до 9 очок. А тут раптом в нас забирають 3 залікові бали. Це психологічний удар. 

Змагання в шістці передбачають відсутність можливостей провести ротацію складу, відпочити, на цій стадії на кожну гру потрібно виходити із відповідною мотивацією.

Ми ніде не втрачали очки, поки не зустрілися із «Енергією». Зауважте, команда впродовж 15-ти з половиною місяців на внутрішнній арені жодного разу не програвала. Наша ж невдача з "енергетиками", можливо, сталася і по нашій винні і по вмінню суперників. Все-таки ця команда дуже хотіла нас обіграти. Але не потрібно на цьому загострювати увагу, говорити, що почалися величезні проблеми. Невже існують команди, які ніколи не програють?  Так, в цій грі ми не змогли реалізувати задумане. І це, в принципі, мене заділо – ми не змогли обіграти «Енергію». І хвала цій команді, що вона тоді нам показала: в нас не все гаразд, мотивація повинна жити впродовж усього сезону. В «Енергії» тоді мотивація була кращою. І не тому що наша команда гірша. Просто бувають окремо взяті ігри, в яких характеристики мікроелементів, мікро-епізодів вирішують багато чого. Плюс нещасливий випадок. На цьому етапі усе зійшлося в єдину характеристику. В негатив перетворилося те, що ми самі наробили дуже багато помилок. Ось і команда програла. Ми дозволили усім думати над тим, чи насправді є «Тайм» є дуже сильним. Але вибачте, не має непереможних команд. Після цього з нами ж не відбулися суттєві метаморфози. Те, що ми втратили очки в іграх із «Енергією» та «Локомотивом» ще не означає, що «Тайм» не є очевидним лідером.

Щонайголовніше, кожен гравець розуміє, що допущена помилка не змінить психологію, їхнє вміння та можливості. Це потрібно визнати, що якби не розподілявся ранжир втрачених очок, кожен «таймівець» розуміє, що попри метаморфози в окремо-взятій грі, в чемпіонаті цієї країни нічого надзвичайного не має відбутися. Цей внутрішній прихований стержень є твердженням того, що ніхто нікуди не дінеться.

Я б справжній зміст команди порівняв би з прекрасним літаком. Якщо в цього літака вимкнеться двигун, то він все одно, завдяки своїй хорошій якості, приземлиться так, як потрібно і там, де потрібно. Вектор психології команди саме і полягає в тому, що як би ти не змушував своїх підопічних працювати на тренуваннях, гравець на рівні підсвідомості знає: за будь-якого збою посадкової смуги, там де існує результат, він досягне.

В останньому турі у Донецьку «Тайм» не втратив два очки, але в жодному разі ми не визнаємо, що здобули один пункт. «Тайм» мав вирішувати свої завдання. В другому таймі при рахунку 0:1 ми мали забивати вдруге і визначити результат матчу, граючи у більшості. Але ми цього не зробили. Старе правило підтвердилося: якщо ти в грі не можеш використати здобуте, то неодмінно настає розплата. А якщо брати зміст і керування грою, то ми прекрасно розуміли: цю гру віддати ми не можемо. Що ми власне і зробили.

  ИСТОЧНИК: http://fctime.lviv.ua/content/view/490/2/

Просмотров: 582 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz