Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Июнь » 4 » Гончаренко: І в чемпіонаті, і в Кубку України – львівська "Енергія" найсильніша
11:22
Гончаренко: І в чемпіонаті, і в Кубку України – львівська "Енергія" найсильніша

Станіслав Гончаренко, головний тренер "Енергії":

- Дорога видалась для нас важкою. До Івано-Франківська ми "висіли" на межі дикого сорому в Чернівцях. За якісь лічені хвилини нас могло тут і не бути. Але тоді розумні і талановиті люди Легчанов і Овсянніков врятували ту непросту ситуацію, і нині ми вже є тріумфаторами.

Мій харківський колега сказав, що все закономірно. А я скажу, що все в десять разів яскравіше проявилося. Знав це і раніше, а сьогодні хочу підкреслити, що з гравцями, які в мене є, неможливо бути нещасною людиною. Неможливо! Я - щаслива людина, що маю таких гравців. Це серйозно. Сьогоднішня гра при всіх наших внутрішніх проблемах (ніхто їх не знає), при всіх наших травмах і негараздах, які нас останнім часом переслідують, ми вистояли і сьогодні стали переможцями.

По грі скажу, що ми зробили те, що планували. Не тільки одне банальне визначення, що ми хотіли виграти. Ні. Ми через всю гру провели ту тактичну і стратегічну нитку, про яку заздалегідь домовились. І мені як тренеру від цього вдвічі приємніше досягати такого результату. Все було ідеально за винятком останнього м’яча, який вже нічого не вирішував, але був непотрібним.

Суперник був дуже зухвалим і агресивним. Якщо зайти в коридори влади і зазирнути за завісу, то треба визнати, що коли ми сюди їхали, фаворитами Кубку вважали "Локомотив", потім "Ураган" і лише потім нас. Це моя думка, я її говорю відкрито. Ця перемога вдвічі приємніша, що було якесь усвідомлення, що сюди всі їхали робити "Локомотив" володарем Кубка. Ці розмови були. Ситуація була на виду. Але ми виявилися вищими за ці обставини.

Слід також відзначити, що за налаштуванням на гру ми біли стриманішими. За великим рахунком, до суддів я не маю претензій. Але якщо б вони були трохи професійнішими, працювали, як працюють на Заході, а не так, як їм сказали, щоб не образити "Локомотив", то на мій погляд, Воронін мав залишити гру не в самому кінці, а ще на 14-й хвилині. Але на це лояльно закрили очі, і людина продовжила грти. Тому й стався той інцидент. Я ще до матчу звертався до інспектора Василя Кузьменка і говорив, щоб судді звернули увагу на поведінку і лінію вчинків Вороніна. Ось вам кінцевий результат... Не знаю, за що дали червону картку Лисенку, мені здалося там зовсім не було його участі. Будемо подавати касету, будемо розбиратися, за що Лисенку дали картку. Якщо вже й хотіли дати, то можливо хтось інший був цього достойний, але не Лисенко. Чи є таке право, така комісія, яка б відмінила червону картку, не знаю - побачимо...

В цілому, скажу, що мені почало подобатися їздити до Івано-Франківська. Цього року я почав з поразки у Суперкубку, далі мені тут якось щастило. Зараз я тут разом зі своїми помічниками, друзями, керівниками, гравцями прийшов до сильної, серйозної перемоги. Тому я буду сильно цінити і поважати Івано-Франківськ, він залишиться у моїй пам’яті на все життя.

- Це для вас третій золотий дубль, чи не так?
- Так. Точно, третій золотий дубль. Ви все самі добре знаєте! (посміхається)

- Коли "Тайм" став чемпіоном і володарем Кубка України, один раз не відбувався матч за Суперкубок. Зараз "Локомотив" є віце-чемпіоном і фіналістом Кубка, а ви є чемпіонами і володарями Кубка. Від кого йде ініціатива з проведенням матчу за Суперкубок? Виходить так, що сьогоднішнім суперникам наприкінці літа доведеться розпочинати новий сезон у Львові?
- Я з вами згоден. Щоправда, не знаю, як це буде вирішувати АМФУ чи Екстра-ліга. Вони й самі не можуть помиритися. Але відверто кажучи, ми маємо розуміти одну істину. Я не проти проведення такого матчу, на мій погляд, якщо команда виграла і Кубок, і чемпіонат, то матчу за Суперкубок апріорі вже не може бути. Якщо ж буде рішення Асоціації і Екстра-ліги, ми підкоримось. Але в нас теж є керівництво – нехай вони вирішує.

- Який європейський потенціал має нині "Енергія"? Вам у наступному сезоні треба виступати в Кубку УЄФА, а ваша команда створювалася для того, щоб "похуліганити в Європі"…
- Складно відповісти. Кілька матчів вселили в мене віру, що стан команди та рівень наших гравців дозволить вийти на хороший рівень у Європі. Але як тренер я вам скажу, що нам однозначно потрібно 3-4 людини для підсилення.

- Це будуть гравці з-за кордону, чи з України?
- В Україні є кілька гравців, які б підійшли принципу побудови та розвитку нашої команди. Інша справа, що вони коштують дуже дорого, і в нас немає шансів. Тому будемо думати, можливо, дійсно шукати на стороні. Можливо, звернемося до якогось міжнародного варіанту. Але як тренер я знаю, що в цьому вигляді команда не може вирішувати завдання потрапляння до європейського "Фіналу чотирьох".

Наприкінці я хочу звернутися до усіх скептиків. Тих, хто рахував наші пенальті, наші дабл-пенальті. Люди, які це роблять, проявляють свою слабкість. Ми програли в Харкові, і після того нам усі говорили - головне, хто виграв за особистими зустрічами... Хочу всім сказати, що той, хто сьогодні переміг, дійсно є зараз найкращим клубом України. Це факт - і в чемпіонаті, і в Кубку України – львівська "Енергія" найсильніша. І нехай це знають в Харкові, Донецьку і в Івано-Франківську.

 

Євген Ривкін, головний тренер "Локомотива":

- Найперше, я думаю, треба привітати команду "Енергія" із завоюванням Кубка. Визнаю, що в цій конкретній грі "Енергія" виявилася сильнішою за нас. Ми не змогли проявити свої кращі якості. Чому так вийшло, я знаю. Відповідальність за це все треба брати на себе. Не зміг я допомогти хлопцям реалізувати те, що вони могли зробити. Причини ми залишимо всередині команди. "Енергія" сьогодні перемогла заслужено, з чим її вітаю.

В цілому реального враження від гри зараз не може бути. Гра закінчилась, вона була емоційна і непроста. Треба відзначити той факт, що результат гри визначає кількість забитих м’ячів. Якщо ми забили за 3,5 секунд до кінця матчу, то претендувати на перемогу нам, звісно, було важко. Напевне, треба відзначити, що у цьому випадку футбол поступив, можливо, справедливо.

Це не перший мій фінал. Коли у 2009 році ми виграли Кубок у донецького "Шахтаря", пройшли достатньо серйозний шлях до фіналу, з усіма командами, які нам попадалися, ми мали битви. Зараз нам, можливо, пощастило в тому, що одна команда знялась, інша була десь нижча класом. Я ще раз кажу, що цілком справедливо, що команда "Енергія" навіть із таким фактором змогла реалізувати свою перевагу на майданчику.

Однак я вірю в свою команду. Думаю, якби нам вдалося забити м’яч трохи раніше, гра склалась би по-іншому. Але я ще раз кажу, що рахунок на табло, і в цьому конкретному матчі, цьому конкретному розіграшу Кубка я вітаю "Енергію", усіх її футболістів, головного тренера, керівників із заслуженою перемогою.

- Гра була дуже емоційною. Свідченням цього стали три жовті і три червоні картки, зокрема, два вилучення за секунду до кінця. Як розціните емоційні дії гравців вашої команди? Чи є у вас претензії до суддів? Чи не втратили вони нитку гри за такої напруги на майданчику?
- Ви знаєте, у цій грі претензії треба пред’являти тільки до себе. По суддівству, не думаю, що можна ще щось коментувати, якщо я вже сказав, що "Енергія" заслужила цю перемогу. Тому, рахунок є на табло. Цього достатньо.

...Маємо на увазі неджентельменські вчинки. Дуже заведеним був Воронін, це відчувалося…
- По-перше, Максим лише цього року по-справжньому відчув, що таке боротьба за високі місця. Команди, де він був до цього, грали внизу або в середині турнірної таблиці. Розумієте, йому 30 років, і в такому віці він вперше вийшов на поєдинок такої напруги. Воронін і раніше не завжди був коректним, а сьогодні, коли емоції зашкалювали, цілком можливо, він міг не витримати. Інші хлопці вже брали участь в іграх такої напруги. Треба розуміти, що це абсолютно інше змагання. Це - не чемпіонат України. Те, що ми обіграли "Енергію" в Харкові, на цій грі ніяк не відбилося. Можливо, в Максима в голові був ще той матч...

Футбол достатньо справедливий, якщо він так розсудив. Все таки треба віддати належне хлопцям, які грають у Львові. В них за плечима величезна кількість таких матчів. Я не говорю про досвід як такий. У нас теж футболісти хоч і молоді, але мають досвід серйозних матчів. Інакше ми не боролися б з "Енергією". Але в такій грі завжди вирішують тонкощі, такі дрібниці. З таких дрібниць усе й складається. Тому десь не витримали, десь себе переоцінили, а десь і недооцінили і не робили те, що можуть робити.

Вина лежить тільки на мені. Своїм футболістам я подякував. Ні до кого претензій не маю. Думаю, ми видали достойний сезон. Не тільки для суперників, а й для нас. Тому, що рік вийшов "срібним", оцінку давати не мені, в нас є керівництво клубу, воно оцінить гру команди. Але на мій погляд, загалом в цьому сезоні гра команди "Локомотив" заслуговує поваги, якщо ще врахувати те, що ми змогли залучити висококласних футболістів. Це і Іваняк, і Кондратюк. І кожного з них ми намагалися вивести на вищий рівень. Той же Олександр Кондратюк є одним з кращих футболістів в Україні, думаю, Станіслав Гончаренко зі мною погодиться. Ми доклали максимум зусиль, щоб Саша повернувся до футболу. Зараз він один з лідерів команди. Решта команди практично всі свої, доморощені. Камеко лише грав у "Шахтарі". Так, когось взяли у 28 років, а когось і в сім років. Це Дмитро Клочко, Дмитро і Олександр Сорокіни. Це ті футболісти, які виросли в нашому клубі. І якщо з них вдалося зробити таку команду, яка зараз бореться за високі місця, то думаю, така команда, ці гравці заслуговують великої поваги. Звісно, треба подякувати і нашому керівництву, яке повірило в цю команду і вкладає в неї силі і засоби. Думаю, що ця команда повинна рости.

Ще раз вітаю суперників з перемогою. Може, це трохи емоційно, але я дуже радий, що після матчу хлопці підійшли один до одного, потисли руки, обнялися. У житті вони пересікаються не лише на полі, деякі з них разом грають за національну збірну. Кілька хлопців з Харкова грають в "Енергії", тому футбол - футболом, а життя - життям. Тому особисто я не буду робити з цього трагедії. Що скаже керівництво, подивимося...

Наприкінці хочу щиро подякувати народному футбольному клубу "Ураган" за організацію "Фіналу чотирьох". Було дуже приємно знаходитися у вашому місті, ми були оточені турботою. Нарешті вдалось побачити Івано-Франківськ - ваше місто просто чудове.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/news/press/495-goncharenko-i-v-chempionati-i-v-kubku-ukrajiny-lvivska-energija-najsylnisha.html

Просмотров: 797 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz