Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Сентябрь » 18 » Є перша перемога в екстра-лізі
18:05
Є перша перемога в екстра-лізі
У третьому турі "Кардинал" здобув першу перемогу у сезоні. Проте зважаючи на потенціал суперників з якими рівняни проводили перші два матчі це і не дивно, хоча рівняни у тих матчах зовсім не виглядали хлопчиками для биття, і за певних обставин цілком могли розраховувати на більш пристойний результат. Проте це вже історія, а сьогодні наша мова піде про гру, в якій зустрічалися команди, які в цьому сезоні ще не відчули присмаку перемоги – МФК «Кардинал-Рівне» та «ЛТК».

Розпочали гру команди наступними складами: ворота кардиналівців захищав Дєнюжкін, а луганчан – Сухомлинов, натомість на майданчику боролися перші четвірки команд у рівнян: Маринюк, Паршиков, Піддубний, Бондар, у ЛТК: Разуванов, Шпигарь, Шурак, Бессалов. Одразу стало помітно, що обидві команди надто хвилюються і це не дивно, адже кожна з них прагнула нарешті перервати без виграшну серію. Як і личить господарі володіли хоча і незначною та все ж таки перевагою. Частіше загрожували воротам досвідченого Сухомлинова, але на жаль довгий час рахунок залишався незмінним. Натомість гості проводили гострі кинджальні контратаки. Потрібно також відмітити надійну гру обох голкіперів, до речі завдяки якій і зберігалися нулі на табло. Удари Піддубного, Волянюка, Бондара, Дєнюжкіна, Маринюка у рівнян і Бессалова, Шурака, Стрільця, Рося, Василенка у суперника, або ставали легкою здобиччю голкіперів, або бажали бути більш точними.

Час першого тайму спливав, а ось кількість справді небезпечних моментів можна було перелічити на пальцях. Запам’ятались хіба що виходи на побачення з голкіперами у виконанні Піддубного і Василенка. За 5 хвилин до закінчення першого тайму Головний тренер"ЛТК" (Луганськ) Роман Ковальчик бере хвилинну перерву, але як виявилося згодом вона більше пішла на користь рівнянам, які вже за хвилину відкрили рахунок гри. Спочатку Маринюк намагався головою переправити м’яч у ворота, після влучного вкидання зі своєї половини Дєнюжкіна. Згодом Сергій Піддубний перехопив м’яч в центрі майданчика і вийшов на чергове побачення з Сухомлиновим, але знову переграти голкіпера не вдалося. Відповідь луганчан. Василенко проривається правим флангом, але пробиває надто неточно і м’яч пролітає повз дальню стійку.

5-й фол отримують рівняни, але вже за кілька секунд проводять голеву комбінацію. Волянюк отримує передачу на правому фланзі просувається вперед і робить вивірену діагональну передачу на набігаючого Бондара і Олександр не роздумуючи сходу пробиває у ближній лівий кут – 1:0. На цей раз Сухомлинов був безсилий врятувати свій колектив.

На 18 хвилині вже луганчани одержують 5-й фол, отже тепер будь-який фол зароблений командами закінчувався б пробиттям 10-метрового, але заключні хвилини команди провели обережно. Лише двічі з боку однієї і другої команди були порушення, які можна було б кваліфікувати як фол, але судді вирішили інакше і тому вболівальники штрафного без захисту в першому таймі так і не дочекалися.

За дві хвилини до закінчення МФК «Кардинал-Рівне» бере хвилинну перерву. Цікавий епізод відбувся за кілька секунд після цього. Шпигар отримав м’яч на лівому фланзі атаки і пробив по воротам Дєнюжкіна, спочатку склалося враження, що м’яч розділився на двоє, але згодом виявилося, що з ноги футболіста злетіла бутса і її траєкторія польоту, дещо різнилася від траєкторії польоту м’яча. Добре що це не збило з толку нашого голкіпера і він проводжав поглядом м’яч, а не бутсу. І відверто кажучи після пропущеного голу гості значно активізувалися. Бессалов, Стрілець намагалися зрівняти рахунок, але Віталій Дєнюжкін виявився на висоті. Отже перший тайм так і завершився мінімальною перевагою господарів – 1:1.

На перших хвилинах другого тайму обидві команди заробили по фолу і обмінялися уколами. Спочатку Волянюк намагався головою підправити м’яч у ворота, а згодом Разуванов пробив повз ліву стійку. І надалі команди обмінювалися випадами Бондар, Василенко, Шпигарь, Сондак, Цимбаляк, Стрілець і Рось по черзі наносили удари по воротам, але безрезультатно. Аж поки Ситник з лівого флангу не зробив точну передачу на Волянюка. Михайло ввірвався у воротарську і буквально закотив м’яч у правий кут. Отже, на 31 хвилині рахунок став 2:0 на користь господарів.

У відповідь Стрелець наніс дальній удар майже з центру майданчика, але Віталій Дєнюжкін встиг зреагувати і ліквідував загрозу, вибивши м’яч в аут. Після передачі через увесь майданчик Дєнюжкіна, Бондар пробивав під гострим кутом, але у ворота не влучив. Волянюк увірвався у карний майданчик суперника, але замешкався з ударом і в боротьбі з двома захисниками втратив м’яч.

За 5 хвилин до фінального свистка гравці «ЛТК» записали до пасиву 5-й фол. Наступні хвилини гості провели в 5 польових гравців. По мірі можливості у цій ролі на майданчику з’являвся Стрілець. Якраз під час однієї з атак Олександр пробив повз праву стійку. Дєнюжкін швидко вкинув м'яч, Бондар знайшов у воротарському майданчику Піддубного, але той з близької відстані не зміг влучити у ворота, якраз у цей час ворота захищав Стрілець.

На 36 хвилині на лівому фланзі атаки рівнян гості за два метри до штрафного майданчика порушують правила. Нарешті вболівальники дочекалися десятиметрового. Бондар міг пробивати з місця порушення правил, адже відстань до воріт була набагато меншою від 10 метрів, але Олександр вирішив бити з позначки і на превеликий жаль не зміг перехитрити досвідченого Василя Сухомлинова, який ногою відбив м’яч на кутовий.

За хвилину «ЛТК» бере тайм-аут, але вдруге за гру він іде на користь господарям. П’ятеро луганчан подовгу розігрували м’яч і нарешті Бессалов наважився на удар. Швидка відповідь кардиналівців, Федюк на правому фланзі отримує м’яч від Дєнюжкіна, проривається ближче до воріт, виходить на побачення зі Стрільцем і не довго роздумуючи відправляє м’яч у лівий кут воріт «ЛТК» - 3:0.

Вкотре Підубний опиняється на зручній позиції для взяття воріт, але пробивши по воротам, влучає м’ячем у самотнього Рося, який опинився на останньому рубежі оборони луганчан. Згодом в аналогічній ситуації опинився Бондар, але на цей раз ворота захищав уже голкіпер гостей Сухомлинов. Удар Олександра не відрізнявся влучністю і м’яч вийшов за межі поля повз праву дальню стійку.

І все-таки Піддубному вдалося перервати свою невтішну статистику виходів віч-на-віч. На 39 хвилині граючий головний тренер кардиналівців отримав м’яч на правому фланзі, у чудовому стилі залишив із «носом» двох захисників, і точно пробив у дальній правий кут. Після цього вже ні в кого не виникало питання, «Хто ж буде переможцем звітної гри?». До закінчення якої рахунок так і не змінився і рівняни на радість своїм вболівальникам відсвяткували свою першу перемогу в екстра-лізі. Сподіваємося, що вона позитивно вплине на колектив і він заграє ще впевненіше.

Найкращими гравцями матчу визнані Олександр Бондар і Василь Сухмлинов.

Наступним суперником рівнян буде «Локомотив», з яким кардиналівці зустрінуться 24 вересня у Харкові. Обидві команди мають в активі по одній перемозі, але на відміну від гостей залізничники провели на гру менше. Отже гра теж обіцяє бути цікавою і не менш напруженою ніж попередні.

3 тур. 17вересня.«Кардинал-Рівне» - ЛТК – 4:0.

«Кардинал-Рівне»:Дєнюжкін Віталій - Маринюк Мар'ян, Паршиков Андрій, Піддубний Сергій, Бондар Олександр - Волянюк Михайло, Федюк Андрій, Ситник Дмитро, Когут Юрій - Прислупський Тарас, Сондак Володимир. Запасний: Пітуля Андрій.

ЛТК: Василь Сухомлинов - Шпигарь Микита, Шурак Тарас, Бессалов Максим, Разуванов Володимир - Стрілець Олександр, Цимбаляк Назарій, Василенко Олег, Рось Артем - Заворотний Ярослав. Запасний: Савенко Юрій.

Голи: Бондар (16), Волянюк (31), Федюк (37), Піддубний (39).

Попередження: Паршиков (11) – Шпигарь (21).

Головний тренер "ЛТК" (Луганськ) Роман Ковальчик:

- У Рівне ми їхали щоб здобути бодай одне очко. На мій погляд сьогодні хлопці тактично грали досить непогано, але припустилися двох помилок. У першому таймі «обрізався» Олександр Стрілець, допустив тактичну помилку і нам забили гол. А в другому таймі не допрацював Шпігаль і Волянюк з під нього забив гол. Я намагався завести хлопців, але вони психологічно не повірили в свої сили, трохи «опустилися» руки, розпочали робити грубі помилки на всіх рівнях. Тому і стався такий результат.

Але в жодному разі не хочу сказати, що нам не вистачає майстерності. Просто в такому складі, на чолі зі мною, команда провела ще досить мало часу. Окрім того, велику роль грає психологія виконавців. Хлопці ще дуже молоді і нам поки що дуже важко, тому що всі команди з якими ми могли б ще боротися на рівних відмовилися від участі в чемпіонаті, а ті що залишилися сильніші від нас. Але я на це не роблю скидку. А загалом нам ще дуже багато є над чим працювати. Хлопцям з кожного ігрового моменту потрібно брати позитив.

Ми дуже багато працюємо і намагаємося наздогнати ті команди, які вищі за нас класом. Хлопці молоді, скоріше йде відновлення,окрім того, ми маємо досить непогане медикаментозне забезпечення. Приємно, що президент клубу Юрій Шацький і спортивний директор Юрій Погребняк все тримають під контролем і максимально намагаються допомогти нам, щоб я скоріше поставив молодих хлопців на професійні рейки і щоб вони дійсно собою щось представляли.

Ви бачили сьогодні повністю рівний перший тайм, навіть скажу так, що реалізувавши свої моменти ми цілком могли б вигравати. Виходи віч-на-віч не реалізували Василенко і Стрілець. Їм дещо не вистачає. І все-таки кінцівку атаки вони «зажували», не влучили, чи краще з ними розібрався Дєнюжкін. Але якщо взяти статистичні дані, то наша команда набагато молодша і нам було набагато важче грати. Але ми хотіли зіграти краще, дуже старалися.

Ну що ж, будемо розбирати гру, врахуємо всі помилки, будемо вчитися. Часу обмаль, а якщо відверто, то його вже взагалі не має. Ми повинні очки набирати, адже наш президент вкладає кошти і ми мусимо йому за це віддячувати.

Будемо шукати ще одного двох досвідчених гравців. Можна грати з молодими гравцями, але якщо їх 1-2 в команді, тоді їх можуть підтягнути більш досвідчені без шкоди результату гри.

У нашій команді в сьогоднішній грі суттєво виділявся Сухомлинов. З його появою в колективі я одразу відчув, що четвірки при атаках суперника почали почуватися впевненіше. Футзал дуже швидкісний вид спорту і тому дуже велике значення мають зіграність гравців і воротаря. Ось якраз цього і не вистачає. Василь досить розумний гравець, але наші футболісти за ним не встигають. Тому знову ж таки повторюся, що потрібен час. А в «Кардиналі» мені вже дуже давно подобається Волянюк. Я не проти був мати його свого часу в «ТВД» і зараз в ЛТК, але це на жаль неможливо. І цілком вважаю, що гол забитий ним сьогодні став вирішальним у грі. А загалом у рівненській команді дуже багато досвідчених гравців. Це і Паршиков, і Піддубний і …. МФК «Кардинал-Рівне» дуже хороша команда, але є й інші: «Локомотив, «Енергія», «Ураган». Ми з командою два місяці, взяли кількох молодих гравців з «ТВД», зробили акцент на молодь і як бачте поки що нам не легко.

Граючий головний тренер "Кардинал-Рівне" Сергій Піддубний:

- Результатом задоволений на сто відсотків, а ось грою ні. Але, як я вже говорив напередодні, нас менше цікавила якість гри, а більше результат. Адже в двох попередніх іграх, особливо з «Енергією», ми показали пристойну гру, навіть переважали де в чому суперника. З «Ураганом» ми теж показали пристойну гру, створили дуже багато моментів. Але маємо нуль очок і не найкращий результат. Тому сьогодні нам вкрай була потрібна перемога і якість гри відійшла на другий план. Хоча моментами наші награвання вдавалися і в підсумку вилилися в голи.

До сезону ми підійшли не в найкращому стані. І якщо брати сьогоднішню гру, то в нас грало всього два здорових футболіста – Ситник і Волянюк. І то Ситник на минулому тижні перехворів, підхопивши вірусну інфекцію. Тобто якщо взяти всіх гравців, то кожний має певну травму. Навіть не можемо провести повноцінне тренування, адже для цього потрібно мати, хоча б по п’ять гравців. Чекаємо коли вже нарешті відновляться наші футболісти. Ось Сондак щойно почав тренуватися, тільки Володимир зняв гіпс, як ми одразу взяли його на гру. Зараз він набирає з кожним матчем. Зняв гіпс вже й Павло Дармовіс. Згодом і Басич повинен зняти. Тоді вже нам буде легше. Ситник і Прислупський молоді гравці і хоча вони й стараються, але все-таки досвіду їм не вистачає. Проте з часом я думаю все буде добре.

У перемогу сьогодні повірив уже після фінального свистка. З кожним голом нам було все легше і легше, але футзал це така гра, в якій все може змінитися за лічені хвилини.

Стосовно не реалізованого десятиметрового, то тут можу сказати лише одне – це своєрідна лотерея. Наприклад у нас десятиметрові пробивають Бондар і Волянюк. Так ось перший на тренуваннях з 10 реалізовує 9. Але в сьогоднішньому матчі Олександру протистояв досвідчений голкіпер – Василь Сухомлинов, який грав на чемпіонаті Європи і в лізі чемпіонів. І йому, відверто кажучи, не так вже й просто забити гол. На мою думку Бондар сьогодні гарно пробив, але й воротар діяв відмінно.

Звичайно в команді суперника виділявся Василь Сухомлинов, а ось з польових гравців у тій команді велику роль відіграє Рось. Артем досить вдало розігрує комбінації. А якщо загалом говорити про гру команди, то вона досить додала. У них уже з’явився свій почерк гри і зараз вони виглядають досить пристойно. Але молодими гравцями складно грати. Необхідно щоб обов’язково в команді були досвідчені виконавці, з яких молоді могли б брати приклад і набиратися досвіду. Якщо команда й надалі виступатиме таким складом, то з часом це буде дуже потужний колектив.

Юрій Рачковський

Газета «Рівненський ДІАЛОГ»

Просмотров: 508 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz