Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Август » 29 » Міні-футбол заради галочки
13:57
Міні-футбол заради галочки

У великому футболі українські команди на міжнародній арені успіху досягають вряди-годи. Особняком стоїть хіба минулий сезон, коли «Металіст» та «Динамо» непогано виступили в розіграші Кубка УЄФА, а «Шахтар», взагалі, тріумфував на цих змаганнях. Чимало скептиків говорять про втрату престижу цього турніру. Але мова не про це… У різновиді класичного футболу – міні-футболі, справи в України значно краще просуваються. Наші команди, як і збірна, традиційно вдало виступають на міжнародній арені. Але популярність цього виду спорту суттєво поступається футбольній. Чи не основною бідою міні-футболу є не бажання керівництва вітчизняної Асоціації робити кроки для популяризації гри в залі. Зрештою, аналогічний закид стосується і керівництва УЄФА.

Очолює Асоціацію міні-футболу України впродовж багатьох років Геннадій Лисенчук. Функціонер він досвідчений, успішно втримує свою нішу, яка приносить йому «шматок хліба». Але кроків для удосконалення своєї царині, Геннадій Анатолійович чомусь не робить. Його усе влаштовує, а на закиди опонентів завжди має підготовлені відповіді. Кілька років тому, ініціативними клубами робилися спроби організації трансляцій топових матчів на телебаченні. Усі роботи, звісно, проводилися, коштом тих же клубів. Але після кількох ігор процес зупинився – рейтинги матчів були дуже низькими. В принципі, воно і не дивно. Волею Геннадія Лисенчука в регламенті проведення матчів чемпіонату України є один цікавий пункт – ігри повинні відбуватися в часовому проміжку між 12-ою годиною та 16-ою. Таким чином, Асоціація допомагає клубам мінімалізувати свої витрати пов’язані із виїздом на ігри. Команди мають можливість відразу після матчу встигнути на потяг додому, а не залишатися на нічліг в чужому місті. Дуже часто недолугий календар передбачає проведення ігор в будній день. За таких умов про яку популяризацію міні-футболу можна говорити?

УЄФА чомусь теж не особливо зацікавлене в розвитку молодшого брата класичного футболу. Як відомо, у європейському футболі існує два клубних турніри: переможці національних чемпіонатів грають в Лізі чемпіонів, а володарі національних Кубків в Лізі Європи. УЄФА не бажає віддати в експлуатацію міні-футболу бренд Ліги чемпіонів, а тому єврокубковий турнір переможців внутрішніх першостей має назву Кубок УЄФА. Між володарями національних Кубків змагання на міжнародній арені взагалі не проводяться.

Звісно, причин незначної популярності міні-футболу більше (таких, як відсутність інфраструктури чи відсутність продуманої керівниками клубів програми проведення матчів). Але якщо керівництва національної Асоціації та УЄФА усе влаштовує, то процес пришвидшити дуже важко. В українському міні-футболу лише заможні клуби прагнуть змін. В них є кошти на це, але бідних команд в нас значно більше. Саме їх влаштовує існуючий лад в міні-футболі. Ось так і виходить, що міні-футбол в Україні для галочки.

ИСТОЧНИК: http://turnir.com.ua/futzal/29082009-mini_futbol_zaradi_galocki

Просмотров: 830 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Август 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz