Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Август » 2 » Сергій ГУПАЛЕНКО: "МІСЦЕ В ОСНОВНОМУ СКЛАДІ НІКОМУ НЕ ГАРАНТОВАНЕ!"
10:31
Сергій ГУПАЛЕНКО: "МІСЦЕ В ОСНОВНОМУ СКЛАДІ НІКОМУ НЕ ГАРАНТОВАНЕ!"
Враження тренерів "Урагану" про підготовку команди під час тренувальних зборів

На останньому тренуванні, одразу перед тим, як "Ураган" вирушив на другий навчально-тренувальний збір до Польщі, планами наступного етапу підготовки поділився наставник івано-франківської команди Сергій ГУПАЛЕНКО:

- За підсумками перших зборів претензій ні до кого немає - усі викладались на всі 100 відсотків. Виділяти когось не буду, величезне бажання працювати було у всіх гравців. Молодий Шотурма додав фізично, за кілька місяців окріпнув. Гадаю, фізично він буде готовий до рівня вищої ліги, хоча тактично - ще не повністю.

Щодо ігрових поєднань, то Раміс Мансуров, який дуже швидко вписався в наш колектив, тренується разом з Пилипівим, Цвєлих, Ярим, Кіндратівим і Сімкою. Відповідно Шотурма награється в квартеті з Павлюком, Валенком, Куликом, Паршиковим і Піддубним. Хоча на тренуваннях в Овідіополі ми спробували пограти в три "четвірки", одну з яких склали як раз Мансуров, Пилипів, Кулик і Шотурма.

Незважаючи на те, у них досить непогано виходила взаємодія на майданчику, гадаю, нічого вигадувати не варто, адже в другій половині минулого сезону ми знайшли оптимальну взаємодію квартетів. Хлопці добре знають манеру гри один одного, тож такий досвідчений гравець, як Мансуров, може вписатися в будь-яку ігрову схему. Наразі працюємо двома повноцінними шістками. Щодо третього воротаря, це питання незабаром вирішуватиме керівництво клубу. Поки сказати щось більше не можу.

- Які завдання стоятимуть перед командою в Польщі?
- Другий збір в Польщі буде присвячений тактично-ігровим заняттям. Спаринги і матчі турніру покажуть наші слабкі місця, над якими треба буде попрацювати. Скажу одне - місце в основному складі нікому не гарантоване. Хто як себе покаже на зборах - той і буде грати. Для цього існує конкуренція в команді.
Якщо чесно, хотілось би перемогти на цьому турнірі. Судячи з тих команд, які будуть брати в ньому участь, вважаю, "Ураган" нічим не гірший за ті ж "Іберію" чи ТТГ-ЮГРУ. Тим більш, у нас склад награний, провели лише точкову селекцію, тому поборемось за "Кубок Бескидів". А основне завдання - належно підготуватись до нового сезону.

- Напевне, хотілось, щоб і "Кубок Галичини" ще на рік залишився в Івано-Франківську?
- Домашній "Кубок Галичини" розглядаємо як завершальний етап підготовки. Три або чотири матчі за чотири дні на одному фізичному рівні не пройдеш. Якщо керівництво поставить завдання виграти цей турнір, звісно, постараємось його виконати. Звісно, у кожній грі будемо грати лише на перемогу. Однак не забувайте, що вже за тиждень - 5 вересня - стартова гра чемпіонату, до якої команда повинна підійти у 100-відсотковій готовності.

- Як розціните результати жеребкування календаря ігор чемпіонату?
- Жеребкування як жеребкування. Немає особливого значення, де і коли грати з тими ж "Енергією" чи "Шахтарем", адже з ними все одно прийдеться грати. Принципової різниці для нас немає - в кожній грі будемо налаштовуватися на перемогу і боротися за три очки. Завдання потрапити до шістки за підсумками першого етапу навіть не обговорюється! П'ять-шість команд ставлять собі за мету поборитись за чемпіонство. Одного яскраво вираженого фаворита немає, наступний чемпіонат буде дуже цікавим, тож прохідних ігор не буде.

Можливо, ми поступаємось деяким клубам у фінансовому відношенні, однак за підбором гравців, за бажанням та іншими чинниками ми однозначно маємо виступати краще, аніж минулого сезону. Тим паче, дуже добре, що буде проведений другий етап. Мені здається, у фінальній шістці великого відриву один від одного не буде, тож навіть четверта-п'ята команда за підсумками другого кола матиме шанс стати чемпіоном, адже всі ключові поєдинки другого етапу будуть, як кажуть, за шість очок.

Про функціональну форму і фізичну готовність гравців за підсумками першого збору команди розповів тренер з фізпідготовки Валерій КОЗЛОВ:
- Роботою гравців команди та їхньою самовіддачею на першому підготовчому зборі залишились задоволеними і я, і головний тренер. Ми заклали необхідний фундамент, продовжимо у Польщі і до старту чемпіонату підійдемо на піку форми. Фактично ігри будуть щотижня, то цього запасу мало би вистачити до Нового року, а потім в чемпіонаті буде цілий місяць паузи. У другій половині січня проведемо міні-збір, щоб знову набратися сил для наступних матчів і другого етапу.

- Усі гравці справлялися з навантаженнями чи, можливо, хтось жалівся?
- З цим жодних проблем не виникало. З хорошої сторони хотів би відзначити Мансурова, Пилипіва, Ярого. Хоча в цілому не можу сказати, що хтось був на голову сильніше, - всі старалися, викладалися, "вмирали", тобто всі працювали на належному рівні. У воротарів була своя робота, навантаження їм трохи підкоректували. Завдання виконали, і до турніру у Польщі виходимо на 60-70% готовності. На "Кубку Галичини" команда буде готова функціонально десь на 80-90 відсотків, а до старту чемпіонату - на всі сто.

ИСТОЧНИК: www.uragan.if.ua
Просмотров: 772 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Август 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz