Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Апрель » 23 » Сергій Вацяк: «Єврокубкова перспектива залишить мене у Польщі»
00:51
Сергій Вацяк: «Єврокубкова перспектива залишить мене у Польщі»
Один із «старожилів» чемпіонської «Енергії» Сергій Вацяк тепер успішно виступає у Польщі, де захищає кольори «Хуртапа» (Лєгниця). Саме його команда має чи не найбільше шансів цьогоріч стати чемпіоном Польщі. Про чемпіонські перспективи «Хуртапа» та своє майбутнє у польському чемпіонаті розповів Сергій Вацяк

-Сергію, як оціниш шанси «Хуртапа» стати чемпіоном Польщі?
-Усією командою ми домовилися, що за плани чемпіонства ми навіть не розмовляємо. Нам залишилося три тури до фінішу, і ці ігри потрібно виграти. Якщо зробимо це - будемо чемпіонами. Загалом, перші чотири команди у турнірній таблиці ще зберігають шанси стати першими. Утім, скажу, що найкращі шанси має «Хуртап» та «Янго».

-Порівняй рівень українського і польського чемпіонату…
-Не можу стверджувати, що рівень чемпіонату Польщі на рівні з українським. Стиль польського міні-футболу дещо інший, ніж український. До нього необхідно звикнути. Команди в Україні грають у більш технічний та комбінаційний футзал, а у Польщі - в силовий. Зважаючи на це, можна сказати, що український і польський футзали відрізняються, а про рівень чемпіонату важко судити. За атмосферою навколо матчу та підтримкою вболівальників він суттєво відрізняється. Повірте, Україні ще далеко до такого.

-Сергію, зважаючи на те, що чемпіонат Польщі поступається за рівнем українському чемпіонату, не відчуваєш деградації у професійному плані?
-Мені уже немає часу деградувати (сміється). Утім, деградації не відчуваю. У новому колективі в Польщі дуже добре почуваюся.

-Доки у тебе підписаний контракт із «Хуртапом»?
-Офіційно контракт підписаний до кінця травня цього року. Утім, є усна домовленість, що він продовжиться на рік. При будь-яких результатах клубу президент «Хуртапа» запропонував мені такі умови, і я дав попередню згоду.

-Тобто, є бажання надалі грати в Польщі?
-Якщо сили дозволятимуть, то чому відмовлятися? Тим більше, що команда претендує на чемпіонство і відкривається шлях в Європу. Якщо ми станемо чемпіонами, це ще додасть сил. Я грав у складі «Енергії» кілька матчів Кубка УЄФА. Знаю що це таке і яка атмосфера панує у цих поєдинках. Єврокубкова перспектива затримає мене у Польщі.

-Якщо поступлять якісь пропозиції з України…
-Буде хороша пропозиція, повернутися в Україну проблем не буде.

-За «Енергією», мабуть, скучаєш…
-Двічі або тричі на тиждень здзвонююсь з колишніми партерами по команді. Питаю у них як тут справи. Я стільки років віддав команді, то, звичайно, скучаю. Усі гравці для мене залишилися рідними, де б вони зараз не грали. Ми були єдиним колективом, який добився високих результатів.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=874
Просмотров: 875 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz