Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Апрель » 11 » “Планета” (Київ) - “Енергія” (Львів) – 5:2 (1:0).
20:18
“Планета” (Київ) - “Енергія” (Львів) – 5:2 (1:0).
“Планета” (Київ) - “Енергія” (Львів) – 5:2 (1:0).
11 квітня. Бровари. Спорткомплекс БВУФК. 200 глядачів.
Судді: Ю. Воложенко (Київ), С. Литвинов (Донецьк)
Інспектор: О. Єльшанський (Суми).
“Планета”: Раєвський – Косенко, Мельник, Шайтанов, Шуст – Шевченко, Москалюк, Задорожний, Чернієнко – Корнійчук, Шпичка. Тренер: Тарас Шпичка
“Енергія”: Пітуля – Писько, Кузь, Струк-к, Хіреш – Онищук, Хлюбко, Близнак, Скрільов. Тренер: Микола Сич.
Голи: Мельник (3), Корнійчук (28), Чернієнко (30), Кузь (30), Задорожний (34), Шуст (35), Струк (35).
Попередження: Москалюк (23), Близнак (32).

Не надто гучна “вивіска” все одно не перешкодила футзальним людям відвідати звітний матч. Приблизно за 40 хвилин до його початку таксі мяко зупинилося перед спорткомплексом, і з дверцят авто вийшов Валерій Водян, був помічений на трибунах колишній тренер івано-франківського “Урагану” Сергій Ожегов, а також два вищолігові інспектори, звільнені у суботу від цієї роботи, - Володимир Залойло та Валерій Шевцов.
Матч не можна назвати повноцінним дебютом Тараса Шпички на посаді головного тренера “Планети”. У вересні, коли Анатолія Осадчого уже відставили, а Валерій Водян до виконання своїх обовязків у “Планеті” ще не пристав, Тарас уже спробував себе у цій ролі. І небезуспішно, зігравши на виїзді внічию проти ТВД – 2:2. Взагалі, самих “планетівців” призначення саме Шпички на цю роль не здивувало. Олександр Косенко, на думку людей відсторонених, був би більш логічним кандидатом, проте великий майстер сам заявив, що про тренерство у “Планеті” не мислить.
Відставка Водяна, з одного боку, стала несподіваною і навіть схильні до команди люди розводили руками, коли запитував їх про причини такого рішення. Не виключено, що Водян горою стояв за гравців, які потерпали від фінансових негараздів, але це тільки одна версія, і сприймати її як єдино правильну не можна.
Майбутнє “Планети” на сьогодні бачиться доволі туманним, і яким цей проект буде надалі, або з прицілом на “золото” наступного чемпіонату, або піде шляхом “Енергії” і залучатиме молодих – невідомо.
Тарас Шпичка у новій ролі почувався скромно (сам уперше на майданчик він вийшов на 35 хвилині, і відіграв кілька змін), без зайвих емоційних вигуків, але досить упевнено, ненавязливо підказуючи підопічним наступні ходи. На майданчику у нього власне був Косенко, можливо, не такий швидкий як у молоді роки, але все одно еталонний з точки зору техніко-тактичний дій та розуміння гри. Надто вразило, коли найкращий футзаліст України усіх часів, на останніх хвилинах за вирішеного підсумку матчу, не погребував допрацювати епізод до кінця, просто “постелившись” на майданчику.
Швидкий гол Мельника, коли він замкнув справа “глибоку” передачу Шайтанова і у дотик вдарив у ближній кут, змусив засумніватися щодо реальності принаймні поточної інтриги у поєдинку. “Молоді” енергетики попервах не завжди встигали за переміщеннями суперників, не кажучи вже про контргу. Але з часом її вирівняли, якщо брати до уваги явне домінування господарів з перших секунд, і навіть спробували застосувати контрзасоби. Проте було відчутно, що розуміння футзальної науки гостям ще не вистачає. Зокрема, у одному з епізодів
новоспечений батько Шайтанов (його донечці уже три місяці) зумів без надзусиль ліквідувати потенційний вихід 2 в 1, здебільшого тому, що одному з гравців “Енергії” елементарно бракувало хитрості.
У другому таймі певна розконцентрація Пітулі призвела до повторного взяття воріт, але рахунок 2:0, по-своєму, точно був нелогічним. До цього Хлюбко, замикаючи простріл зліва Кузя, на дальню штангу якимось дивом примудрився не влучити у порожній кут воріт. Але назагал другий тайм показав перевагу господарів не тільки у майстерності, але й у фізичній підготовці – “Енергії” важко було підтримувати темп, внаслідок чого наша команда аж надто глибоко сиділа в обороні і не завжди встигала перебудовуватися.
Варто також відзначити, що посередня за імпульсом гра все одно стала проблемою для арбітра Юрія Воложенка – непослідовність його рішень і “втрати” епізодів були достатньо очевидними, щоб зробити певні висновки про фаховий рівень.
Коментарі
Тарас Шпичка, головний тренер “Планети”:
- “Енергія” команда з іменем, і ми, не зважаючи на нинішній кадровий потенціал суперника, налаштовувалися на матч серйозно. Очікували супротиву, гості його виявляли непогано. У першому таймі нам бракувало логіки у завершенні атак, а у другому дотисли суперника завдяки кращій фізичній готовності. Підопічні молодці, виклалися професійно, а когось окремо відзначати я не буду – і не просіть. Завдань як таких на чемпіонат ми не маємо, але можете не сумніватися – прагнутимемо здобути три очки у кожному поєдинку (гравці “Планети” після матчу запевнили, що у їх планах – найсерйозніший бій лідеру, “Тайму”. Як доказ - “Планета” прибуває до Львова 16-го, за два дні до поєдинку. - Прим. прес-служби). Чому не грав Лисенко? Ушкодив привідний мяз, але я сподіваюся, що Владислав допоможе команді уже в наступному поєдинку. Чи планує повноцінне тренерство наступного сезону? Нічого такого – цілковито зосереджений на тому, що якнайкраще виконати свою роботу у цьому сезоні. А там – побачимо.
Микола Сич, головний тренер “Енергії”:
- Моментів у нас багато бути не може. Даються вони важко, тому треба відповідальніше ставитися до реалізації. На 27 хвилині стовідсотковий момент втратив Хлюбко, а господарі натомість собі такого не дозволяли. Команда не має запасу міцності, тому виникають окремі похвилинні провали у грі. Трохи не дотерпіли ми.
Суперник назагал сподобався і по-іншому бути не може – там зібралися серйозні, досвідчені люди. Як травмовані? Федюк, сподіваюся, зіграє у “дербі” проти “Кардиналу” (матч перенесений з 17 на 16 квітня. - Прим. прес-служби), а на Тригубця реально розраховувати можна буде у травневих поєдинках.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=851
Просмотров: 874 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz