Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Февраль » 24 » РОМАН ЯРИЙ: "ГАДАЮ, ПРИЙШОВ ЧАС ПЕРЕМАГАТИ "ЄНАКІЄВЕЦЬ"!
22:06
РОМАН ЯРИЙ: "ГАДАЮ, ПРИЙШОВ ЧАС ПЕРЕМАГАТИ "ЄНАКІЄВЕЦЬ"!
- З яким настроєм команда повернулася до Івано-Франківська після непростого вояжу за маршрутом Харків - Одеса?
Скажемо так, повернулися ми з подвійним настроєм: вилетіли з Кубку, натомість перемогли у чемпіонаті. Щодо гри з "Локомотивом", то мали усі шанси витягнути цей матч, адже нам потрібно було забити всього один голи, щоб пройти далі. Проте в той день у господарів був скажений фарт: усе, що вони били в напрямку наших воріт, досягало мети. До того ж харків'яни добре оборонялися, коли ми намагалися використовувати позиційний напад. Загалом, "Локомотив" дуже глибоко і ціпко грає у захисті, а у нападі в переважній більшості вони діють на швидких контратаках. Власне, вони вичікували свої моменти і реалізували їх. Ми ж свої моменти просто не змогли успішно завершити. Більш того, у нас були дуже хороші моменти і наприкінці, коли ми розігрували п'ятого гравця. Лише я мав три хороші нагоди для взяття воріт, а забив - із найгіршої ситуації.
Щодо матчу в Одесі, то рахунок 2:0 знову ж таки не по грі. Ми повинні були забивати набагато більше і швидше вирішувати долю поєдинку. Особисто я приїхав з цього затяжного виїзду у піднесеному матчі, адже боротьба у чемпіонаті триває. Ми маємо цілком реальні шанси поборотися за призові місця.

- На сьогоднішній момент склад "Урагану" трохи інший, аніж той, яким розпочинали цей сезон. Що про це скажеш?
З гравцями, з якими мали розпрощатись - таки розстались. Не згоден тільки щодо одного трансферу, але це вже моє особисте... А щодо тих гравціх, які прийшли їм на зміну, то "ураганівський" склад отримав досвідченого Сергія Піддубного та забивного Валентина Цвєлих. Зараз за вказівкою тренера ми граємо не четвірками, а п'ятірками. Я думаю, що нічого дивного в тому немає, що склад змінився вже протягом чемпіонату. Натомість ми маємо наразі дуже рівний підбір гравців, ніж був у першому колі.

- З приходом нових людей з'явилася і конкуренція за місце у складі...
Конкуренція була і до того. Але була вона не настільки відчутна, як тепер. Зараз просто набагато більш рівноцінні і збалансовані п'ятірки.

- Який мікроклімат у команді? Чого ти очікуєш від найближчих матчів?
Зараз відносно хороший мікроклімат, особливо після останніх перемог у чемпіонаті. І навіть виліт з Кубку не похинув нашого ставлення одне до одного. Попереду у нас дуже важлива серія матчів, яка розпочинається домашнім поєдинком проти "Єнакієвця". Далі - "Локомотив" на виїзді і вдома - "Планета". Ці всі матчі, так би мовити, за шість очок. Тож нам потрібно налаштовуватись від гри до гри, щоб досягти позитивного результату. До того ж, ми просто зобов'язані взяти реванш у "Локомотива" в чемпіонаті за нещодавню прикру кубкову поразку.

- Наскільки вплине на результат гри з "Єнакієвцем" присутність на тренерському містку цієї команди Юрія Кобзаря?
Мені відомо, що "Єнакієвець" дуже посилено готувався до зустрічі з нами. Щодо Кобзаря, який ще донедавна тренував "Енергію", то після поразки від "Урагану" (3:6), він зробить якійсь певні висновки і використає їх вже як тренер "Єнакієвця". Взагалі, наш сьогоднішній суперник - дуже специфічна команда, яка має свій стиль гри, в якій є свої лідери - Хурсов, Замятін, Рябцев. Хоча, як на мене, чогось нового від цієї команди ми не побачимо, оскільки не може новий тренер за такий короткий час внести корективи у гру настільки кардинально.

- В українському чемпіонаті залишилось лише дві команди, яких "Ураган" ще досі не перемагав. Це - донецький "Шахтар" та "Єнакієвець"...
Скажу одне - потрібно порушувати цю погану традицію. Гадаю, прийшов час перемагати "Єнакієвець"!

- Чи слідкуєш за виступами інших ігрових команд Івано-Франківська?
Останнім часом почав ходити на баскетбол, досить непогано грає наша "Говерла". Хотів би відзначити хорошу організацію баскетбольних матчів найвищого рівня. Але в баскетболі трішки легше розташувати до себе вболівальників, адже багато м'ячів закидається під час гри, тому вболівальники аплодують набагато частіше, аніж в міні-футболі. Я розумію, що вони хотіли б, щоби ледь не кожна атака "Урагану" закінчувалася голом, але так не буває. Більше того, у футзалі десь пас даси не туди, на трибунах завжди знаходяться "розумники", які починають "підказувати" що і як треба робити. Я ніколи не відповідаю на такі "підказки", але говорити, коли ти сидиш і дивишся - одне, інша справа перебувати у грі, у цій напрузі. Нам, гравцям, потрібно просто відкидати це і не зважати, а тим більше не заводитись від цих "порад". Це тільки заважатиме у грі...

- А як щодо футболу? Адже ти відвідуєш поєдинки за участю "Прикарпаття"...
При нагоді приходжу на домашні ігри "Прикарпаття" (раніше - "Спартака") чи принципові матчі обласної першості. Я тільки за те, щоб на теренах Івано-Франківщини грали свої таланти, свої вихованці. Свого часу я мав достатньо ігрової практики у тому ж "Хутровику", "Прикарпатті-2" чи долинському "Нафтовику". В 17-ть років я вже грав в основі "Хутровика". Молодим гравцям дуже потрібно грати - це неоціненний досвід. На тренуваннях в тебе начебто все виходить, а у грі ти губишся...

- Що можеш сказати першого "ураганівського" вихованця Петра Шотурму?
Для нього у мене є одне побажання - щоб продовжував у такому ж дусі працювати, щоб не губився у різних ігрових ситуаціях. Він має дуже хорошу схильність саме до міні-футболу. Це - його вид спорту, і якщо Петро продовжить наполегливо старатися, то вже незабаром буде гравцем основи "Урагану".

- На завершення, твої побажання "ураганівським" вболівальникам...
На останніх домашніх матчах нас дуже відчутно підтримував наш фан-клуб, за що їм величезна подяка не тільки від мене, а й від усієї команди. Усі вони - просто мододці! Коли починають заводити публіку, люди вже за ними починають нас гучно підтримувати. А мої найвідданіші вболівальники - це, в першу чергу, батько, який приходить на усі домашні матчі "Урагану", а також мої дружина і донька. Свої забиті м'ячі присвячую саме їм.

ИСТОЧНИК: www.uragan.if.ua
Просмотров: 886 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz