Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Январь » 23 » ВАЛЕНТИН ЦВЄЛИХ І СЕРГІЙ ПІДДУБНИЙ - НОВОБРАНЦІ "УРАГАНУ"
08:44
ВАЛЕНТИН ЦВЄЛИХ І СЕРГІЙ ПІДДУБНИЙ - НОВОБРАНЦІ "УРАГАНУ"
ВАЛЕНТИН ЦВЄЛИХ І СЕРГІЙ ПІДДУБНИЙ - НОВОБРАНЦІ "УРАГАНУ"
Перший вихованець "ураганівської" ДЮСШ Петро Шотурма - в заявці команди на друге коло

21 січня були залагоджені усі особисті умови щодо переходу в "Ураган" двох нових гравців. Один з них добре відомий керівництву клубу і вболівальникам. Найкращий голеадор в історії "Урагану" (86 голів за 76 матчів) Валентин ЦВЄЛИХ знову повертається до Івано-Франківська. Ще одним новачком прикарпатської команди стане екс-гравець львівської "Енергії" Сергій ПІДДУБНИЙ, з яким підписано контракт на 2,5 роки.

Кращий бомбардир чемпіонату 2004-05 рр. Валентин Цвєлих вже наступного сезону став чемпіоном та володарем Кубка у складі донецького "Шахтаря", після чого влітку 2006-го уклав контракт з львівським ТВД, а новий чемпіонат розпочав... у футболці "Урагану". Однак з приходом нового на той час наставника Тараса Вонярхи одному з найрезультативніших гравців нашого футзалу місця в команді не знайшлось. Далі Цвєлих опинився у луганському ЛТК (минулого сезону забив 35 голів), за який донедавна і виступав. 29-річний уродженець Кременчука втретє в своїй кар'єрі гратиме за "Ураган" під своїм улюбленим 11-им номером. Цього разу - на правах оренди, принаймі до кінця другого кола...

Ім'я іншого новобранця "Урагану" Сергія Піддубного також добре відоме українським вболівальникам і фахівцям. Розпочавши свою міні-футбольну кар'єру у складі львівської "України" (1995/96), згодом Піддубний переїхав до Рівного, де продовжив виступати за місцеві "Случ" (1997/98) і МФК "Рівне" (1999/01). З 2001-го року він з успіхом захищав кольори львівської "Енергії", у складі якої за 7 сезонів став чемпіоном України та срібним призером (двічі). Піддубний є рекордсменом за кількістю проведених матчів за "зелено-білих" - 215 (!), в яких він забив 104 голи! Це - другий показник в історії львівського клубу після 129 голів Валерія Легчанова. 32-річний уродженець Рівного гратиме в "Урагані" під 20-им номером і стане вже четвертим екс-гравцем "Енергії". Свого часу досвідчений старожил львівської команди виступав разом з Кіндратівим, Куликом та своїм земляком Паршиковим.

Також у заявку "Урагану" на друге коло Чемпіонату України потрапив 16-річний Петро ШОТУРМА. Футболіста юніорської збірної України U-16 чотири рази поспіль визнавали кращим гравцем чемпіонатів та кубку України серед юнаків 1992 р.н. Ще двічі Шотурма ставав кращим бомбардиром турнірів під егідою УДЮФЛ. Це перший (!) вихованець дитячо-юнацької школи "Урагану", котрий у такому юному віці вже незабаром може дебютувати у вищій лізі. Принаймі, вже два роки молодий талант івано-франківців з успіхом грає за "ІФКФВ-Ураган-2" у другій лізі та обласній першості.

Головний тренер "Урагану" Сергій ГУПАЛЕНКО так прокоментував появу у команді нових виконавців:

- Я задоволений нашими придбаннями під час трансферного вікна у чемпіонаті. Сергій Піддубний і Валентин Цвєлих повинні підсилити гру команди, особливо, в атаці. Принаймі, у другому колі я на це розраховую.
Піддубний не один рік в міні-футболі. Тільки за "Енергію" відіграв 7 сезонів. Досвідчений гравець, розумний футболіст, має "голову", володіє хорошим дриблінгом. Про бомбардирські якості Цвєлих знають усі. З двох моментів може "придумати" три голи.

Щось розповідати про них більше - немає потреби. Обидва прибули у непоганій формі, вчора вперше тренувалися з командою. Але, які б не були майстри, потрібен час, щоб у новому колективі знайти спільну мову, зігратись. Гадаю, що процес адаптації для Цвєлих і Піддубного пройде швидко, і в суботній грі з "Таймом" я на них хочу розраховувати.

Петра Шотурму будемо також підпускати до основного складу. Дуже талановитий хлопець, який вже виріс з юнацького футзалу. Зараз він півтора роки грає в "Урагані-2" проти дорослих команд, набуваючи потрібного досвіду.

Олег ЛАНЯК. Прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 894 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 5.0/1
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz