Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2008 » Май » 30 » Бюджеты профессиональных спортивынх клубов во Львове
23:58
Бюджеты профессиональных спортивынх клубов во Львове
"Карпати" - бюджетний аутсайдер вищої ліги
За словами спортивного директора "Карпат" Юрія Дячука-Ставицького, "великі футбольні клуби можуть дозволити собі купувати гравців на суму 50 - 100 мільйонів доларів".

Річний бюджет "Карпат" становить вісім мільйонів доларів. Це один із найскромніших показників у вищій лізі чемпіонату України. Зарплатний діапазон "зелено-білої" команди коливається у межах 1 та 10 тисяч американських доларів.

Розвідати інформацію про бюджет ФК "Львів" нам не вдалося. Представники "городян" без санкції президента клубу Юрія Кіндзерського таку інформацію надавати побоюються.

"Галичанок" утримують спонсори
Річний бюджет "Галичанки" становить понад 5 мільйонів гривень, повідомила керівник відділу PR ФПГ "Росан" Оксана Владимир. За даними, які вона надіслала, "майже увесь бюджет команди формують спонсорськими коштами. Із державного бюджету команда не фінансується взагалі, а  кошти міської та обласної влади, які виділяються на команду, заледве сягають 6%". Рівень зарплат гравців команди залежить від амплуа та класу: він може сягати рівня зарплат гравців окремих євроклубів. Конкретних цін нам не назвали, але повідомили, що вони можуть змінюватись протягом сезону, у залежності від досягнень клубу.

Малий футбол - малі гроші
Відвертим у фінансовому питанні був президент діючого чемпіона України - "Енергії" Олександр Стефанків. Але і він навів лише приблизні дані. Отже, за його словами річний бюджет "Енергії" складає приблизно від 2,5 - 3 мільйонів гривень. Відповідно до бюджету формується і зарплата гравців. В "Енергії" вона становить приблизно від 500 - 1000 доларів США, а в "Шахтаря" від 3 - 6 тисяч американських доларів. Що стосується преміальних "енергетиків", то тут приблизні цифри такі: від 200 - 250 доларів.

Річний бюджет команди "Тайм" становить приблизно 2 мільйони гривень. Про це нам повідомив президент клубу Роман Кедик. На запитання: хто фінансує клуб? - відповів: "Ми самі себе фінансуємо". Інформації про те, скільки заробляють гравці команди, Роман Володимирович не надав, аргументуючи це комерційною таємницею.

Досить відверто на цю тему погодився поговорити президент клубу "Кардиналу" Володимир Валявка. За його словами, цьогорічний бюджет його команди становить приблизно 500 тисяч гривень. Що стосується зарплати гравців - вона у кожного індивідуальна, а діапазон платні складає від 500 до 2-ох тисяч гривень.

Гастролі "політехам" обходяться найдорожче
Генеральний директор БК "Політехніка-Галичина" Ігор Савицький каже, що середній бюджет його клубу становить 5 мільйонів 800 тисяч гривень. "Тут враховувати треба те, що баскетбол - це роз`їздна командна гра. В усіх інших спортивних іграх, крім футболу, бюджет на роз`їзди менший, отож і фінансування менше. Ми граємо 90 ігор за рік, а гандболісти, для порівняння 46 ігор. Тому затратна частина в баскетболі є більшою, ніж в інших командних ігрових видах спорту, -- каже Ігор Васильович. -- Ще одне. Враховуючи те, що БК "Київ" та «Азовмаш» грають ще й у Кубку УЛЕБ, тобто роз`їзди за кордон в них довші і затрати у них відповідно набагато вищі. Тому їх приблизний бюджет становить 100 мільйонів гривень".

Аматори самі собі спонсори
Є ще у Львові хокейний аматорський клуб ХК "Львів". Тут статус аматорів повністю відповідає юридичному статусу любительського спорту. Головний тренер команди і за сумісництвом її президент Михайло Чеканцев був відвертим: "Бюджету у нас немає. Щоб виїхати на матч в інше місце ми скидаємо свої кровні за послуги транспорту. Оплачуємо також орендований льодовий майданчик. Це нам обходиться у 100 гривень за одну годину тренувань. Аматори грають не за гроші, а для власного задоволення".

Данные на начало 2008 года
ИСТОЧНИК: http://www.prosport.lviv.ua

Просмотров: 1167 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz