Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Февраль » 26 » "УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЕНЕРГІЯ" (Львів) - 5:8 (2:4)
11:26
"УРАГАН" (Івано-Франківськ) - "ЕНЕРГІЯ" (Львів) - 5:8 (2:4)
Надрезультативний суперматч в рамках 19-го туру Екстра-ліги видали "Ураган" з львівською "Енергією", наколотивши на двох аж 13 голів. Хет-трика Сержао і дубля Цвєлих, котрі у першому таймі вразили ще й власні ворота, виявилось замало для загальної перемоги. "Енергетики" виявились більш результативнішими, зумівши вперше з січня 2008 року відсвяткувати успіх в Івано-Франківську.

А востаннє тут перемагав "Локомотив" - восени 2010 року. З того часу підопічні Сергія Гупаленка впродовж 23 матчів не знали гіркоти поразок на рідній арені, поступившись лише ТВД по пенальті у третій грі чвертьфінальної серії. Після останнього домашнього фіаско від найпринциповішого суперника, "Ураган" майже остаточно пропрощався з надіями відстояти свій чемпіонський титул...

Відкривати рахунок на другій хвилині міг Павлюк, але блискуче зіграв Лисенко, дивом витягнувши м'яча з "дев'ятки". Після цього гості перехопили ініціативу, діяли швидше і гостріше, і це принесло свій результат. На п'ятій хвилині Макаєв на підступах до штрафної розхитав Валєнка і пробив повз голкіпера - 0:1. "Ураганівці" намагалися швидко відігратися, створили кілька непоганих моментів, але... пропустили вдруге. Цвєлих, намагаючись перервати простріл Якуніна з правого флангу, на швидкості зрізав м'яч у свої ворота - 0:2.

Тут же Сергій Гупалнко взяв тайм-аут, однак майже одразу після хвилиннної перерви івано-франківці пропустили і втретє. Легчанов несильним, але точним ударом з правого флангу завершив швидку контратаку "Енергії" - 0:3. Майже одразу "розмочити" рахунок міг Королишин, який вирішив взяти гру на себе, пройшов двох захисників, однак пробив поруч зі штангою. Втім вже за мить Сержао таки зумів відквитати один м'яч: бразилець промчав по флангу, змістився в центр і з-під захисника вистрілив у дальній кут - 1:3.

Відчувши себе впевненіше, франківці великими силами пішли вперед. Лисенко ліквідував загрозу під виходу Карліньоса сам-на-сам, після чого львів'янам вдалася стрімка контратака, і Сержао у підкаті перервав передачу на Павленка, але досить невдало - знову автогол, і знову "мінус три" - 1:4. Господарі й надалі намагались штурмувати ворота "енергетиків", однак Карліньосу, Леандріньо, Цвєлих при завершальних ударах не вистачало трошки точності - м'яч буквально "свистів" поблизу штанг воріт. Двічі пощастило й "Урагану", коли Рогачов впродовж однієї хвилини перевірив на міць обидві стійки.

Та все ж наприкінці першого тайму господарі зуміли скоротити відставання до двох м'ячів. Один з найактивніших на майданчику у складі франківців, Цвєлих вирішив взяти ініціативу на себе. Здійснивши рейд зі своєї половини, Валентин майстерно переграв двох захисників та голкіпера і забив "гол у роздягальню" - 2:4.

Другий тайм "Ураган" розпочав активніше, з перших хвилин кинувшись відіграватись. Біля воріт гостей ставало гарячіше, тож у Лисенка роботи явно побільшало. До ударів Леандріньо та Ярого кіпер "енергетиків" був готовий. Виручив він і після класного пострілу Валєнка, потягнувши м'яча у шпагаті, а Карліньос пробив над поперечиною. На 26-й хвилині своє вагоме слово сказав Сержао, який обігрався з Валєнком і скоротив рахунок до мінімуму - 3:4.

Далі капітан "Урагану" пробив над "дев'яткою", а згодом Леандріньо не зумів розібратися з Лисенком у ближньому бою. Після цього впродовж лише двох хвилин арбітри "нарахували" аж чотири фоли в пасив господарів, відтак на 29-й хвилині у ворота франківців було призначено дабл-пенальті, який чітко реалізував Легчанов - 3:5. Двічі Ципун виручив свою команду, зреагувавши на підступні удари Овсяннікова і Макаєва.

Повернути інтригу міг Сержао, але м'яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки. Всього за хвилину спрацювало футбольне правило, і Павленко знову втретє у цій видовищній грі зробив "плюс три" для "зелено-білих", елегантно перекинувши воротаря - 3:6. Щоправда, тут же Карліньос вийшов п'ятим польовим, і всього за кілька секунд франківці зуміли розіграти більшість - 4:6. Сержао оформив хет-трик і знову додав оптимізму партнерам по команді.

Однак не довго раділи господарі, оскільки вже за хвилину "Ураган" знову пропустив. Невдалі дії у захисті під пресингом "енергетиків" призвели до чергового взяття воріт: Павленко асистував Чепорнюку, який без проблем відправив м'яч у порожній кут - 4:7. Минає ще хвилина, і Леандріньо, вдало зігравши у відборі, відпасовує на Цвєлих - 5:7.

Незабаром він міг стати героєм-рятівником для франківців, але... Спершу Чепорнюк не "захотів" стати автором третього автогола у матчі, винісши м'яча майже з лінії після гострого прострілу Цвєлих, а потім Валентин дивом з метра не потрапив в порожній кут. Покарання "Енергії" було блискавичним, і Овсянніков замкнув дальню стійку, завершивши миттєву контратаку львів'ян - 5:8.

Та все ж "Ураган" не здавався. Шикарний момент повернути інтригу мав Цвєлих, але пробив над Лисенком і над перекладиною. На останніх секундах кіпер "зелено-білих" потягнув удар Леандріньо. У підсумку "Енергія" відстояла переможний для себе рахунок, а феєричний матч в Івано-Франківську став найрезультативнішим у цьому сезоні в Екстра-лізі.

25 лютого. 16:00. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 1200 глядачів.
Арбітри: Іванов (Дніпропетровськ), Дребужан (Мукачеве). Інспектор: Веремчук (Рівне). Делегат: Журавльов (Київ).
Ураган: Колток (Ципун, 10) - Цвєлих, Леандріньо, Ярий, Павлюк - Карліньос, Валєнко-к, Сержао, Королишин - Аветисян, Крикун.
Енергія: Лисенко-к - Якунін, Легчанов, Павленко, Овсянніков - Чепорнюк, Рогачов, Д.Бондар, Макаєв - Коваль, Тригубець.
Голи: Сержао (10, 26, 32), Цвєлих (20, 34) - Макаєв (5), Легчанов (9, 29), Цвєлих (9, а/г), Сержао (12, а/г), Павленко (32), Чепорнюк (33), Овсянніков (37).
Попередження: Чепорнюк (31).

ИСТОЧНИК: www.uragan.if.ua
Просмотров: 465 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz