Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Сентябрь » 1 » Сергій Пєсоцький: “У груповому турнірі у нас не було суперників”
15:49
Сергій Пєсоцький: “У груповому турнірі у нас не було суперників”
Головний тренер команди Сумського державного університету, яка представляла Україну на чемпіонаті Європи серед студентів поділився враженнями із “Футболом 5х5”.

Це був не перший чемпіонат Європи у якому Україну представляв саме сумський університет...
Так, ми брали участь у 2007 році, коли чемпіонат проходив у Словенії. Саме тоді дніпропетровська команда складена на базі гравців “Будівелу” стала чемпіоном Європи, а ми посіли 4 місце. У півфіналі за пенальті поступились хорватській команді, а у матчі за 3 місце, також за пенальті програли сербському колективу.

Загалом на таких чемпіонатах Європи лімітовані заявки команд від однієї країни чи якби були ще бажаючі виступити на чемпіонаті, то їх б допустили?
Тоді коли ми їздили на чемпіонат Європи. Україні дозволили виставити дві команди: чемпіона країни і команду, яка потрапила у призери на попередньому чемпіонаті Європи.
А зараз регламент трохи поміняли. Допускають не більше 16 команд, можливо це зв’язано із світовою фінансовою кризою. А у 2007 році на чемпіонаті Європи виступало аж 21 команда.
Цього року від України взагалі могла не поїхати жодна команда. Лише у останній момент відмовилась турецька команда. І організатори відразу віддали це місце нам. Адже ми з ними вже довго контактували і вони нас поставили в резерв. Ми з організаторами впродовж двох місяців переписувались в інтернеті, і казали їм, що хоч одна команда з України має брати участь у європейському форумі. Вже коли ми прибули у Чорногорію, ми дізнались, що не допустили ще й команди із Італії і Сербії.

А чому не було російської команди, адже росіяни досить розвинена країна у міні-футболі?
Минулого року на чемпіонаті Європи в Польщі виступала команда із міста Набережні Челни. Але вона зіграла невдало, навіть не вийшла з групи. Тому думаю через це, росіяни не виставили команду і на цей чемпіонат.

За організацією ця європейська першість відрізнялась від чемпіонату у 2007 році, у якій Ваша команда також брала участь?
Хотілось б відмітити, що студентський футзал також досить швидко розвивається. Особлиіво в Сербії, Хорватії і інших Балканських країнах, а також в Іспанії, Португалії. Італійців у цьому році не було, але я знаю, що в них також розвинений сдутентський футзал. Рівень команд росте і з ним покращується організація таких турнірів. Сподобалась організація побуту: і житло, і харчування було на найвищому рівні. У 2007 році в Словенії ми були на побережжі Адріатичного моря, цього разу ми також були всього за 50 кілометрів від моря. Загалом я вражений рівнем гостинності чорногорців.

Дивлячись на результати матчів групового турніру склалось враження, що гідних суперників не було...
Нам трохи пощастило із жеребкуванням. Ми були сіяні, адже Україна завдяки виступам дніпропетровської команди і сумської два роки тому, посідає перше місце у європейському рейтингу серед студентських команд. Крім нас сіяними були іспанці, португальці і господарі чемпіонату чорногорці, які на груповому турнірі не могли потрапити до однієї підгрупи. Загалом із суперниками нам поталанило, адже ними були команди із країн, де футзал не дуже розвинений. Ми не мали великих побоювань щодо результатів поєдинків на груповій стадії. Хоча матчі складались по-різному і не завжди хід гри мене задовільняв. Але з головним завданням посісти перше місце, щоб не потрапити у чвертьфіналі на одного із фаворитів, ми справились.

Загалом, за фаворитів турніру, за команди Португалії, Іспанії, виступали гравці, які грають у вищих дивізіонах тих країн?
Я не спілкувався із своїми колегами з тих країн. Але наскільки мені розказували хлопці, то дуже багато гравців і в Португалі, і в Іспанії, і в Хорватії грають у перших і вищих лігах цих країн. Про що і свідчить досить високий рівень їхніх студентських команд.

Розкажіть про епізод після якого призначили пенальті у ворота української команди у фінальному поєдинку...
Загалом момент на розсуд судді. Іспанський гравець проривався до ближньої штанги, показав вліво і входив у штрафний майданчик. Наш гравець, а саме Колесник, забрав ногу, але іспанець зімітував падіння. Другий арбітр матчу із Фінляндії був ближче до епізоду і пішов показувати місце із якого потрібно пробивати штрафний удар. Але головний арбітр із Португалії взяв ініціативу на себе і показав на шестиметрову позначку. Загалом трохи неправильно на фінальний поєдинок у якому грають іспанці призначати португальського арбітра. Адже все-таки Португалії і Іспанія країни-сусіди. Якби призначили на наш матч росіянина, чи скажімо білоруса, це б також було не дуже правильно.
Були моменти у півфіналах, і в нашій грі, і в другій парі, коли йде рівна боротьба, арбітри не вмішувались у гру і не призначали сумнівних пенальті. Шкода, звичайно, що ми постраждали.

А загалом на якому рівні був арбітраж усіх поєдинків чемпіонату?
Усі арбітри були високої кваліфікації. П’ять чи шість арбітрів були категорії FIFA. Це –фінський, сербський, хорватський арбітри. Португалець Антоніо Кардосо був головним у всьому суддівському корпусі. Також матчі счемпіонату судив сумський арбітр національної категорії Андрій Івашина.
Загалом в плані дисципліни і порядку під час матчів все було на вищому рівні. Усі гравці на лавці запасних сидять в маніжках, ходити має право лише тренер. На кожному матчі є комп’ютер, відразу після гри видаються підписані протоколи. У цьому організація матчів дуже відрізняється від українського чемпіонату. Хоча я не бачу жодних перешкод, щоб таке було і у нас, хоча б у вищій лізі.

Володимир Крупчук

Просмотров: 829 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz