Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Октябрь » 24 » Сергій Ягодкін: «Нинішній тренер збірної не вболіває за Україну»
13:04
Сергій Ягодкін: «Нинішній тренер збірної не вболіває за Україну»
Головний тренер полтавської "Ніки" відкрив своє бачення про чемпіонат, про "Біличанку" та збірну України по футзалу.

Нещодавно стартував ювілейний, 20-й чемпіонат України з футзалу серед жіночих команд. Полтавщину цього разу вперше представляють одразу дві команди. І якщо для «Надії-ДЮСШ» з Гребінки завдання стоїть закріпитися у вищій лізі, то у багаторазового чемпіона і володаря кубку України полтавської «Ніки-ПНПУ» мета одна – повернути собі звання найсильнішої команди держави.
 
І передумови для цього є. Які? Про це ми запитали у головного тренера команди Сергія Ягодкіна.
- Сергію Григоровичу, у цьому сезоні в перегонах беруть участь дев’ять команд, серед них чимало тих, які у минулому чемпіонаті грали ще у нижчому дивізіоні. Яким вам бачиться ювілейна першість?
- Команди, які перейшли з першої ліги поки що не готові сперечатися з нами. Ми неодноразово зверталися з пропозиціями щодо підняття рівня українського жіночого футзалу. Необхідно створити суперлігу з чотирьох команд, як в Росії, наприклад. Тоді кожен матч буде проходити на високому спортивному рівні. А коли ми граємо з противником нижчого рівня, то ніякого прогресу у нас не буде. Але поки що федерація нам назустріч не йде. Цього разу ми маємо величезне бажання повернути славу полтавського жіночого футзалу до Полтави, поборотися за перше місце. Наш головний суперник, нинішній чемпіон, команда «Біличанка». У нас була добра підготовка до сезону.

- Дійсно перед початком змагань ви з командою нарешті таки провели повноцінні серйозні збори в Анапі, де закладали складові майбутніх перемог. Хто допоміг в їх проведенні?
- В цьому нам допомогло управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації. Наші дівчата мають виконати норму майстрів спорту. У нас або чемпіонки отримують ці змання, або команда, яка двічі поспіль виборює срібні нагороди. У нас дванадцять
спортсменок можуть стати майстрами спорту. Для цього і варто було надати хороші умови для підготовки, не просто цей час просидіти в Полтаві. І я радий, що нам у цьому допомогли. Та й НИКА Полтава, Сергей Ягодкин, АМФУ, женский футзал, Ягодкін, Жіночий футзал, АФУдівчата свої особисті кошти внесли, щоб ця поїздка відбулася. Так ми спільними зусиллями виїхали до Анапи. Там ми зіграли спаринги з командою «Сніжана». Це бронзовий призер Росії. Дівчата з великим задоволенням провели з ними матчі. Хоча і шість матчів ми програли, але і два виграли. Відпрацювала збір команда добре. Тренувалися дуже інтенсивно. На купання в морі були лише лічені години. Всі розуміли, що приїхали працювати.

- Сергію Григоровичу, те, що за нашу збірну грає лише одна представниця «Ніки» ви вважаєте нормальною ситуацією?
- Це не нормально. З цього приводу ми розмовляли і в асоціації міні-футболу. Але Колок (прим. автора, тренер «Біличанки» і збірної України) відкрито сказав про те, що чому це він має готувати наших дівчат, коли йому потрібно, щоб зростали свої. Розумієте, людина не вболіває за Україну, а тільки за свою команду. Ми дівчатам сказали, от обіграйте «Біличанку» і доведіть, що ви найсильніші в Україні. Тоді вся навіть п’ятірка наша має бути у збірній!

- А в ті часи, коли «Ніка» постійно була чемпіоном, до збірної України входили тільки наші гравці?
- Ні. Ми тоді брали дівчат і з Черкас, і з інших міст. Я ніколи не був прихильником того, щоб за збірну грали лише вихованці одного клубу. Ми хоч і були чемпіонами, але з одинадцяти було лише п’ять футболісток з Полтави.


Григорій ГЕРАЩЕНКО,Журналіст

ИСТОЧНИК: http://belichanka.com/news/sergij_jagodkin_trener_zbirnoji_ne_vbolivae_za_ukrajinu/2013-10-22-1721
Просмотров: 513 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz