Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Сентябрь » 10 » Сергій ГУПАЛЕНКО: "МІНІМУМ - УВІЙТИ В ПРИЗЕРИ"
10:03
Сергій ГУПАЛЕНКО: "МІНІМУМ - УВІЙТИ В ПРИЗЕРИ"
Івано-франківський "Ураган" розпочав виступ у новому сезоні Вищої ліги. У першому турі команда на виїзді грала у Рівному з місцевим "Кардинал-­Рівне". Ще перед виїздом на цей матч "Репортер" вирушив на тренування "Урагану" до Коледжу фізвиховання, де поспілкувався з головним тренером Сергієм Гупаленком.

- Сергію, як пройшло міжсезоння для "Урагану"? Ви задоволені підготовкою?
- Наш перший міжсезонний збір був присвячений фізичній підготовці. Відбувся у Кароліно- Бугас Одеської області. На третьому тижні ми вже підключили заняття з м'ячем. Другий збір у Польщі був ігровим. Взяли участь у турнірі, зіграли кілька спарингів. В принципі, те що хотіли, ми пройшли. Звичайно, були й нюанси, після піску важко переходити на ігрове покриття, але з кожною грою ми прибавляли. Вважаю, що до сезону підійшли в оптимальній формі, команда зіграна.

Щодо кадрів, то після минулого сезону ми втратили кількох гравців, але думаю, нічого страшного. Наразі ми взяли Кирила Ципуна, Сергія Чепорнюка, варто зазначити, що додав Петро Шотурма. Ідеально було б, якби мали 12 гравців. Наразі було би добре залучити ще одного гравця високого рівня. Напрацювання вже є, але поки що не буду про це говорити.

- Сергій Чепорнюк - наразі останнє придбання "Урагану". Що це за гравець?
- Чепорнюк - універсальний гравець високого класу. Він прийшов до нас із львівського "Тайму" - чемпіона України. Тому ми зробили хороше придбання.
У нас вийшли дві різнопланові четвірки. Одна грає більше через "стовпа", інша - без явно вираженого "стовпа", більш кругова гра. Наразі маємо п'ятірку Пилипів - Чепорнюк - Валенко - Шотурма - Павлюк і четвірку Цвєлих - Сімка - Ярий - Кіндратів, до неї хотілося б ще одного гравця.


- Ще раніше до "Урагану" приєднався новий воротар Кирило Ципун. Як нині тренуються голкіпери? Яку роль виконує досвідчений Владислав Корнєєв?
- Корнєєв суміщає функцію тренера воротарів і третього воротаря. Це на випадок, якщо щось станеться - травма чи дискваліфікація через картки. На деяких тренуваннях по 20 хвилин воротарі та польові гравці тренуються окремо. Воротарями займається Владислав, а польовими гравцями - я і Юрій Костишин.

- А як себе проявляє Ципун?
- Нам він подобається. Ми придбали хорошого воротаря. Вони з Олегом Іжаковським будуть конкурувати, бо я вважаю, що в нас два рівних воротарі. Хто буде стояти в воротах - невідомо, це будемо вирішувати по тренуваннях перед грою.

- Що чути про бразильців? Вболівальники активно це обговорюють. Скільки їх буде?
- Попередньо їх має бути троє. Вони такі хлопці, яких важко примусити приїхати на міжсезонні збори. Тому чекаємо їх вже в сезоні.


- У команді нині з'явилися ще два молоді гравці дублю Андрій Космірак і Тарас Королишин. Чи очікувати їхньої появи у цьогорічній кампанії?
- Вони будуть тренуватися з першою командою, але в основі їм поки що рано грати. У цьому сезоні заявляти їх не будемо. Андрію 20 років, а Тарасові - лише 17. Фізично вони нормально розвинуті, але якщо зрозуміють, чого ми від них хочемо в тактичному плані, смисл нашої гри, то не виключено, що наступного сезону потраплять до заявки і будуть грати. І тренерський склад, і команда підтримуємо їх, і я думаю, перспектива є. Але все залежить від них.

- Чи був у міжсезонні ще хтось, кого б Сергій Гупаленко хотів бачити в "Урагані"? Чи всіх, кого ви хотіли запросити, ви отримали?
- Ні, не всіх. Звісно, були ті, кого ми запрошували, але не вийшло їх узяти до "Урагану". Нюансів було багато, але наразі про це вже не хочу говорити, бо вони підписали контракти з іншими клубами.

- У Коледжі фізвиховання завершилася реконструкція манежу. "Ураган" вже тренується у залі, зіграв спаринг з "Таймом". Які враження від цього оновлення?
- Що можу сказати? Супер. Покриття майданчика вже більш європейського рівня. Добре, що встановили штори, вони створюють справжню футбольну атмосферу, а не так, як минулого року, коли сонце в очі світило. Чекаємо, що зараз дороблять роздягальні, і тоді отримаємо взагалі ідеальні умови.


- Цього сезону у Вищій лізі ввели нову систему. Після завершення другого кола матимемо ще й плей-офф. Ваша думка про це нововведення?
- Думаю, це буде цікаво для вболівальників. Плейофф до трьох перемог - це досить нормальна схема. Три рази програти - значить команда точно слабша за суперника. Але моя особиста думка - краще було провести чемпіонат у чотири кола, це можуть бути і спарені тури (дві гри поспіль з одною командою). За такої системи вже точно жодних випадковостей не буде.

- Ви слідкуєте за новинами з інших команд? З ким буде важче чи легше цього сезону?
- Я б не сказав, що хтось "випадає". Не бачу команд, які претендують на роль явних аутсайдерів. Слабких суперників немає. Оборонятися вже всі навчилися. Ще минулого сезону "Тайм" у тому ж Житомирі важко брав очки. Усі будуть битися.

- Яке завдання на цей сезон стоїть перед "Ураганом"?
- Кожного року ми говоримо, що будемо боротися. Ми були і п'ятими, і четвертими. Зараз хочеться третього місця, а ще краще через нього перескочити. Мінімум - увійти в призери. У будь-якому випадку будемо боротися за найвищі місця.


ДО ТЕМИ
Новий сезон дивує вже з самого початку. Буквально напередодні старту чемпіонату з турніру знявся житомирський "Контингент". Отже залишилося 11 команд-учасниць.
У першому турі Вищої ліги, що відбувся у суботу, зафіксовані одразу два сенсаційні результати. Наш "Ураган" у Рівному всуху програв "Кардиналу- Рівне" 4:0. З таким самим рахунком донецький "Шахтар" поступився у Луганську місцевому ЛТК. Інші результати: Моноліт - Єнакієвець 3:4, Енергія - ТВД 4:2, матч ПФС - Локомотив перенесли на 24 січня.

Вже у суботу, 11 вересня, побачимо "Ураган" вдома. До нас приїде ЛТК. До слова, у манежі КФВ вже встановили нові трибуни. Квитки на матчі "Урагану" дещо подорожчали: 15 і 25 грн. Імовірно, перед цим матчем можна буде придбати і сезонні абонементи, що дозволять зекономити кошти порівняно з придбанням квитків на кожну гру окремо.

Микола ВОЛКОВ, газета "Репортер".
Просмотров: 634 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz