Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Октябрь » 25 » РОНІНЬО: "ПРОТИ СПІВВІТЧИЗНИКІВ ЗАВЖДИ ГРАТИ ЦІКАВІШЕ"
10:55
РОНІНЬО: "ПРОТИ СПІВВІТЧИЗНИКІВ ЗАВЖДИ ГРАТИ ЦІКАВІШЕ"
Для бразильського легіонера Роніньо, котрий проводить свій другий сезон в "Урагані", поєдинки проти "Єнакієвця" є дуже особливими. Ще б пак, адже у складі команди з Донеччини виступають кілька його земляків. А з деякими з них Роні вже давно товаришує. Напередодні центрального матчу шостого туру Екстра-ліги 26-річний футзаліст охоче відповів на запитання клубної прес-служби...

- У чемпіонаті Екстра-ліги вже зіграно п'ять турів. Які перші висновки можеш зробити?
Розпочали ми новий сезон досить добре, оскільки перемогли вдома Луганськ з рахунком 5:1. Продовжили ми також непогано, але в нас одна проблема - ми створюємо гольові моменти, але не можемо їх реалізувати. Можливо, нам десь трохи не вистачає фарту. Крім того, думаю, кожен гравець повинен усвідомити себе частиною команди і працювати саме як командний гравець, не піддаючись особистому імпульсу, поводитися на майданчику більш спокійно і виважено.

- Наразі друга команда випереджає останню всього на чотири очки. Зміни у турнірній таблиці будуть ледь не після кожного туру...
Футзал - непередбачувана гра, тому, звісно, турнірна таблиця буде постійно змінюватися. Чемпіонат тільки-но розпочався, тому, яким буде остаточний результат - загадувати не хочу, час покаже. Хоча на даний момент, як на мене, "Локомотив" був поки найсильнішим суперником для "Урагану".


- Суттєво від усіх конкурентів відірвався "Єнакієвець", де грає одразу п'ятеро бразильців. Чотири перемоги і одна нічия на старті - це закономірніть чи випадковість?
Не думаю, що основна причина в тому, що в команді виступають бразильці. Це залежить від цілої команди, від їхньої зіграності, футзальної майстерності, малюнку гри, психологічної складової. Тому, якщо виграє команда, то це заслуга абсолютно всіх.

- До речі, які у тебе відносини із співвітчизниками, що виступають в Україні?
З усіма я в хороших відносинах, підтримуємо зв'язок, спілкуємося. Особливо я дружній з Ромаріо, для мене він як брат, з ним ми 3 роки грали в Грузії. Контактую я й з Тіаго, ми з одного міста, разом виросли, тому з ним я також дуже близький.

- Минулого сезону протистояння з "Єнакієвцем" - це були свого роду бразильські дербі, які завершувались на користь "Урагану" - 4 перемоги та одна нічия. Принципово грати проти земляків?
Те, що я граю проти земляків - це ще цікавіше. "Ураган" - це моя команда, і боротися за неї - це мій обов'язок, тому, коли виходжу на поле, то до кінця захищаю його честь, і не має значення, хто суперник - навіть, якщо це найближчі друзі.


- Чого очікуєш від нового побачення у суботу?
"Єнакієвець" - сильний суперник, тому одназначно легко не буде. До того ж в цьому сезоні ми зустрінемося вперше, тому цікаво подивитися - в чому їхня "родзинка" тепер. Але я завжди мислю позитивно, тому очікую тільки перемоги "Урагану" і, звісно, докладу до цього максимум зусиль.

- Який рівень українського чемпіонату? Чого чекаєш від цього сезону?
Рівень високий, тому й не дивно, що всі команди дуже сильні. Та для мене, як гравця "Урагану" головне, що ми потрапили в четвірку і могли грати в плей-офф.


- За один рік, проведений в Україні, що тобі найбільш сподобалось і, навпаки, не сподобалось в нашій країні?
Мені дуже подобається в Україні, особливо мені імпонує Івано-Франківськ. Це дуже спокійне місто, і нагадує моє рідне містечко в Бразилії. Тому тут добре жити. До того ж, криміналу не так багато (сміється). Правда, дороги в Україні не найкращі. В Івано-Франківську дуже хороші люди: ввічливі, гостинні. Мені довелося побувати в багатьох містах України, тому я маю з чим порівняти.

- Твої улюблені страви - українська та бразильська. Чи вмієш готувати сам?
Мені подобаються і українська і бразильська національні кухні. Найулюбленіша бразильська страва - рис з підливою із квасолі та м'яса. А з української кухні навіть не перелічити, це цілий список всякого смачненького. Ну і, звичайно, борщ, вареники. Вмію готувати і сам, тому часто готуємо разом з дружиною, інколи запрошуємо на частування і друзів.


- Чи є такі місця, які ти полюбляєш відвідувати в Івано-Франківську?
З понеділка по п'ятницю в мене тренування, тому я повністю присвячую себе роботі. Але на вихідні ми з дружиною відвідуємо безліч кафе, ресторанів. Івано-Франківськ - дуже затишне місто, тому улюблених місць з хорошою атмосферою предостатньо. Дуже нам подобається міське озеро, любимо тут гуляти. Нічні клуби вже не відвідую, адже я сімейний чоловік, тому нічні розваги мене не цікавлять.

- Розкажи більше про свою сім'ю.
З моєю дружиною Кеті ми познайомилися в Грузії, в тренажерному залі, де вона працювала адміністратором. Спочатку нам було нелегко, адже в нас різні мови, тому зіткнулися з труднощами в спілкуванні. Правда, Кеті знала італійську, яка трішки схожа на португальську, це і врятувало ситуацію. І зараз в нас грузинсько-бразильська інтернаціональна сім'я, яка мешкає в Україні. Дітей ще немає, але я мрію про сина футзаліста.


- Насамкінець твої побажання вболівальникам "Урагану"?
Найперше, хочеться подякувати всім фанатам "Урагану", що вони з нами. Хочу, щоб вони надалі залишалися нашими відданими вболівальниками, підтримували нас, як на домашніх, так і на виїзних матчах, і завжди вірили в нашу перемогу. А ми в свою чергу, не залишимося в боргу, а даруватимемо їм видовищну гру.

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 610 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz