Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Май » 30 » Роман Вахула: "Чемпіонати Німеччини, Франції чи Англії значно слабші за українську та польську першості"
13:27
Роман Вахула: "Чемпіонати Німеччини, Франції чи Англії значно слабші за українську та польську першості"

Двоє українців стали чемпіонами Польщі з футзалу. Роман Вахула та Сергій Задорожний допомогли краківській "Віслі" уперше в клубній історії вибороти золоті нагороди.

Найбільше до тріумфу долучився Роман Вахула. Він забив доленосний гол у фіналі проти команди "Ред Девілс" (Хойниці). Із новоспеченим чемпіоном поговорив кореспондент.

-  То правда, що ви стали героєм фіналу?

-  (Сміється). Чемпіоном Польщі стає та команда, яка у фіналі тричі виграє у свого суперника. Ми вели в серії з рахунком 2:0.І в третій грі про­гравали 0:1. За шість секунд до фіналь­ного свистка я забив гол. І в серії після матчевих пенальті ми перемог­ли. Свій пенальті я також реалізував.

Для "Вісли" це історичний успіх. Після гри творилося щось неймо­вірне. Деякі наші гравці навіть від радості вилізли на ворота. Потім для нас організували бенкет, на який ми прийшли із сім'ями.

- Донедавна лідером польського фут­залу була "Погонь" із Щецина. Чи мо­жна назвати ваш успіх сенсацією?

-  Сенсація полягає лише в тому, що в регулярному чемпіонаті ми посіли четверте місце і в півфіналі грали з "Погонню", яка очолила турнірні перегони. Однак у серії плей-оф четверта команда була сильнішою за першу. Ми здобули всі три перемо­ги, тому закономірно вийшли до фіналу, в якому теж виграли заслуже­но. Ми довго крокували до п'єдеста­лу, торік були срібними призерами...

-  У чемпіонаті України з футзалу виступає сім команд, а в Польщі - аж дванадцять. Чому так?

-  Якщо порівнювати організацію першостей Польщі та України, то поляки нас переважають. У них також кращі умови для праці, бо в багатьох містах є величезні зали для гри у футзал. А якщо порівнювати саму гру, то в Польщі лише п'ять команд можуть вчинити опір українським клубам. В елітному польському дивізіоні є клу­би, які навряд чи можна назвати про­фесійними. Хлопці працюють в офі­сах і на заводах, а ввечері грають у футзал. Зрозумію, що мій клуб - про­фесійний, де все на найвищому рівні. Принаймні я можу спокійно займа­тися лише футзалом, клуб орендує моїй сім'ї помешкання у Кракові, проблем з оплатою праці немає.

- В Україні такі проблеми часто ви­никали?

- Безумовно! Я ж переїхав до Польщі не від солодкого життя. Доля покерува­ла так, що де б я останнім часом не ви­ступав, ті команди припиняли існування. Спочили у Бозі донецький "Шахтар" і львівський ТВД у той момент, коли я був у команді. Довелося шукати щастя за кордоном. У фінансовому плані я не програв, переїхавши до Кракова.

-  Окрім вас, ще четверо українців виступає у Польщі. Чому наші гравці вибирають саме цей чемпіонат?

-  В Україні лише сім команд, а професійних футзалістів значно біль­ше. Колись у Росії був попит на укра­їнців. Та нині в цій першості існує ліміт на легіонерів. Зрозуміло, що клубам вигідніше запросити талано­витого бразильця, аніж українця. Тому шлях на Схід зачинений.

Можна грати в Західній Європі. Але навіщо? Чемпіонати Німеччини, Франції чи Англії значно слабші за українську та польську першості.. Тому-то українці вибирають сусідню Польщу, де платять не менше, ніж у нашій країні. Тут спортсмен має волю і довіру. Ніхто нас не контролює, ніхто не дивиться, курить футболіст чи ні. Головне - показувати добротну гру. 

Двоє українців стали чемпіонами Польщі з футзалу. Роман Вахула та Сергій Задорожний допомогли краківській

Автор: Олег ЗУБАРУК
За матеріалами: expres.ua
Просмотров: 650 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz