Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Сентябрь » 10 » Роман КОРДОБА: "ДЛЯ МЕНЕ "УРАГАН" - ЦЕ ВЕЛИКИЙ КРОК ВПЕРЕД"
14:23
Роман КОРДОБА: "ДЛЯ МЕНЕ "УРАГАН" - ЦЕ ВЕЛИКИЙ КРОК ВПЕРЕД"
Екс-гравець ТВД Роман Кордоба безболісно влився в новий для себе колектив. До переїзду в Івано-Франківськ він грав за львівську команду з самого початку її створення аж до закриття клубу.

Кордоба пройшов усі підготовчі збори, а офіційно дебютував за чемпіонів України 30 серпня - у матчі за Суперкубок проти львівської "Енергії", де новачка прикарпатців визнали кращим гравцем у складі "Урагану".

- ТВД для тебе - це півжиття. Ти в цій команді став майстром спорту, пройшов шлях від початківця до професіонала. Однак команда не дограла минулий сезон...
- Справді, мої перші кроки в міні-футболі пов'язані саме з ТВД. Я прийшов в цю команду ще тоді, коли вона грала в першій лізі. Мене запросив тренер Роман Ковальчик, який був моїм наставником впродовж багатьох років, саме він привив мені любов до цього виду спорту. Звичайно, я багато-чому навчився, став на ноги, почав грати у вищій лізі. Шкода, що не вдалося дограти минулий сезон через фінансові негаразди клубу, але ми намагалися триматися єдиним колективом і йти до мети.


Так сталося, якщо ви пам'ятаєте, нас зупинив "Ураган". Але це й не дивно, оскільки франківська команда краще укомплектована, її гравці грають в національній збірній, і на той "Ураган" посідав значно вищу позицію в турнірній таблиці. Але тим не менше, ми старалися дати бій суперникові, і, гадаю, у нас вийшли п'ять непоганих поєдинків проти "ураганівців", а незабаром після цього ТВД припинив своє існування.

- Пропозиція перебратися до Івано-Франківська і захищати кольори "Урагану" - це для тебе крок вперед?
- "Ураган" став чемпіоном України, отримавши право грати в Кубку УЄФА - це дуже високе досягнення. Я вже здобув перший титул у складі своєї нової команди, зігравши перший офіційний матч, чому, звичайно, дуже зрадів. ТВД ставило перед собою чималі цілі, але всі бажання не були підкріплені фінансово. Можливо, то я так думаю, але збоку ця ситуація виглядала так: ми непогано розпочали сезон, але реально команді не вистачало людей, щоб змінювати один одного впродовж року, відповідно, під кінець сезону нам не вистачило сил. Перехід в "Ураган" для мене є великим кроком вперед, і тепер у складі івано-франківської команди я намагатимуся досягти найвищих результатів.


- Ти приєднався до нового колективу з першого дня зборів, грав на турнірах у Польщі та Білорусі, де вже встиг відзначитися забитими м'ячами. Чи було важко і як пройшла адаптація?
- Період адаптації не був дуже складним, оскільки багатьох гравців "Урагану" я добре знаю, адже ми граємо не один рік в чемпіонаті України. Тому адаптуватися, як-то кажуть, морально не було складно. А щодо фізичних навантажень в порівнянні з ТВД, то, можливо, на початку було важкувато. Пов'язано це з тим, що мені було трохи незвично тренуватися на піску під час першого тренувального збору. Але до всього звикається, тож тепер я готовий до будь-яких навантажень.

- Зараз Біро Жаде виступає другим тренером в команді і доволі часто саме він пропонує на тренуваннях якісь нові ідеї, нове бачення...
- В "Урагані" кожне тренування відрізняється одне від одного. Щодня на тренування йду з натхненням та в очікуванні чогось нового і цікавого. Взагалі хочу сказати, що легіонери додають команді потужності. В таких майстрів, як Сержао та Біро Жаде, є чому вчитися. Приємно, що вони відкриті для спілкування, підказують, показують, як поводитися на майданчику - вчать новому. Тому на тренування збираюсь з великим задоволенням.


- Перший офіційний матч нового сезону - гра за Суперкубок України. Як вважаєш, яким видався твій дебют у складі "Урагану"? І чи була для тебе особисто принциповою гра проти львівської "Енергії"?
- Так склалося, коли я захищав кольори ТВД, то кожен матч проти "Енергії" був захоплюючим львівським дербі. Тепер я представляю команду "Ураган", відповідно дербі є західноукраїнським, і від цього воно є ще більш цікавішим. Думаю, що принциповість тут своя - "енергетична", але також існує й певна мета. Одне завдання ми вже виконали - здобули Суперкубок України.

А провести перший офіційний матч у складі нової команди, здобути перший трофей було важливим для мене, насамперед, з психологічної точки зору. Такий старт є хорошим початком нового сезону, він додає впевненості та заряду на цілий рік. А з такою підтримкою, яка є в Івано-Франківську, з такими палкими вболівальниками - ми просто не мали права програвати.


- Чи сподівався, що тебе визнають кращим гравцем матчу у складі "Урагану"?
- Напевно, ні, бо вся команда грала на високому рівні, хлопці забивали голи. Мені ж відзначитись не судилося. А нагорода, яку мені вручили, це, можливо, - аванс на майбутнє, аби я прагнув до високих цілей і показував хороші результати у складі "Урагану".

- А які ставиш перед собою завдання в лавах "Урагану"?
- Головна мета - виграти ті трофеї, які команда не здобувала раніше. Відповідно, моє головне завдання - досягнути максимальних результатів та, що не менш важливо, закріпитися в основі, а це - прерогатива тренера. До того ж, незабаром на "Ураган" чекатиме дебют у Кубку УЄФА - футзальній Лізі чемпіонів, що є мрією для багатьох гравців. Тому прикладу усіх зусиль, щоб допомогти команді вдало виступити на євроарені, де, звичайно, хотілося б пройти якомога далі.


- Як сприйняла переїзд до Івано-Франківська твоя сім'я, адже Львів знаходиться зовсім поряд - за 140 км?
- Головне, ми не поїхали кудись на схід. Добре, що Івано-Франківськ знаходиться неподалік від Львова. Моя сім'я адаптувалася доволі легко. Тут досить гарно і затишно, повітря чистіше, подібна культура. Важливим є фактор української мови для нашої доньки, адже вона ходить ще у дитсадок.

- І на завершення розмови - традиційні побажання нашим вболівальникам...
- Вболівальники "Урагану" дійсно палко підтримують свою команду - і вдома, і на виїзді. Я захоплювався такою шаною до команди й раніше, а зараз переконався в цьому особисто. Хочу побажати, щоб вболівальники підтримували свою команду за будь-якого результату й надалі, заохочували і стимулювали нас до нових перемог!

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Олена ЯРЕМЧУК. Прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 674 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz