Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Октябрь » 21 » Роман КОЛТОК: "М'ЯЧ У ВОРОТА "КАРДИНАЛУ" - МІЙ ПЕРШИЙ ГОЛ У КАР'ЄРІ"
12:37
Роман КОЛТОК: "М'ЯЧ У ВОРОТА "КАРДИНАЛУ" - МІЙ ПЕРШИЙ ГОЛ У КАР'ЄРІ"
Після фіаско у Луганську найменше претензій по грі у головного тренера "Урагану" було до голкіпера Романа Колтка. Саме завдяки його вдалим діям чинним чемпіонам вдалося уникнути більш розгромної поразки. 

Про причини луганської невдачі, про перехід до "Урагану" і свій перший забитий м'яч, про дебют у Кубку УЄФА воротар івано-франківців розповів в інтерв'ю з клубною прес-службою.

- Незважаючи на те, що у минулому турі "Ураган" зазнав гостьової поразки від ЛТК, Сергій Гупаленко відзначив тільки тебе в івано-франківській команді. Недаремно ти отримав відзнаку кращого гравця в складі "Урагану" за версією Екстраліги. Але, тим не менш, поразка була болісною…
- Можливо, далася взнаки втома після довгої поїздки через всю Україну. Ми добиралися до Луганська більше півтора доби - з автобуса на потяг, потім з потяга на автобус, і приїхали пізно ввечері. 

Якщо для нас початок гри вийшов дуже складним, то натомість молоді гравці ЛТК швидко включились у гру, вдались до активного пресингу. Ми пропустили швидкий гол, хоча після того було пару моментів, коли ми могли зрівняти рахунок, але натомість отримали ще один гол. В перерві тренер нам спокійно пояснив, що ми повинні в другому таймі відіграти два пропущені м'ячі і забити більше голів, щоб перемогти. 

Але сталося все навпаки... І казати, що до мене, як до воротаря, претензій немає - це неправильно. Якщо команда пропускає п'ять м'ячів, то, я так вважаю, в тому є провина й голкіпера. Щодо гри луганчан, то можу сказати, що команда ЛТК відіграла дуже здорово. Господарі виглядали набагато свіжіше, тому перебігали нас, переграли за створеними моментами і здобули заслужену перемогу.



- Одним з перших, хто потис тобі руку після матчу, був твій колишній наставник Роман Ковальчик, для якого ця перемога стала першою на посаді наставника ЛТК...
- Одразу після гри я потиснув руку Романові Ковальчику і привітав з перемогою. Про те, що вона дебютна для нього у Луганську, навіть і не знав. Згодом ми разом з Романом Кордобою обмінялися кількома словами зі своїми колишніми одноклубниками - Кузем, Шураком і Цимбаляком.

- Згадуючи минулий сезон, коли команда ТВД припинила своє існування, як ти особисто сприйняв пропозицію "Урагану"?
- Насправді, пропозиція з Івано-Франківська була досить неочікуваною для мене, тому я дуже зрадів. Адже на теренах українського футзалу про "Ураган" відгукуються позитивно. До того ж, команда вперше в історії здобула чемпіонський титул і виборола право грати в Кубку УЄФА. Тому навіть не вагався з переходом.



- Під час фінальних матчів плей-офф тебе можна було побачити на трибунах у Львові. За кого тоді вболівав, вже достовірно знаючи, що наступного сезону ти захищатимеш кольори саме "Урагану"?
- Звичайно, переживав за свою нову команду і дуже тішився, коли "Ураган" вистояв та здобув бажану перемогу. Як раз у тих львівських поєдинках відчувалася втрата основного воротаря Кирила Ципуна. А коли рахунок в серії став нічийним, і все вирішувалося в останньому п'ятому матчі, тут своє слово сказав Олег Іжаковський. Я гадаю, він показав достойну гру і допоміг "Урагану" стати чемпіоном.



- Свій перший трофей у новому клубі - Суперкубок України - ти завоював наприкінці літа...
- Звісно, приємно вигравати такі почесні трофеї. Тим більше, в Івано-Франківську все завжди відбувається на високому рівні - з урочистим відкриттям, церемонією нагородження, відзначення переможців та, що найголовніше, за шаленої підтримки вболівальників. Хоч мені і не довелось вийти на майданчик, я був готовий до гри. Тож радів разом з усіма після нашої перемоги над "Енергією".



- Офіційний дебютний матч за "Ураган" проти рівненського "Кардиналу" ти добре пам'ятатимеш, оскільки всього за 9 хвилин ти й перший гол встиг пропустити, і сам відзначився забитим м'ячем. Для воротарів, погодься, це є доволі рідкісним випадком...
- Приємно, що головний тренер нашої команди Сергій Гупаленко дав можливість дебютувати в офіційному матчі чемпіонату України в футболці "Урагану". Рахунок дозволяв це зробити, тож я замінив Кирила Ципуна, а наприкінці ще й Максим Щербина теж захищав ворота. Спершу пропустив - така у воротарів доля (посміхається), а потім, коли "Кардинал" атакував вп'ятьох, перехопив м'яч і пробив по порожніх воротах - влучив... А взагалі, це мій перший гол у футзальній кар'єрі в офіційних матчах, тому дебют вийшов вдвічі приємнішим.



- Ви майже однолітки з Кирилом Ципуном, але він є першим номером в команді. Трохи молодший - Максим Щербина. Які у вас відносини між воротарями чи є момент конкуренції?
- Я вважаю, що в нашій команді абсолютно здорова конкуренція між усіма трьома воротарями. З Кирилом я знайомий давно, ще з виступів у першій лізі, коли він грав за київський НУХТ, а я - за дрогобицький "Каменяр". Ближче познайомився з ним завдяки Сергієві Журбі, з яким він давно дружить. На мою думку, Кирило Ципун на сьогоднішній день є одним з кращих голкіперів в Україні. Він досвідченіший за нас з Щербиною, оскільки у нього за плечима не один міжнародний матч у складі молодіжної і національної збірних. Ми придивляємося до нього, намагаємося вчитися усьому. Головний тренер довірив Кирилові проводити тренування воротарів, тому недарма ми називаємо його на тренуваннях Кирилом Юрієвичем (посміхається). 



- У Сербії, де "Ураган" здобув путівку до елітного раунду Кубку УЄФА, ти потрапив до заявки на всі три матчі. Які враження залишив дебют на євроарені?
- На початку першого матчу було, звичайно, трошки моторошно, адже ми програвали 0:2. Але вже в ході матчу "Ураган" продемонстрував свою перевагу над "Омонією". У наступній грі проти ізраїльської команди наш тренер довірив місце у воротах мені і Максу Щербині. У першому таймі ми також довели свій клас, щоправда наприкінці трошки розслабилися, але це не вплинуло на загальний результат. У третьому матчі поступилися господарям групи, де я виходив на замініу у другому таймі. Гадаю, що мій дебют на євроарені був вдалим, а загалом наша поїздка до Сербії пройшла на високому рівні.



- Попереду - Італія, де "Ураган" чекатиме чинний володар Кубку УЄФА і чемпіон цієї країни. До "Фіналу чотирьох" потрапить лише одна команда з групи...
- Група нам дісталася дуже сильна, але шанси є завжди. М'яч, як то кажуть, круглий... В Італії буде непросто, але поїдемо туди боротися і доводити, що "Ураган" може пройти далі. Адже ще жодна українська команда не виходила у "Фінал чотирьох". Я переконаний, що всі наші гравці докладуть для цього максимум зусиль. Сподіваємося, що до того часу відновляться травмовані "ураганівці", щоб до елітного раунду ми підійшли у бойовій готовності.



- І традиційно наприкінці розмови - кілька слів побажань вболівальникам "Урагану"...
- Перш за все, хотів би вибачитися перед вболівальниками за неприємну поразку в Луганську. Але в нас ще все попереду, тому чекаємо від наших фанів підтримки за будь-якого результату. Маємо надію, що наші вболівальники не втрачатимуть віри в свою команду, і кожен раз підтримуватимуть нас чи-то на трибунах коледжу фізвиховання, чи-то перед моніторами під час виїзних матчів. З такою підтримкою ми готові до нових перемог!

Олег ЛАНЯК, Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 613 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz