Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Март » 12 » РЕНАТІНЬО: "СТАТИ ЧЕМПІОНАМИ УКРАЇНИ НАМ ЦІЛКОМ ПІД СИЛУ!"
10:16
РЕНАТІНЬО: "СТАТИ ЧЕМПІОНАМИ УКРАЇНИ НАМ ЦІЛКОМ ПІД СИЛУ!"
Для 32-річного бразильця Ренатіньо перехід до "Урагану" став нього першим європейським досвідом, про який він абсолютно не шкодує.
Адаптуватись до українського міні-футболу Жозе Ренато Валеріо (повне ім'я латиноамериканця) вдалось досить швидко.

До шести кубкових голів "ураганівський" легіонер додав ще вісім забитих м'ячів у чемпіонаті. Чотири з них Ренатіньо зумів забити в одному матчі - останній виїзній грі проти "Єнакієвця"...

- Насамперед вітаємо тебе з "покером" у гостьовому матчі з "Єнакієвцем". Цього чемпіонату України 4 голи - не таке часте явище. Чи задоволений своїми забитими м'ячами і загалом нічийним результатом?
- Дякую за привітання. Чесно кажучи, дуже радий, що ці чотири забиті м'ячі, насамперед, допомогли нашій команді. Ми весь час програвали - то в один, то в два м'ячі, тому можемо бути задоволені результатом. Особливо, коли відігралися на останніх хвилинах, а мені пощастило забити два голи при грі з п'ятим польовим.

- Кому завдячуєш чи присвячуєш свої забиті голи?
- В першу чергу, за все дякую Богові. Велику моральну підтримку отримую від своєї дружини, а голи, звичайно, присвячую вболівальникам, які приходять підтримати нашу команду, і є найкращими експертами якості гри кожного футболіста.


- У складі "Урагану" ти зіграв майже проти всіх команд вищої ліги. Яке загальне враження склалось у тебе про рівень чемпіонату України?
- На мій погляд, є чотири команди - претенденти на перемогу в чемпіонаті, серед яких і "Ураган". Всі вони як раз перебувають на верхніх щаблях місцях у турнірній таблиці.
Загалом рівень українського чемпіонату є досить високий. Гадаю, вища ліга близька до рівня провідних європейських чемпіонатів - Іспанії, Італії, Росії та Португалії. Звичайно, із залученням кращих іноземних гравців рівень чемпіонату України буде тільки підвищуватись.

- У чому полягає специфіка та певні відмінності у грі, до якої ти звик у Бразилії?
- Я помітив, що в Україні футзал більш колективний, більш раціональний, а в Бразилії - більш технічний, і з точки зору тактики, більш різноманітний. Вважаю, що мені, як легіонеру, потрібно пристосовуватись до будь-яких особливостей тактики та вимог, які ставить тренер, і своєю грою приносити максимум користі нашій команді.


- Які команди вищої ліги, з якими тобі довелося пограти у складі "Урагану", сподобались найбільше?
- Найбільше сподобалась гра команди "Енергія-Тайм". На мою думку, в цій команді є досить хороші футболісти, і вона демонструє стабільну гру. Ми двічі зустрічались з ними - в чемпіонаті та Кубку України. Обидва матчі вийшли дуже бойовими і видовищними, оскільки тримали в напрузі до самого кінця. Така гра, думаю, до вподоби вболівальникам.

- На що здатен "Ураган" у цьому сезоні? І яка мета особисто у тебе?
- Потенціал нашої команди дуже великий. При максимальній самовіддачі гравців у кожній грі ми здатні здобути перемогу в чемпіонаті. Тому не дивно, що моя найбільша мрія - стати чемпіоном України в складі "Урагану".


- Як знайшов спільну мову партнерами по команді? Чи виникали якісь проблеми?
- Найбільша проблема для мене - те, що я погано поки ще володію мовою. Тому в грі здебільшого тренер ставить мені ігрові завдання, використовуючи демонстраційну дошку. В інших ситуаціях, в тому числі й на тренуваннях, користуюсь загальноприйнятими жестами і набором окремих фраз, які мені вже вдалося вивчити. Дуже допомагає присутність в "Урагані" двох моїх співвітчизників - Біро Жаде і Сержао, які добре знають російську, тож саме вони посприяли мені адаптуватись якнайшвидше. Тим паче, ми - бразильці дружимо між собою сім'ями і часто збираємось разом за чашкою запашної кави.

- Як тобі далась адаптація до нової країни, нової команди? Чи не жалкуєш, що переїхав в Україну, адже це для тебе перший виїзд з Бразилії?
- На початку справді було важко. Все таки - дві абсолютно різні країни, культура, побут. Різні часові пояси, клімат, той же холод. В ігровому плані команди з Бразилії відрізняються від українських. В тактичному плані бразильці більш організовані. Але зараз я ні про що не шкодую. Україна для мене - це великий життєвий і футбольний досвід. Моїй дружині тут також дуже подобається.


- Як проводиш вільний час? Як телеканали в основному дивишся? За яку команду вболіваєш?
- У вільний від тренувань і матчів час прогулюємося затишними вулицями Івано-Франківська. Вдома - вивчаємо мову, переглядаємо фільми. По телебаченні віддаю перевагу спортивним і музичним каналам. Полюбляю музику в стилі r'n'b, реп, хіп-хоп. А також в Україні вболіваю за донецький "Шахтар". Хотілось, щоб вони пройшли далі в Лізі Чемпіонів.

- Що знав про Україну, перед тим як сюди приїхати? Які враження у тебе зараз - про Івано-Франківськ, "Ураган", Україну?
- Потрібної нформації було небагато. Почитав в інтернеті загальні відомості. Дізнався, що в Україні довга зима і коротке літо. Ще знав про Андрія Шевченка - його, напевне, знають у цілому світі. Загалом враження у мене хороші, хоча трохи дошкуляє незвичний холод.

Івано-Франківськ - невелике красиве містечко, до якого ми з дружиною потроху звикаємо. Команда "Ураган" - гравці, тренери та керівництво - дуже хороші люди, з якими приємно спілкуватись і робити одну спільну справу. Наш спортивний зал - один з найкращих в Україні. Тут приємно тренуватись і проводити матчі, на які приходять багато вболівальників.


- На завершення нашої розмови - традиційні побажання усім вболівальникам "Урагану" від Ренатіньо...
- Перед нами поставлене завдання вийти до фіналу плей-офф, але для того, щоб його виконати, потрібні великі зусилля всіх гравців нашої команди. Попереду нас чекають дуже серйозні і вирішальні матчі. Хотів би подякувати вболівальникам та спонсорам за їхню підтримку і віру в те, що "Ураган" стане чемпіоном України. Я гадаю, це цілком нам під силу!

Розмовляв Олег ЛАНЯК. Переклад з португальської Степана ХОПТИ.
Просмотров: 628 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz